Przepis na : śniadanie
Pyszna chałka dyniowa o pięknym pomarańczowym kolorze. Najlepiej smakuje ze szklanką mleka, posmarowana masłem. Po prostu niebo w gębie. Z tego przepisu wychodzi 1 duża chałka lub dwie mniejsze. Chociaż myślę,że w przypadku domowej chałki żadna ilość nie będzie za duża. Zniknie szybko. Składniki: 500 g mąki pszennej 200 ml mleka 1 jajko 7 g drożdży suszonych 4 łyżki cukru 45 g masła roztopionego szklanka puree z upieczonej dyni jajko do posmarowania Przygotowanie: Dynię gotujemy lub pieczemy w piekarniku... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...