szynka pieczona - 3513 przepisów (strona:96/235)

Rolada serowa 379

Składniki: 250 g żółtego sera 200 g serka ziołowego do smarowania 1/2 czerwonej papryki mały pęczek szczypiorku 100 g szynki 2 małe ogórki konserwowe pieprz Przygotowanie Ser żółty kroimy w plastry. Układamy je równo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia jeden lekko nakładając na drugi, tak aby tworzyły prostokąt. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy

e-PrzepisyKulinarne
PIZZA (PIERÓG) 191

kształt koła.  Wierzch ciasta smarujemy sosem z pomidorów i na połówce ciasta układamy pomidory, posypujemy ziołami, kładziemy szynkę, oliwki, kukurydzę i posypujemy startym serem żółtym. Zlepiamy ciasto na kształt pieroga. Wierzch smarujemy sosem pomidorowym i posypujemy ziołami. Pieczemy w 200 stopniach C przez 15-20 minut. Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Śniadaniowe muffiny w z kaszą kuskus 178

przepisem na opakowaniu. Jajka roztrzepujemy, dodajemy do nich starty na tarce żółty ser, pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz szynkę, a także posiekany szczypiorek lub koperek. Na koniec dodajemy kaszę. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę nakładamy do foremek, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. Gotowe! :) Przepis pochodzi ze strony www.twojediy.pl

Czerwona Porzeczka
pieczywo z ziemniakami i szynką szwardzwaldzką 120

ciasta odkładamy na bułki i z reszty formujemy prostokąt o długości foremki na chleb ,układamy plastry szynki i składamy jeden bok do środka i drugi bok tak samo  ( jak widać na zdjęciu )   Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy ciasto złożeniem do spodu. Z reszty ciasta można uformować 3 duże bułki lub 4 małe . Wszystko przykrywamy i odstawiamy

Wypieki Rene
Pizza z pleśniowym serem i warzywami 147

minut (przykrywamy ściereczką). Po wyrośnięciu formujemy placek o średnicy 26 cm. Smarujemy sosem pomidorowym. Na pizzy układamy szynkę, pokrojone w plasterki pieczarki oraz mieszankę warzywną. Wstawiamy do nagrzanego do 220*C piekarnika na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 12 minut. Posypujemy pokrojonym pleśniowym serem i startym żółtym. Pieczemy do momentu rozpuszczenia się sera

VioletoweKucharzenie
Gulasz z cukinią i marchewką 199

ochotę na mięso. Zajadałam go już pieczone, smażone, gotowane i uparowane. Nadszedł czas na mięso duszone, w towarzystwie warzyw i oczywiście poznańskich pyz. Naprawdę warto zrobić ten gulasz, bo smak jest nieziemski. Delikatne mięsko z pysznymi warzywami, mniam po prostu :) Czas przygotowania: 15 minut + 2h duszenia Ilość porcji: 6 Składniki: 800g szynki wieprzowej (fantastyczną promocję 25% taniej

Kolizje Smaków
Zapiekanka z bułek 219

lekko nachodzić jedna na drugą. Następnie posypujemy serem żółtym Następnie wykładamy pieczarki  Na pieczarki ser żółty Plastry szynki  Ser żółty Kromki bułki  Wierzch zalewamy jajkami ze śmietanką Posypujemy serem żółtym Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 45 minut z termoobiegiem.  Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
JAK PRZYGOTOWAĆ SZPARAGI? 153

ZASTOSOWANIE SZPARAGÓW: Szparagi można przygotować na wiele sposobów: gotowane we wodzie, pieczone w folii aluminiowej, ugotowane a potem smażone na maśle lub gotowane worku do pieczenia oraz na parze. Mogą być serwowane same lub z dodatkiem sosów – świetnie smakują z sosem holenderskim lub zapiekane w szynce parmeńskiej. Mogą być przygotowane w formie kremów i zup lub stanowić dodatek

Ostra na Słodko
Ślimaki z ciasta francuskiego z wołowiną szynką i serem. 141

wystudzenia. Cisto rozkładamy, posypujemy wołowiną, z jednej, dłuższej strony zostawiamy  pasek długości 2 centymetrów. Na wołowinie układamy szynkę i ser. Zwijamy delikatnie w rulon, zostawiony margines smarujemy jajkiem. Tniemy na 2-centymetrowe kawałki. Okładamy na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 10 minut w temperaturze 180 stopni góra - dół.  Wyciągamy z piekarnika, smarujemy jajkiem po całej

BaRepas
Domowa pizza najpyszniejsza 202

posmarowanej oliwą blaszce.  Ciasto  posmarować sosem pomidorowym, wyłożyć podduszone pieczarki z cebulką , porozkładać kawałeczki  szynki, plastry pomidora  i listki bazylii. Po wierzchu posypać startym zółtym serem. Piekarnik  nagrzać do  temperatury 160℃ i wstawić pizzę.  Piec przez około 20-25 minut, aż spód będzie upieczony, a ser się rozpuści.  Wyjąć pizzę z piekarnika

Gosia gotuje
Jajko w bułce 124

wydrążamy jej środek. W środku wydrążonej bułki rozsmarowujemy 1 łyżeczkę masła, nakładamy pieczarek z cebulką, dodajemy pokroją w kostkę szynkę i wbijamy jajko. Wierzch posypujemy szczyptą soli i pieprzu. Tak przygotowaną bułkę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180C i pieczemy przez ok. 15 minut (wszystko zależy jak mocno lubicie mieć ścięte jajko). Ok. 5 minut przed wyciągnięciem bułki wierzch posypujemy

Emcia Pichci
Roladki z piersi kurczaka z kozim serem, szynką parmeńską i pistacjami 226

solą i pieprzem, na każdej roladce układamy kawałek koziego sera, odrobinę posiekanych pistacji i zawijamy. Roladki układamy na plasterku szynki parmeńskiej i ponownie zawijamy. Tak samo robimy z pozostałymi składnikami. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, układamy roladki i pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, obracając co 10 minut. o upieczeniu odstawiamy na moment roladki

Mango Papaja
Tarta z cukinią i szynką 157

tarty, nakłuć widelcem i posypać większością sera. 3. Na serze ułożyć cienkie plastry cukinii, paski papryki i paski szynki szynki. Posypać pieprzem. 4. Jajka połączyć ze śmietaną, resztą sera i koperkiem. 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec 45-50 minut

Pasja Smaku
Kęski drobiowe w szynce szwarcwaldzkiej 124

oczyścić, podzielić na 8 części. Każdą z nich doprawić solą, pieprzem, ziołami i chili i zawinąć w plaster szynki.  Cebulę pokroić w piórka, a paprykę w paski. Mięso ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i posypać cebulą i papryką.  Piec w piekarniku przez ok. 25 min. w temp. 180 st.C

Pasja Smaku
Pieczeń paprykowo- marchewkowa 153

Zapraszam na pyszną pieczeń z papryką i marchewką. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI:  80 dag boczku surowego bez kości, 80 dag szynki wieprzowej bez kości, 1 papryka czerwona, 2 marchewki, 2 cebule, 4 jajka, 5 łyżek bułki tartej, 1 łyżka papryki słodkiej mielonej, 2 łyżeczki przyprawy do boczku RAFEX, 2 łyżeczki czosnku(...)zmielonego mięsa dodaję jajka, bułkę tartą oraz przyprawy. Dokładnie mieszam masę, aby wszystkie składniki się połączyły. 3. Masę mięsną przekładam na blaszkę (wymiary 11cm x 35cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównuję. Piekę około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Pieczeń doprawiłam do smaku przyprawami firmy RAFEX . Dzięki tym przyprawom pieczeń doskonale smakowała i była bardzo aromatyczna. Serdecznie zapraszam do sklepu

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania