szynka domowa - 1986 przepisów (strona:78/133)

Parówki w cieście drożdżowym 245

weki. Wszyscy znamy smak domowych przetworów. Proces pasteryzacji DEGUSTINO przeprowadzany jest w najnowocześniejszym urządzeniu, dostarczonym przez światowego lidera w tej dziedzinie. Idea pasteryzacji pozostała niezmienna od czasów Ludwika Pasteura. Wykazał, że wywołują go drobnoustroje. W wyniku tych badań opracował metodę konserwacji pożywienia poprzez obróbkę termiczną (proces też zwany jest od nazwiska uczonego pasteryzacją).Kiełbaski z szynki mini (93% mięsa). Kiełbasa

Moje domowe kucharzenie
zapiekanka gyros z ryżem 387

Lubicie zapiekanki? My tak ale nie wiem dlaczego nie często je robię. Ostatnio skusiłam się na popularną w internetach zapiekankę gyros. Zrobiłam ją trochę po swojemu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Domowa Pizza 142

mnóstwem dodatków. Taka domowa pizza jest prosta do przygotowania a jak smakuje! Polecam na kolację lub obiad. Składniki: ciasto: 1 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka suszonych drożdży 100 ml ciepłej wody oraz: 2-3 łyżki ketchupu lub sosu pomidorowego 125 g mozzarelli 1/4 czerwonej papryki 1 parówka z szynki pół cebuli 1 łyżka

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pieczona szynka peklowana w zalewie 374

Domowa wędlina albo pieczeń do obiadu - zależy kiedy i jak grubo pokroimy:-) Doskonale smakuje zarówno na zimno, do kanapek jak i na ciepło, na obiad, koniecznie polane sosem.  Marynowanie zajmuje kilka dni ale dzięki temu mięso jest dobrze doprawione nie tylko z wierzchu ale również w środku. Składniki: ok. 2 kg surowej szynki wieprzowej Zalewa: 3 szklanki przegotowanej, zimnej

Ze smakiem bez glutenu
Dojrzewająca polędwiczka /domowe wędliny 223

dobre i domowe :) A ta jest po prostu rewelacyjna! Można też znaleźć ją w internecie pod nazwą"wędlina z pończoszki", a to dlatego że po procesie marynowania wkłada się ją do pończochy lub podkolanówki i wiesza w przewiewnym miejscu, aby mięso dojrzało i nabrało niepowtarzalnego smaku. Jeśli tak jak ja lubicie suszone, dojrzewające wędliny - szynkę parmeńską, czy schab wiśniowy

DefinicjaSmaku
Pyzy białe z mięsem 182

Cześć!     Odkąd pamiętam uwielbiałam pyzy. Fajnie było jak mama je robiła, ale przyszła pora i na mnie :)   Z pewnością są mniej czasochłonne niż

Pieprzyć z Fantazją
Pyszna domowa pizza 131

Pyszna domowa pizza Prosta w wykonaniu i bardzo smaczna pizza domowa. Ciasto jest miękkie, elastyczne i łatwe do wyrobienia. Pizze robi się szybko i sprawnie, a w smaku bardzo przypomina tą z pizzerii. Warto wypróbować!     Składniki na 3-4 pizze: Ciasto: 0,5kg mąki pszennej 250ml ciepłej wody (nie gorącej!) 25g świeżych drożdży 1 jajko 1 łyżeczka cukru(...)łyżeczki soli 4 łyżki oleju Sos pomidorowy: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki ketchupu 1 ząbek czosnku Dodatkowo: ser żółty + ulubione dodatki (np. szynka, bekon, kabanos, cebula, pieczarki, kukurydza, ananas itp.) suszone oregano     *** Do miski wlewamy 250ml ciepłej wody, wkruszamy drożdże i mieszamy *** *** Do rozpuszczonych drożdży dodajemy przesianą mąkę, sól, cukier, jajko oraz olej. Całość wyrabiamy do uzyskania

Blog z Apetytem
Rogaliki drożdżowe z makiem 214

Domowe pieczywo na śniadanie Rogaliki drożdżowe to pyszne miękkie bułeczki z makiem. My bardzo je lubimy. Mają nie tylko miękki miękisz, ale również skórkę, która jest pięknie zarumieniona, ale cieniutka i miękka. To właśnie charakteryzuje dobre rogaliki . Rogaliki drożdżowe z makiem dzieciakom smakują na sucho albo z masłem, ja lubię przełożyć je dobrą szynką i sałatą, a do tego lubię

MamaOskarka
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 290

łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Rybna pasta twarożkowa Domowy majonez w słoiku

Kulinarne przygody Gatity
Pizza 183

pyszną domową pizzę? Ja mam.   Ciasto, które jest bazą do mojej pizzy jest idealne. Dlaczego? Bo szybko się je robi i zawsze się udaje. Trzymając się dokładnie receptury uzyskujemy   wspaniałe ciasto, które po upieczeniu jest doskonałym spodem do pizzy. Ale oczywiście pizzę trzeba obłożyć ulubionymi dodatkami.   Dzisiaj proponuję Wam najłatwiejszą, najpopularniejszą pizzę z dodatkiem szynki, pieczarek

Kuchnia u Krysi
100 przepisów na Sylwestra 1323

dipy i świeże, domowe pieczywo z patelni gotowe w kilka minut! Udanej zabawy w kuchni i na parkiecie! Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta

Moja smaczna kuchnia
JESIENNA ZUPA GRZYBOWA 185

polecam Wam pyszną, domową zupę grzybową, na bazie świeżych grzybów leśnych i suszonych (na szczęście tych mam duży zapas od ubiegłego roku). Zupa jest bezglutenowa, może być również bez laktozy, ja do swojej dodałam jednak śmietankę, bowiem lubimy takie zupy (niezagęszczane, ale lekko zabielane), oczywiście śmietankę można pominąć. Zamiast bulionu (u mnie wywar od parzenia wędzonej szynki - pychotka) można również

Smaczne Zdrowe
Kiełbaska prosto ze słoiczka :) 142

Mamci: Pyszna, domowa kiełbaska, bez konserwantów i zbędnej chemii. Idealna na kanapki i do wyjadania prosto ze słoiczka :) Jeżeli wolisz troszkę tłustszą wersję możesz dodać 20 dag boczku. Przyprawa z Ziołowego Zakątka sprawdziła się w 100%. Nadała kiełbasce smaku i sprawiła, że stała się bardziej aromatyczna. Przekonacie się już po otworzeniu słoiczka :) Składniki: - 1 kg szynki wieprzowej - 0,5 szklanki

Zdrowie na języku :P
"sandłicze" koreańskie 224

Kiedyś po sieci krążył zagraniczny filmik na "korean street sandwich", a przedstawione w nim kanapki bardzo mi się spodobały. Wiedziałam, że nam wielbicielom wszelakich tostów na

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania