szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:434/2080)

Placek przekładany z orzechami na wierzchu 220

Masa kawowa: 300g masła 2 jajka 1 szklanka cukru kryształu 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki spirytusu Dodatkowo: 1 słoiczek powideł śliwkowych Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Składniki na ciasto posiekać i szybko wyrobić. Schłodzić pół godziny w lodówce, po czym podzielić na 3 części. Rozwałkować i upiec 2 placki w nagrzanym do 180st C piekarniku (25 minut każdy). Trzecią część(...)Również studzimy. Masło ucieramy na pulchną masę. Stopniowo dodajemy ubite na parze jajka oraz przestudzoną kawę. Na końcu dodajemy spirytus i całość raz jeszcze dobrze ucieramy.  3. Przełożenie ciasta: 1 placek zwykły- 1/2 słoiczka powideł śliwkowych- 1/2 masy kawowej- 2 placek zwykły- powidła- masa kawowa- placek z orzechami. Placki najlepiej piec pojedynczo. Przygotowując masę kawową możemy rozpuszczoną w wodzie

Kuchnia w czekoladzie
Blok czekoladowy 1480

Dziś zapraszam Was na moje ulubione ciasto czekoladowe. Łatwe, szybkie w przygotowaniu i do tego nie wymaga pieczenia.   Najważniejsze o czym musimy pamiętać to to aby zaopatrzyć się w mleko w proszku. Ja je przygotowuję tylko z herbatnikami, ale można dodać do niego orzechy, rodzynki, migdały czy żurawinę.   Jednym słowem dodajemy to co lubimy;-). Zapraszam!!!   Składniki(...)już masa będzie gotowa przekładamy ją do miski, dodajemy mleko w proszku. Mieszamy. Na koniec dodajemy pokruszone herbatniki. Przelewamy masę do keksówki. Odstawiamy do wystygnięcia.   Jak wystygnie trzymamy ciasto w lodówce.   Smacznego

Passion of Cooking
Chleb pszenny z siemieniem lnianym 101

razem stosunkowo szybki chleb. Szybciej nieco wyrasta niż inne chleby. A to przez nieco większą ilość drożdży. Ale spokojnie, w smaku tego nie czuć. Środek jest przyjemnie miękki, a skórka fajnie chrupiąca. A siemię lniane doda nam zdrowia :) Przepis podpatrzyłem na blogu Przepis na chleb . I nieznacznie zmodyfikowałem :) To kolejny przepis z opisywanej ostatnio przeze mnie niedzieli, którą nazwałem Niedzielna(...)minut. Ciasto powinno nieco podrosnąć. Następnie przekładamy ciasto do foremek (stosownie przygotowanych, czyli natłuszczonych lub wyłożonych papierem do pieczenia). Przykrywamy i zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Ciasto powinno dość szybko rosnąć więc już nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Chleby pieczemy przez 1 godzinę. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony

Marder&Marder Manufacture
Wytrawna tarta z pieczonymi burakami i fetą 116

pieczonymi burakami i fetą By Piotr 25 maja 2018 Wytrawna tarta z pieczonymi burakami i fetą, czyli pomysł na niebanalną kolację, przekąskę lub przystawkę. Sezonowa rewelacja! Składniki: Kruche ciasto: mąka pszenna - 250g masło - 150g sól - duża szczypta (ok. 1 łyżeczki) jajko - 1 Pieczone buraki: buraki - 2-3 sztuki oliwa - 2-3 łyżki sól, pieprz Nadzienie serek twarogowy - ok. 200g (typu(...)minut (w zależności od wielkości, polecam użycie mniejszych okazów). Gotowe buraki studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Tarta: Mąkę mieszamy z posiekanym masłem, jajkiem i solą. Szybko wyrabiamy gładkie ciasto. Chłodzimy w zamrażarce przez ok. 20-30 minut. Schłodzonym ciastem wylepiamy dno i boki wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy. Ciasto nakłuwamy, umieszczamy w środku papier do pieczenia

Pogotujmy.pl
Mięciutkie Pierogi Z Mięsem Z Rosołu Oraz Ryżem 543

mięska, chować do woreczków i zamrażać, a kiedy uzbieramy pokaźną ilość, wyjmujemy, rozmrażamy, mielimy, doprawiamy i już mamy farsz na te pyszne pierogi :) Składniki na około 40 sztuk pierogów Ciasto: 2 szkl mąki pszennej 3/4 szkl gorącej wody razem z 4 łyżkami mleka szczypta soli 1 łyżka oleju Farsz: 2 duże udka z kurczaka np. z rosołu wszystkie warzywa(...)maszynkę, mielimy także kiełbaskę, warzywa oraz cebulę. Dodajemy wystudzony ryż, mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Z mąki, szczypty soli, oleju i gorącej wody zagniatamy szybko miękkie elastyczne ciasto. Dzielimy je sobie na 2-3 części i chowamy pod worek aby nam nie wyschło. 4. Bierzemy jedna część ciasta, wałkujemy dość cienko i wycinamy szklanką kółka. Jeśli

Gotowanie...to proste !
Placek z truskawkami - łatwy i szybki do przygotowania 1127

Placek z owocami to ciasto mojego dzieciństwa :) Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania wypieku wraz dodatkiem świeżych truskawek. Obowiązkowo przed podaniem, placek należy posypać cukrem pudrem. Poniższe ciasto jest łatwe, szybkie i tanie w przygotowaniu. Truskawki możecie zastąpić malinami, jeżynami lub śliwkami.  Składniki na blachę o wymiarach 30 x 20 cm: 4 jajka (rozmiar l) 1/2 szklanki oleju(...)uzyskania puszystej i jasnej masy. Następnie wlać olej. Dokładnie zmiksować. Gdy składniki połączą się ze sobą to wsypać mąkę (pszenną i ziemniaczaną) wraz z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyraźnie zmieni konsystencję na mocno zbitą! Na sam koniec dodawać powoli ubite białka i całość wymieszać ze sobą. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Truskawki umyć, osuszyć, pozbawić szypułek, przekroić

Ugotować
tartaletki z budyniem i dżemami Stovit... 172

Składniki: CIASTO: mąka pszenna 20 dag, masło lub margaryna 10 dag, cukier puder 5 dag, żółtka 1 sztuka "L", woda zimna 2 łyżki, sól - szczypta NADZIENIE: budyń waniliowy 1 opakowanie, cukier 1 łyżka, mleko 400 ml, masło 1/2 łyżeczki dżem wiśniowy Stovit, dżem brzoskwinia z marakują Stovit, mam przyjemność testować i smakować dżemy Stovit "zobacz TUTAJ-stovit" jako Ambasador kampanii(...)smakowe pyszne, konsystencja dżemów nie za gęsta i nie za wodnista mąka przesiana, cukier i sól, zimne masło oraz żółtko, składniki posiekać razem, na koniec dodać zimną wodę, szybko zagnieść gładkie ciasto, ciasto schłodzić 30 minut w lodówce foremki do tartaletek o średnicy 6 cm wysmarować rozpuszczonym masłem smarując pędzelkiem - można użyć foremek o większej średnicy, ciasto rozwałkować, jeśli się

W Mojej Kuchni Lubię
Biszkopt kakaowy z truskawkami 187

Pyszne ciasto, które smakuje wybornie. Może być elementem niejednej imprezy w domu. Ciasto robi się szybko, nie wymaga dużego nakładu pracy i finansów. Wygląda apetycznie i takie jest. Polecam.                   -TRUDNOŚĆ: średnie         -CZAS: powyżej(...)kakao i delikatnie wmieszać łyżką do masy jajecznej. Piec około 25 min w 180st. MASA: Śmietanę ubić, dodać Śnieżkę, fixy oraz żelatynę przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Na zimno ciasto wyłożyć śmietanę, na śmietanie położyć truskawki, zalać tężejącą galaretką, wcześniej ugotowaną w połowie wody podanej na opakowaniu

Gotuję Testuję
Batony w śmietanie 150

Czasem lubię przygotować ciasto bez pieczenia , szybkie w przygotowaniu a zarazem smaczne , takie ciacho można urozmaicać różnymi dodatkami , a smak sam się broni , więc do kawy w sam raz . Składniki  ( na blaszkę 32 cm ) 2 kubki śmietany po 200 ml  1 kubek mascarpone  6 łyżek miodu  30 batoników  Monte snack  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej(...)cukru , do naszej blaszki wykładamy pierwszą warstwę batonów i nasączamy je nasza wcześniej zaparzoną kawą , następnie wykładamy masę śmietanową i drugą warstwę batonów i drugą warstwę śmietany , kiedy mamy ciasto przygotowane , ozdabiamy kakao i wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin

Mój Smak
Ciasto rafaello na krakersach 122

widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} To jedno z naszych ulubionych ciast bez pieczenia. Szybkie i efektowne, delikatne w smaku, „zjada” się bardzo szybko. Kilka lat temu robiliśmy pierwszy raz, oj pamiętamy! Latająca patelnia z wiórkami :P ale zabawnie było, smacznie wyszło, goście(...)blaszce układamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy masę, i tak na przemian. Ostatnią warstwą ma być masa budyniowa. Pozostałą część wiórek kokosowych prażymy na złoto, na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent

R'n'G Kitchen
Szarlotka 152

Ulubione ciasto w naszym domu.  Z tego przepisu od Elizy Mórawskiej, z książki "Słodkie" korzystałam już wiele razy.  W oryginale jest to szarlotka z malinami, ale u nas jeszcze w takiej formie nie wystąpiła.  Myślę, że na jesieni się pojawi, bo posmakowała nam bardzo.       Składniki: 300 g mąki pszennej (często robię też z jasnej(...)wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Mąkę, cukier, żółtka i ekstrakt przełożyć do misy robota lub na blat.  Dodać pokrojone w kostkę masło.  Posiekać i szybko zagnieść kruche ciasto. Ciasto można schłodzić przez około 30 minut w lodówce (w oryginale nie było schładzane).  Schłodzone ciasto wyjąć i podzielić na 2 części (3/4 i 1/4).  Większą część

Sto kolorów kuchni
Mocno owocowe ciasto biszkoptowe 95

warstw i jest na bardzo dużą blachę. Spód to biszkopt, następnie jest mus rabarbarowo-morelowy, następnie blat biszkoptowy i warstwa musu truskawkowego. Ciasto jest mojego autorstwa. Ciasto robi się szybko, tylko trochę trzeba poczekać aż stężeje. Polecam upiec biszkopt i zrobić mus rabarbarowo-morelowy wieczór wcześniej. Składniki na formę 38 cm na 25cm: Składniki na biszkopt: 6 jajek (u mnie(...)minutach miksowania, mikser ustawić na minimalne obroty po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać wymieszane i przesiane mąki, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką lub ręką. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 st.. Piec 10-15 min do suchego patyczka, u mnie trwało to 15 min. Wyjąć z piekarnika, z wysokości

moj przepis na
Mocno owocowe ciasto biszkoptowe 199

warstw i jest na bardzo dużą blachę. Spód to biszkopt, następnie jest mus rabarbarowo-morelowy, następnie blat biszkoptowy i warstwa musu truskawkowego. Ciasto jest mojego autorstwa. Ciasto robi się szybko, tylko trochę trzeba poczekać aż stężeje. Polecam upiec biszkopt i zrobić mus rabarbarowo-morelowy wieczór wcześniej. Składniki na formę 38 cm na 25cm: Składniki na biszkopt: 6 jajek (u mnie(...)minutach miksowania, mikser ustawić na minimalne obroty po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać wymieszane i przesiane mąki, bardzo delikatnie wymieszać szpatułką lub ręką. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 st.. Piec 10-15 min do suchego patyczka, u mnie trwało to 15 min. Wyjąć z piekarnika, z wysokości

moj przepis na
Ciasto drożdżowe z truskawkami i jabłkami 147

Dziś będzie przepyszna drożdżówka w ramach akcji Ciasto na Niedziele .Muszę przyznać,że wyrosła wspaniale. Składniki na drożdżówkę: mąka pszenna typ 500 Kłos-Pol jajka 4 szt ksylitol 1/2 szklanki Kłos-Pol masło 100 g mleko 1 szklanka szczypta soli drożdże 50 g Składniki na kruszonkę: mąka pszenna typ 500 Kłos-Pol 200 g masło 100 g ksylitol(...)wbiłam jaja, wlałam resztę ciepłego mleka i rozpuszczone masło. Widelcem roztrzepałam składniki do których dodałam rozczyn z drożdży. Jeszcze raz wymieszałam widelcem i przelałam do misy z mąką. Szybko wyrobiłam rękoma ciasto zagniotłam je razem gdzie 20 minut zostawiłam do wyrośnięcia( ciasto jest klejące,lepiące, takie ma być . Krok 2 Ciasto wyrasta, a ja w tym czasie przygotowuje kruszonkę. Masło

Różowa kuchnia
Kluski leniwe – słodki obiad nie tylko dla leniuchów 10403

ramach czwartkowych obiadów w mlecznym barze Jacek i Agatka, zawsze były częścią mojego zamówienia. Porcja klusek jako deser- czemu nie? Teraz robię je zawsze wtedy, gdy mamy ochotę na szybki, słodki i sycący obiad. W dużym garnku zagotowujemy wodę z łyżeczką soli. Woda musi być już gotowa gdy gotowe będą kluski. Te kluski nie lubią za długo leżeć na stolnicy(...)ciasto. Ale im więcej mąki damy do mniej wilgotnego sera, tym kluski wyjdą sztywniejsze i mniej smaczne. Do mojej masy wystarczyło zaledwie 2/3 szklanki mąki i ciasto dało się już ładnie i szybko zagnieść. Stolnicę posypujemy mąką, wykładamy ciasto i dzielimy je na dwie lub trzy porcje. Każdą porcję po kolei formujemy w wałek, podsypując w miarę potrzeby mąką żeby

Karo in the Kitchen
Pomidorowe serce. I historia z dreszczykiem 188

zdaniem, zbyt duża ilość octu (a i tak zmniejszyłam jego ilość w stosunku do oryginalnego przepisu). To jednak oczywiście moje osobiste preferencje. Poza tym tarta wyszła przepyszna - idealnie kruchutkie ciasto, cudownie słodkie pomidorki - nie można się jej oprzeć. Jedna tylko uwaga na koniec jeszcze - tartę należy przygotować w całej formie - bez odpinanych brzegów lub wyjmowanego dna. Inaczej soki się wyleją(...)łyżeczka oliwy 1 ząbek czosnku Igiełki z 1 gałązki rozmarynu 1 łyżeczka soli Mąkę przesiać, wymieszać z solą. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić przez 1 godzinę w lodówce. W tym czasie umyć i osuszyć pomidorki. Na dno formy wlać syrop, ocet

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania