minut, do suchego patyczka, ciasto dobrze wystudzić w formie ciasto przekroić na 3 blaty, dwie posmarować dżemem, blaty złożyć, lekko przycisnąć lukier: cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny na nie za gęsty lukier, posmarować lukrem piernik, posypać posypką kolorową, schować w chłodne miejsce piernik jest bardzo łatwy i szybko do wykonania i upieczenia, można dodać dżem domowy o smaku
W Mojej Kuchni Lubiękurczakiem i kukurydzą Sałatka „Pod wódeczkę” Szybka sałatka z zielonego ogórka, słonecznika i fety Sałatka z wędzonym kurczakiem i pieczarkami Sałatka z zupek chińskich Sałatka z wędzonym kurczakiem Sałatka makaronowa Sałatka warstwowa – tuńczykowo-serowa z jajkami Sałatka „Król imprezy” Makaronowa sałatka w meksykańskim stylu Sałatkowe ciasto Makaronowe muszle z tuńczykiem
Smaki Na Talerzuczekała za rogiem, odszedł nasz dobry kolega, za szybko, za zwyczajnie, mocno wyrył ślad smutku w naszych sercach. "Dzień kolejny minął.... dzień co nic nie przyniósł....." Piekarnia zajęła myśli, zajęła ręce, czas goi rany, wspomnienia pozostają. Tarte Flambée zaproponowane przez Amber , to można powiedzieć taki rodzaj Alzackiej pizzy. Ciasto musi być jednak cieniutkie! a dzięki temu placek - podpłomyk
Moje Małe CzarowanieMagda Puszysty omlet z warzywnymi dodatkami to szybkie do przygotowanie wyjątkowe śniadanie lub lekki lunch. Warto podawać go z sezonowymi dodatkami, najlepiej takimi co świetnie do siebie pasują. Tak jest w tym przepisie – przepyszne połączenie zdrowego bobu, słonej fety i słodkiej dymki. Wszystko zapieczone w delikatnym, puszystym cieście jajecznym. Składniki (na 1 omlet): 2 duże jaja pół szklanki ugotowanego
Smaczna StronaFOCACCIA Z ROZMARYNEM PIZZA Z CIASTA FRANCUSKIEGO ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO PALUSZKI CHLEBOWE PRZEKĄSKA DO PIWA LUB WINA TARTY Z POMIDORAMI TARTA Z ŁOSOSIEM I MOZZARELLĄ HUMMUS Z SUSZONYMI POMIDORAMI TRADYCYJNY HUMMUS HUMMUS Z SOCZEWICĄ PASTA Z KURCZAKA PASTA Z ŁOSOSIA WEDZONEGO PASTA Z MAKRELI PASTA Z WĘDZONEGO KURCZAKA SZYBKI PASZTET DO SMAROWANIA PIECZONA CIECIERZYCA GUACAMOLE CHIPSY Z BATATÓW BOEUF
nietylkopasta.pldołeczkach" wypełnione są dżemem. Szybko się robi i szybko znikają. składniki: 450 g mąki pszennej 250 miękkiego masła 2 jajka 150 g cukru szczypta soli ulubiony dżem, u mnie truskawkowy Łowicz Do miski wsypać mąkę. Dodać sól oraz cukier i wymieszać. Dodać jajka i miękkie masło i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i odłożyć do lodówki
Monia miesza i gotujepuszyste! Robi się je szybko, ale i tak samo szybko znikają – są przepyszne – ja nie potrafiłam się powstrzymać i gdy tylko lukier zastygł pożarłam ich pięć, popijając kubkiem ciepłego mleka. No przecież kucharce też coś się od życia należy! Szykujemy sobie kubeczek, miskę, rondelek i misę miksera – to lepkie ciasto, zdecydowanie lepiej wyrabia się ja maszynowo niż ręcznie. Do rondelka
Karo in the KitchenZarozki 1 na poczōntku 2 Wōm powiym, że we mianie 3 niy idzie ô 4 nazwa składnika, ale wiejś ze keryj 5 żech tyn recept 6
Chop w kuchnikażdej domowej imprezy! Szybkie i smaczne ślimaki z boczkiem i cebulą. A to dopiero jedna z wielu wersji tego przysmaku! Smaczna na zimno jak i na ciepło. Sama jadłam podobne na imprezie i to zainspirowało mnie aby stworzyć nowe smaki :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 150 gr. surowego boczku 1 mała cebula 1 opakowanie serka do smarowania kanapek ze szczypiorkiem
W Moim Magicznym Domudzieci z kuchni, one są ciekawe, pomocne i bardzo szybko się uczą. Chustę jakiś czas temu zamieniliśmy na krzesło ale wkrótce będziemy mieć profesjonalny kitchen helper - wykonany przez tatę Szkrabiny (napewno Wam pokażę). Pierogi można zjeść bez niczego, można podać z surówką, sosem pomidorowym, czy polać roztopionym masłem Składniki: Ciasto : - 2 szklanki mąki grochowej - 5 łyżek oliwy
Szkrab Je Samznów pojawiam się z przepisem na szybką przekąskę na ciepło. Świetnie się sprawdza, gdy brauje czasu na przygotowywanie poczęstunku dla gości lub gdy oni sami uprzedzą o swoim przybyciu niemalże w ostatniej chwili. Przypomniałam sobie o niej dość niedawno. Kiedyś świderki robiłam bardzo często, chociaż wtedy ciasto robiłam raczej sama. Tu w wersji kupionego gotowego cienkiego spodu do pizzy
Mojewlasne.pltego przepisu wychodzą chrupiące gofry, które nie flaczeją tak szybko. Z podanych składników wyszło mi 12 sztuk Gofry z truskawkami Składniki 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jajka 6 łyżek oleju sól pół łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno. Resztę składników zmiksować ze sobą na gładkie ciasto a następnie delikatnie wymieszać z ubitymi białkami. Upiec i podawać
Pieguskowa Kuchniaobiad to najlepiej coś na szybko. A jak na szybko to naleśniki wpisują się idealnie w ten klimat. Do tego w lodówce były pieczarki i kawałek sera żółtego i nadzienie samo się zrobiło. Tym razem wersja light czyli bez panierki, ale uwierzcie mi, do niczego nie była potrzebna. Składniki: ciasto 125 g mąki 1 jajo 300 ml mleka nadzienie
Gotowanie z pasjąŚwięta Wielkiej Nocy zbliżają się szybkimi krokami. To nasza druga blogowa Wielkanoc. Co przygotowaliśmy przed rokiem? Musiałem spojrzeć do zestawienia haseł tygodnia żeby samemu sobie przypomnieć... Ach, jakie pyszne różności! ;) Od zup przez przekąski i dodatki do słodkości, a wśród nich, oczywiście, będące przebojem wszechczasów ciasto z malinami i budyniową pianką ... Tak było! Tym razem zapraszam Marzenę na świąteczną wycieczkę
zadanie-gotowanie