szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:1410/2080)

Drożdżówki z serem i marmoladą 181

 Drożdżówki z serem i marmoladą 20 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 50 dag mąki 200 ml śmietany 30% mleko 2 opakowania cukru wanilinowego

Gotuję Testuję
Wilk morski na bavette z pesto z rukoli 155

Wilk morski czyli zębacz smugowy to morska ryba o bardzo delikatnym mięsie. Ciekawostką jest to że wilk morski to niewiarygodnie brzydka ryba, mięso jednak ma niesamowicie

Moje Małe Czarowanie
Sernik limonkowy z awokado na zimno 239

Jak spróbujecie tego sernika nigdy już nie będziecie chcieli innego ha ha, a tak poważnie to dawno nie jadłam takiej petardy. Jest delikatny i kremowy, jest

Moje Małe Czarowanie
Sos do pizzy 150

Smaczny i bardzo aromatyczny sos pomidorowy, a do tego jeszcze łatwy do zrobienia. Pomidorowy sos do pizzy to wspaniały dodatek do posmarowania surowego spodu pizzy przed

Kuchcik gotuje
PASCHA - orzechowa odmiana sernika na zimno, z bakaliami. 143

M ądre głowy mówią, że słowo " Pascha " oznacza "przejście", lub jak ktoś woli - "gwałtowną zmianę, uderzenie, interwencję", a nawet boskie działania. Ze wszystkim się zgadzamy, po

Wypisz Wymaluj
Rumowe ciasteczka 256

Składniki: 1 ¾ szklanki mąki pszennej 2 lyzki m ą ki ziemniaczanej 2 łyżeczki cynamonu ¼  łyżeczki zmielonych goździków 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej 0 ,5

Luźna Kuchnia
CURRY Z ŁOSOSIEM I MANGO 183

Dzień jak co dzień. I pyszne curry z mango i łososiem. Mogłabym tak jeść co dzień. W pogoni za uciekającym autobusem, zrywając z wieszaka letni już

W kuchni Karmel-itki
Mini beziki do dekoracji – wegańskie, bez jajek 153

Przy znajomości kilku ważnych podstaw, po kilku próbach i przy odrobinie cierpliwości wyjdą każdemu. Mini bezy możecie wykorzystać jako ozdobę świątecznego stołu, ale też do dekoracji świątecznych ciast, tortów i deserów – to prosty i bardzo efektowny sposób na wykorzystanie wody z puszki ciecierzycy. O aquafabie jako jeden z pierwszych polskich blogerów pisałam już obszernie cztery lata temu TUTAJ i odsyłam(...)błyszcząca, powinna dobrze trzymać się ubijaczki i tworzyć na niej ostre, widoczne szczyty („stiff peaks”).   Delikatnie przekładamy masę do naszykowanych woreczków cukierniczych i na blachę, z zachowaniem odstępów, szybko i sprawnie wyciskamy małe beziki o średnicy 2-4cm. Od razu po naszykowaniu całej blachy ciastek wkładamy beziki do piekarnika. Szykujemy kolejną blachę i od razu po przygotowaniu dokładamy

Karo in the Kitchen
Muffiny z bananami i czekoladą, bez masła i jajek (Muffin con banane e cioccolato, senza burro e uova) 140

płatków migdałowych. Babeczki, których smak przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Niezwykle delikatne, puszyste i wilgotne, rozpływające się w ustach. Jedyn ą  ich wad ą  jest to, że za szybko znikaj ą  ;)  Polecam serdecznie i uważajcie na siebie! SKŁ ADNIKI (8 sztuk) 3 banany (ok. 300 g miąższu) 250 g m ą ki   120 g kefiru(...)lievito per dolci PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Banany rozgniatamy widelcem Do miąższu banana wsypujemy cukier; miksujemy ok. 1-2 minuty. Następnie dodajemy olej oraz kefir; ciasto ponownie miksujemy. Do ciasta stopniowo wmieszamy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Na sam koniec dodajemy kropelki czekoladowe i płatki migdałowe. Ciasto mieszamy do połączenia się składników. Ciasto

La grande e la piccola cuoca
Fiński chleb błyskawiczny - wersja z migdałami 193

wielu innych składników odżywczych. Otrzymywany z orzeszków ziemnych, odznacza się intensywnym smakiem i zapachem. Znajduje szerokie zastosowanie w kuchni, od sałatek i dipów poczynając, na deserach i wypiekach kończąc. Szybki chlebek Hätäleipä z zasady krótko wyrasta, więc nie wyjdzie zbyt wysoki. M iąższ ma dość zwarty, j est za to mocno wilgotny i miękki. Dzięki podpiekaniu w parze wodnej, skórka(...)migdałowe   W dużej misce wymieszać mąkę żytnią z  solą, melasą, drożdżami, olejem i wodą. Stopniowo dodawać przesianą mąkę pszenną - przesianie sprawia, iż wpuszcza się bąbelki powietrza i ciasto lepiej rośnie . Zagnieść na elastyczne, dość luźne ciasto - leniwiec kuchenny może tu użyć miksera z mieszadłami hakowymi (nie trzepakami) . Na końcu dołożyć posiekane słupki migdałowe i wgnieść je w ciasto

Grunt to przepis!
Tort czekoladowy 919

odwiedzacie:)! Taką okazję trzeba uczcić tortem… najlepiej czekoladowym :)! A że czasu brak najlepszy jest przepis na szybki tort czekoladowy znaleziony u Ani ( http://ankawell.blogspot.co.uk/2014/03/tort-czekoladowy.html ). Tort jest naprawdę szybki w przygotowaniu. Wystarczy upiec biszkopt a przygotowanie kremu zajmuje 3 minuty. Tort w smaku jest bardzo czekoladowy a krem nadaje mu tylko lekkości. Mam nadzieję, że dacie się skusić(...)mascarpone 460 g Nutelli dodatkowo: wiśnie z nalewki lub syropu gruszki w syropie Mascaropne i Nutellę (obie w temperaturze pokojowej) miksujemy…. i już :)! Na paterze układamy jeden blat ciasta i nasączamy go. Ja – nie mając pod ręką nalewki wiśniowej- dolałam do syropu z wiśni i odrobiny gruszkowego trochę rumu. Blat smarujemy 1/3 masy czekoladowej i układamy gruszki pokrojone

UgotujmyTo.pl
Idealne puszyste racuszki na jogurcie greckim 114

słodki podwieczorek, piknik lub kolację.      Idealnie puszyste i mięciutkie racuszki na jogurcie greckim , są chyba nieco zdrowsze niż te przygotowane na śmietanie lub maślance :). Bardzo szybki i łatwy przepis na pyszne placuszki dla dzieci na kolację, śniadanie, piknik albo podwieczorek. Ponieważ racuszki przygotowujemy bez drożdży i nie potrzeba czekać na wyrastanie, to wszystko naprawdę zajmuje niewiele czasu(...)każdym razem. Wszystko, czego potrzeba aby zrobić racuszki to mąka, jaja, jogurt grecki, mleko i kilka dodatków, dzięki którym te racuszki zawdzięczają swój najlepszy smak.     Do ciasta na racuszki można dodać owoce: jagody, maliny borówkę amerykańską (to jest super pyszne!), albo wiórki czekoladowe. Wypływająca, ciepła czekolada z każdym kęsem - to jest coś obłędnego! Można pomieszać i dać wszystkiego

Moja Książka Kucharska
Jak zrobić grzanki czosnkowe? 597

patelni. Dodaj do oleju czosnkowego pokrojony chleb, delikatnie mieszaj aby obtoczyć grzanki tłuszczem. Postaw na palniku i wolno podgrzewaj aż się grzanki czosnkowe ładnie zrumienią. Musisz uważać, grzanki bardzo szybko się przypalają.  Wystarczy przyrumienić pieczywo tylko z jednej strony. Chyba że ktoś chce zrumienić grzanki czosnkowe z oby stron to gratuluję cierpliwości. 😉 Możesz grzanki wyłożyć na ręcznik papierowy(...)zrobić z każdego, tak na słodko jak i na wytrawnie. Wszystko zależy z czym chcemy podać grzanki. Do zrobienia grzanek możemy wykorzystać; chleb, bułki, wszelkie bagietki, chleb tostowy, chałkę, ciasto drożdżowe, pieczywo pełnoziarniste.  Z czym podawać grzanki czosnkowe? Grzanki czosnkowe jak i inne wytrawne wersje sprawdzą się jako dodatek do zup. Zupa krem, zupa pieczarkowa, zupa cebulowa, grochówka znakomicie

Dieta moja pasja
DOMOWY MAKARON ORKISZOWY 124

przygotowuję go sama. Jako, że zapasy makaronów orkiszowych i kamutowych mam już na wykończeniu, tak więc przygotowanie go stało się u mnie jakoby koniecznością.... Choć mogłam się poratować na szybko lanymi kluskami, to moje dziecię na kluski nie reaguje tak entuzjastycznie jak na makaron. Tak więc mama zakasała rękawy i ukręciła domowy makaron. Zwiększyłam ilości i uprościłam mój poprzedni wpis(...)500g pszennej tortowej) - 5 jajek (u mnie wiejskie, ale wielkość ok. "L") - 5 łyżeczek oliwy (daję z wytłoczyn) lub oleju Z mąki, jajek i oliwy zagniatamy gęste ciasto. Mnie wyręcza w tym hak miksera. Ciasto jest dość gęste i zbite, ale zarazem elastyczne. Następnie ciasto zagniatamy ręcznie i formujemy z niego kulkę. Dzielimy na małe kawałki i delikatnie podsypując mąką

Smaczne Zdrowe