szynka pieczona - 3513 przepisów (strona:98/235)

Jaki był ten rok? 227

faceta!  Próbowałam kuchni niecodziennej: domowe sushi, szparagi zapiekane w szynce parmeńskiej, pad thai po tym jak trafiłam do thai baru, krem z dyni, pesto ze świeżych pistacji i spaghetti ladacznicy, gdzie odebrałam lekcję od prostytutek o tym jak ostre są papryczki piri-piri. A na deser trochę piekłam. Ciasteczka chałwowe, tak cudownie słodkie, andruty, trufle w przepięknej bombonierce

Brzuszki Łakomczuszki
Klops z boczku i szynki 137

Pora zimowa sprzyja w mojej kuchni pieczeniu  pasztetów ,  mięs czy klopsów. Zmieniam tylko nieco składniki czy dodatki i znów mam coś do chlebka, moi mięsożercy tylko na to czekają :) Składniki : 1/2 kg chudego surowego boczku 1/2 kg surowej szynki 3 jajka sól, pieprz czarny i ziołowy ok. 5 łyżek kaszy manny 3 ząbki czosnku  2 małe cebule(...)przyprawy i jajka oraz kasze mannę- wyrobić Cebule pokroić drobno, a czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa Masę dokładnie wyrobić ponownie i przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia Piekłam w foremce 30 cm x 12 cm przez 60 min. Tak przyrządzone mięso będzie smaczne na zimno do chleba, ale również możemy podać je na ciepło na obiad

Proste Potrawy
Soczysta pieczeń wieprzowa z ziołową skórką. 194

czynności, więc nasza praca zajmie najwyżej 15 minut, licząc od początku do końca. Warto zrobić tej pieczeni więcej niż zamierzamy zjeść, gdyż reszta mięsa może stanowić wyśmienitą wędlinę domowej roboty.  Przepis własny Składniki: mięso wieprzowe, kawałek 1,5 kg (łopatka, szynka) folia aluminiowa + łyżeczka smalcu do natłuszczenia folii 1 jajo kopiasta łyżka musztardy ziołowej łyżka białej gorczycy(...)tylko ten kawałek który będzie bezpośrednio stykał się z mięsem.  Tak przygotowane mięso owinąć szczelnie w natłuszczoną folię i wstawić do piekarnika na 2,5 godziny. Najpierw piec w 200 stopniach przez pierwszą godzinę, następnie zmniejszyć moc piekarnika do 160 stopni. Po tym czasie przeciąć folię i pozwolić mięsu troszkę się zarumienić. Czyli pieczemy jeszcze około 10 minut

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pizza z szynką dojrzewającą 90

mąki typu „00”, około 200 ml ciepłej wody, 2 g drożdży suszonych lub 40 g świeżych, szczypta cukru, 8 g soli morskiej, 10 – 12 plastrów szynki dojrzewającej, 1 ząbek czosnku, 100 ml przecieru pomidorowego, 120 – 140 g parmezanu liście bazylii, oliwa, Do miseczki z solą wlać trochę ciepłej wody. a) Gdy mamy suche drożdże należy wymieszać je z cukrem(...)rozgnieść i wymieszać z przecierem pomidorowym. Parmezan zetrzeć na tarce. Placki przełożyć na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Placki posmarować pomidorami, posypać parmezanem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni na około 13 – 15 minut. Wyjąć pizzę z piekarnika, ułożyć plastry szynki, skropić oliwą, ułożyć kilka listków świeżej bazylii

królestwo garów
Pieczeń rzymska wg Aleex 157

Wprawdzie w tradycyjnej pieczeni w środek mięsa mielonego włożone jest jajko na twardo, które podczas krojenia, daje efekt „oczka”, ale ja zrobiłam wersję bez dodatków. Pieczeń możecie także wzbogacić podsmażonymi, pokrojonymi na kawałki grzybkami lub kawałeczkami papryki. Wszystko zależy od Waszej inwencji. Polecam. Składniki: • 50 dag mięsa wieprzowego mielonego (z łopatki lub szynki) • 10 dag cieniutkich plasterków boczku(...)dodać 1 łyżkę zimnej wody, dokładnie wyrobić. 5. Małą keksówkę (wielkość może być dowolna, mięso ma się w niej zmieścić, ale nie powinno wystawać ponad powierzchnię) wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie i na bokach ułożyć plasterki boczku (u mnie są okrągłe, bo takie miałam). 6. Włożyć mięso, wyrównać, wierzch także obłożyć plasterkami boczku. 7. Piec około 45 minut

W mojej kuchni
Roladki z indyka z kozim serem, szpinakiem i sezamem 125

Pieczone roladki z indyka nadziewane szpinakiem i kozim serem w panierce z sezamu. Soczyste, proste i bardzo smaczne. To doskonały pomysł na urozmaicenie codziennego menu Składniki: 4 sznycle z indyka 200 g świeżego szpinaku „baby” około 100 g koziego sera 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła oliwa z oliwek sól pieprz sezam Przygotowanie: Na patelni rozgrzać masło(...)mięsa. Każdą roladkę posmarować oliwą z oliwek i obtoczyć w sezamie. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 25 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Ci zainteresować: → Roladki z szynki z suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem bazyliowym → Roladki z indyka ze szpinakiem i sosem z gorgonzoli → Sznycle z indyka

Oryginalny smak
Proste obiady na 7 dni # 6 - Przepisy i lista zakupów do pobrania! 114

octem balsamicznym, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Gotowe placki podawaj z sałatką.  Wariacje: W wersji wegetariańskiej szynkę zamień na pokruszony ser feta. Rady: Placki możesz przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce do 3 dni.  Wtorek - Zupa z pieczonych pomidorków koktajlowych i papryki Aromatyczna zupa, która wymaga minimum wysiłku. Wystarczy upiec warzywa w piekarniku, a potem zmiksować

Chilli Czosnek i Oliwa
Pizza z szynką, fasolką szparagową i ogórkiem 162

ciasta formuję okrąg i układam na blaszce. Ciasto smaruję przecierem pomidorowym. Na cieście układam kolejno warstwy cebuli, ogórków, pomidora, szynki oraz fasolki. Całość oprószam solą, pieprzem oraz bazylią. Wierzch pizzy posypuję startym na tarce o dużych oczkach serem. 4. Pizzę piekę około 30 minut w temperaturze 200 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Calzone ze szpinakiem, pomidorkami, roszponką, szynką i mozzarellą 150

rozkładając go jedynie do połowy każdego placka i zostawiając odstęp 1 cm od brzegu) w następującej kolejności: mozzarella, szpinak, szynka, pomidorki koktajlowe i na koniec roszponka. Następnie całość zawinąć w duży pieróg, dobrze sklejając boki. Włożyć calzone do piekarnika i piec około 15 minut. Podawać od razu. Agronomowie Bonduelle selekcjonują ziarna do siewu oraz pomagają rolnikom wybrać właściwy czas siewu

Passions hobbies life
Zakręcone pizzerinki z ciasta francuskiego 148

Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy koncentratem, posypujemy czosnkiem i ziołami prowansalskimi.  2. Na ciasto rozkładamy ser, na to szynkę. Ciasno zwijamy w rulon od dłuższej strony.  3. Kroimy na wąskie kawałki, układamy na płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odległościach od siebie. Posypujemy sezamem. Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 220 stopni

Szefowa kuchni
Makowe ciastka francuskie 222

Ciastka francuskie z serem Ciastka francuskie z truskawkami Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną Łosoś w cieście francuskim Kurczak w cieście francuskim Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi Tarta francuska z pomidorami i szynką parmeńską Zupa z kukurydzy z paluszkami serowymi z ciasta francuskiego Wydrukuj przepis The post Makowe ciastka francuskie appeared first

mojewypiekiinietylko
ŚLIMACZKI Z SEREM I SZYNKĄ 198

plastrów dobrej szynki 10 plastrów sera żółtego zioła prowansalskie Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy, układamy na nim plaster koło plastra szynkę, na nią ser. Posypujemy ziołami prowansalskimi. Ciasto zwijamy jak roladę, kroimy w dość grube plastry Układamy na blasze wyłożonej papierem Pieczemy do zrumienienia ok 15 minut. Podajemy z ulubionymi sosami

Z Majeczką w kuchni
Przekąski i przystawki na Sylwestra cz. 2 1855

kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/saatka-z-kolorowym-tortellini-i-sosem.html Sałatka z kolorowy ryżem  http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/saatka-z-kolorowym-ryzem.html Wegetariańska tortilla   http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/wegetarianska-tortilla.html  Pieczona ciecierzyca http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/pieczona-ciecierzyca.html Sałatka jarzynowa bez jajek http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/saatka-jarzynowa-bez-jajek.html   Zapiekane okienka chlebowe http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/10/zapiekane-okienka-chlebowe.html   Ekspresowa sałatka z szynką i ananasem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/12/ekspresowa-saatka-z-szynka-i-ananasem.html   Bataty z aromatycznym farszem  http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/bataty-z-aromatycznym-farszen.html    Gulasz wołowy

Kuchnia w czekoladzie
Pizza z bakłażanem 137

grilluję na patelni grillowej. Pieczarki i cebulę kroję na plastry. Szynkę na paski, pomidorki na pół. Bakłażana, pieczarki, cebulę, szynkę, pomidorki układam na pizzy, posypuje przyprawą do pizzy. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 240 stopni, zmniejszam temperaturę do 220 i piekę 15 minut. Po tym czasie dodaję suszone pomidory, kulki mozzarelli i wstawiam jeszcze na 5-10 minut. Przed podaniem

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania