nagrzanego do 220 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez 15 minut. Gorące pieczarki posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać gorące lub ciepłe, bezpośrednio po przygotowaniu. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 12 nadziewanych pieczarek. Mozzarellę można zastąpić startym, żółtym serem a boczek np. szynką parmeńską. Z dodatku szczypiorku można zrezygnować. Źródło przepisu: Przyślij przepis
Gospodyni Miejskaprawda piekłam bułeczki [ przepis wkrótce]..bo zabrakło chleba..ale miałam chleb tostowy i były tosty...o bardzo fajnej nazwie..a dlaczego taka nazwa? poczytajcie sobie tutaj..Prosto ...a jak smacznie..Jestem ciekawa co inni zrobili na nasze wspólne wirtualne spotkanie przy śniadaniu.. 4 kromki chleba tostowego 4 duże plasterki sera 4 plasterki szynki 2 jajka 2 łyżki masła(...)sól,pieprz Na dwóch kromkach pieczywa położyć po plasterku sera – takiej wielkości,aby przykrywały całą kromkę, po 2 plasterki szynki oraz ponownie plasterki sera. Przykryć pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę posmarować masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smażyć na patelni, na średnim ogniu, aż kanapki się zarumienią, a ser w środku porządnie roztopi i będzie ciągnący.W międzyczasie na patelni
Moje domowe kucharzeniedodajemy sery, posypujemy szczypiorkiemobręcze metalowe, smarujemy masłem, do około wykładamy szynką, układamy rukolę, wbijamy jajko, dodajemy sery, doprawiamy do smaku solą morską. wszystko układamy na naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do nagrzanego piekarnika, na 10-15 minut, najlepiej żeby jajko po wyjęciu było na miękko (moje siedziały w piecu 15 minut, bo jajka wbijałam prosto z lodówki)Wskazówka jajka
SMYKWKUCHNIskorupki i pokroić w kosteczkę. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę i śmietanę. Wymieszać, doprawić do smaku. Ciasto francuskie pokroić na 15 małych kwadracików. Na 14 z nich ułożyć farsz, posypać słodką papryką i zwinąć w bukieciki. Resztę ciasta pociąć na cienkie paseczki, obwiązać nimi bukieciki. Piec około 25minut w temp. 180st
Z miłości do słodkościWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki na kotlety: 75-80 dag mięsa mielonego (u mnie z szynki), kajzerka (wcześniej namoczona), nieduża cebula, większe jajko, łyżka masła, około 1,5 łyżeczki soli, łyżeczka pieprzu, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka majeranku, około 1/2 szklanki wody. Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia kotletów(...)będzie przylegać do ręki. Z masy formuję średniej wielkości kotlety, obtaczam w bułce. Kotlety obsmażam na rozgrzanym oleju z dwóch stron, następnie przekładam do naczynia żaroodpornego i piekę przez 15 minut w 150 stopniach (grzałka górna i dolna, bez termoobiegu
JejKuchniaapetycznych zdjęć. Razem z niewielką grupą kreatywnych blogerów tworzymy treści i przepisy dla tego portalu. Jest prosto, sezonowo i szybko. Jutro znajdziecie tam przepis ode mnie :) Poza gotowaniem i pieczenie tekturowych chlebków, kiepsko zareklamowanych w 4 edycji programu Top Chef, biegałam troszkę po mieście, żeby załatwić formalności związane z otwieraniem własnej działalności gospodarczej. Zazwyczaj przy tego typu okazji słychać masę(...)wędzona makrela, -marynowany śledź, śmietana 18%, koperek, ale także -szynka, musztarda, pomidor, -żółty ser i konfitura Sposób przygotowania Drożdże rozpuścić w letniej wodzie. Do miski wsypać pozostałe składniki i wymieszać. Dolać wodę z drożdżami i wyrobić ciasto. Włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować ciasto na papierze do pieczenia na cienki placek 1-2mm. W razie konieczności
W kuchni wieczoremjabłka wydrążyłem z pestek i gniazd nasiennych, a następnie nie obierając ich pokroiłem je w dość cienkie plasterki. Użyłem jabłek dość twardych, takich, aby nie rozpadły się w czasie pieczenia i o raczej kwaśnym, niż słodkim smaku. Gdyby jabłka były zbyt słodkie polecam dodać odrobinę soku z cytryny albo ewentualnie octu jabłkowego. Do jabłek dodałem szklankę suszonej żurawiny. Całość przyprawiłem(...)wędzonego, lub cienko krojonej szynki. Zabieg ten ma na celu uniemożliwienie nadmiernego wysuszenia się delikatnego mięsa perliczki. Piekarnik rozgrzałem do 180 stopni z włączonym termoobiegiem i umieściłem w nim perliczkę w zamkniętym naczyniu żaroodpornym. Po około 20 minutach otworzyłem naczynie i polałem perliczkę około 200 ml czerwonego wytrawnego wina. Następnie ponownie przykryłem naczynie i dalej piekłem ptaka w niezmienionej temperaturze
Wyprawy kulinarneczęści suszone pomidory. Zwijamy. Roladę ułożoną łączeniem do góry owijamy plastrami szynki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i odstawiamy na około 2 godziny (w temp. pokojowej). Całość można jeszcze posmarować 1-2 łyżkami oliwy ze słoika po suszonych pomidorach. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy około 4-5 łyżek wody. Pieczemy około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni
Smaki Na Talerzugroszkiem i kukurydzą wraz z zalewą, redukujemy sos na małym ogniu. Szynkę parmeńską rwiemy na drobne kawałki i dodajemy do sosu. Zdejmujemy z ognia. Mozzarellę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do sosu i mieszamy. Papryki napełniamy mięsem z sosem i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, napełnionym 100ml wody i pieczemy 10 minut z przykryciem. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy 20 minut
Be Fit Be Strongprzykładamy blaszką i przewracamy na drugą stronę. Ściągamy ostrożnie papier do pieczenia i dopiekamy chlebek ok 20 minut. Studzimy najlepiej całą noc i dopiero następnego dnia kroimy. Chleb taki z racji wielu ziaren troszkę się kruszy, ale jest to rzeczą normalną. Doskonale smakuje z sałatą, plastrem sera lub szynki, ale to już oczywiście wersja dla mnie, nie dla wegan ;) Smacznego
Kuchnia w czekoladzieminut do podwojenia objętości. Piec około 15 - 20 minut w temperaturze 220ºC. Warianty nadzienia : Warinat I: 1. Salami 2.mozzarella 3.kukurydza 4. chili 5.pieczarki 6. Papryka słodka czerwona 7. cebula 8. czosnek Wariant II - 1. Tuńczyk 2.pieczarki 3. kukurydza 4. mozzarella 5. szynka 6. cebula Sos pomidorowy: 1. 1 puszka pomidorów krojonych
vaniliowoczekoladowazewnątrz. Jeśli roladka jest duża to wtedy dajemy 2 plastry szynki. Naczynie żaroodporne nasmarować olejem i ułożyć w nim roladki, łączeniem do dołu. Roladki też lekko skropić olejem. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 25-30 minut na funkcji termoobieg. W trakcie pieczenia roladki przekręcić aby równomiernie się upiekły. Gotowe roladki podawać z ulubionymi dodatkami
Monia miesza i gotujełyżek groszku z marchewką 5 plasterków wędliny (u mnie schab pieczony) łyżka posiekanej pietruszki 5 łyżek mleka łyżeczka masła zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonanie: Groszek z marchewką osączyć z zalewy, wędlinę pokroić w kostkę. Pietruszkę posiekać. Jajka roztrzepać w misce, dodać mleko, zioła, groszek z marchewką oraz szynkę. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę
magiczna kuchnia Kasiskompletowałam dość szybko. Kupiłam sporo kasz oraz produktów zbożowych, dodatki do pieczenia, bakalie i trochę innych rzeczy. Pokusiłam się też na produkty, których jeszcze nigdy nie używałam, np. harissę. Zakupy zrobione, obiad przygotowany, rodzina zadowolona ! MAKARON Z PULPETAMI W SOSIE PAPRYKOWO-POMIDOROWYM Składniki: 250 g mięsa z szynki wieprzowej 1 jajko 1 łyżka bułki tartej + do obtaczania 1/2 cebuli
kolorowotorcikowoposmarowałam z tego przepisu . Na wierzch jednej pizzy położyłam kilka plastrów szynki, całość posypałam pieczarkami i pokrojoną w piórka cebulą oraz garścią kukurydzy. Na drugim spodzie ułożyłam salami, pokrojoną w kostkę żółtą paprykę, cebulę pokrojoną w piórka i 1 papryczkę jalapeno z zalewy pokrojoną w drobne plasterki. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni około
Piekielna Kuchnia Pati