szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:101/2080)

Brownie z czerwonej fasoli 97

które robiłam po raz pierwszy zachwyciło mnie (i innych) smakiem. No bo jak to czerwona fasola na słodko, a jednak się udało, polecam, zachęcam Wilgotne, czekoladowe, z polewą, pyszne, szybkie ciasto do pracy, na weekend i w ogóle na co dzień (tej codzienności moja Mama by nie odmówiła ) Brownie przygotowałam w tortownicy o średnicy 26 cm, w oryginalnym przepisie blaszka

Zasmakuj Kuchni
Ciasto dla leniwych - jabłecznik/szarlotka dla leniwych 81

pracy przyjdzie z kolegą na kawę? Do najbliższej cukierni masz daleko, a wszystkie ciasta, które wychodzą Ci perfekcyjnie robi się długo? Mam dla Ciebie świetną informację! Dzięki mnie, zrobisz ciasto szybko, a przede wszystkim nie wydasz na nie dużo pieniędzy. Czy będzie smaczne? Jeżeli lubisz jabłka, to gwarantuję Ci, że zasmakujesz się w nim ! Składniki: 4 jajka 3 szklanki mąki

My World by Dagmara Rek
Drożdżówka ze śliwkami i serem 215

odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Serek ricotta, śmietanę, cukier i pastę waniliową mieszamy w miseczce na jednolitą masę. Śliwki myjemy, kroimy na połówki i pestkujemy. Wyrośnięte ciasto szybko wyrabiamy na podsypanym mąką blacie i rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach ok 40 x 30 cm i grubości około 3mm. Kroimy wzdłuż na 3 pasy (40 x 10 cm). Wzdłuż

Mia Cucina Sofieta
Kruche ciasto z jeżynami 155

żółtka Składniki na kruszonkę: 150 g maki krupczatki 75 g masła 90 g cukru pudru Dodatkowo: 500-1000 g jeżyn   2 łyżki bułki tartej   Wykonanie: zagnieć szybko ciasto i wstaw je do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wylep nim blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz około 20 minut w 180`C. Ostudź ciasto oprósz lekko bułką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rurki z kremem w cukrze 126

posmarowania   Wykonanie: Rozgrzewamy piekarniki do 200 *C. do 500 g mąki dodajemy śmietanę i ciepłe masło pokrojone w kostkę aby łatwiej nam się wyrabiało oraz szczyptę soli. Ciasto szybko wyrabiamy i wkładamy do lodówki na czas schodzenia Z 800 ml mleka gotujemy budyń z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Kiedy budyń będzie już gotowy, odstawiamy go aż całkowicie ochłodnie

W Moim Magicznym Domu
Ptysie z truskawkami 137

Ptysie które pamiętam z dzieciństwa z mojej ulubionej cukierni. Uwielbiałam je, ale prawda jest taka że na pólkach nic nie było więc się nimi zajadałam. Robi się je szybko, ciasto jest proste do zrobienia. Polecam jak chcemy zaskoczyć gości. ptysie: 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 1/2 szklanki wody 65 g masła 2 jajka duże szczypta soli krem

wesoła kuchnia
Ciasto ze śliwkami! 174

mąki pszennej - 100 g masła - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 jajo  - 50 g cukru - kilka kropel soku z cytryny - płaska łyżka jogurtu - mąką do podsypywania Ciasto szybko zagnieć i włóż do lodówki na minimum 20 minut. NA MASĘ: - śliwki węgierki około 1 kilograma Śliwki myjemy i drylujemy, kroimy na połówki. - 2 jaja - 1 białko - 100 ml mleka - serek

SMYKWKUCHNI
Tarta z owocami i kremem budyniowym (crème patissière) 132

takich urządzeń wystarczy blat, stolnica i sprawne ręce  J Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier i pokrojone na kawałki masło, dokładnie siekamy, aby składniki się połączyły. Dodajemy żółtka i zagniatamy szybko ciasto. Formujemy wałek, zawijamy w folię i schładzamy w lodówce przez co najmniej 30 minut. Tortownicę lub blachę do tarty wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto lekko rozwałkowujemy i dokładnie

Mania Gotowania
Malinowa chmurka wg Aleex (TM5) 374

lekko popękana. W razie konieczności lekko przedłużyć (lub skrócić) czas pieczenia. Wystudzić przez noc w piekarniku. 6. Poprzedniego dnia przygotować także ciasto. Wszystkie składniki powinny być schłodzone. 7. Składniki ciasta szybko zagnieść ręcznie. Ja wyrobiłam je w Thermomixie (30s/obroty 4). 8. Uformować kulę, lekko spłaszczyć, owinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez minimum 60 minut. Ja zostawiłam

W mojej kuchni
Ciasteczka do kawy 133

szklanki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny Dekoracja: tabliczka gorzkiej czekolady Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko, mleko. olejek i mąkę  z kakao. Zagniatamy szybko ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość ok. 4 mm i za pomocą foremek wycinamy ciastka. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym

Humanistka w kuchni
Popękane ciasteczka cytrynowe “lemon crinkle cookies” 180

Cytrynowe, żółte, popękane ciasteczka. To jedne z łatwiejszych i najszybszych ciasteczek, pomijając czas chłodzenia ciasta w lodówce. Masę na ciastka możemy przygotować wcześniej, schować do lodówki

Tajemnice Smaku
Sernik z piankami marshmallow – bez pieczenia 85

Jakiś czas temu stałam się posiadaczką dość dużej ilości mini pianek marshmallow. Uwielbiamy je z kawą, czy kakao. Wykorzystałam je także do przygotowania wspólnie z Synkiem

Smaki Na Talerzu
Szarlotka 58

łyżeczka proszku do pieczenia Na masę jabłkową: około 10 jabłek cukier, cukier waniliowy (1 paczka = 16 g) i cynamon cukier puder Wykonanie : Z powyższych składników zagnieść szybko ciasto i podzielić na 2 części. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 1 godzinę. Jedną część ciasta rozwałkować (najlepiej pomiędzy dwoma arkuszami papieru

cucinare
Jesienny sernik z mlekiem w proszku i musem jabłkowym 163

galaretka cytrynowa 2-3 łyżki wody 3 łyżki cukru z cynamonem Dekoracja: bita śmietana posypka cytrynowa beza Oetker serduszka z białej czekolady Oetker Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść, nie ogrzewając za długo rękoma , wylepić dno natłuszczonej okrągłej foremki. Moja o średnicy 22 cm. Masa serowa; Mielony twaróg umieszczamy w misie miksera, wbijamy jajka, wsypujemy cukry, wlewamy mleko

Wanilia i Kardamon
Szarlotka 101

łyżeczka proszku do pieczenia Na masę jabłkową: około 10 jabłek cukier, cukier waniliowy (1 paczka = 16 g) i cynamon cukier puder Wykonanie : Z powyższych składników zagnieść szybko ciasto i podzielić na 2 części. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 1 godzinę. Jedną część ciasta rozwałkować (najlepiej pomiędzy dwoma arkuszami papieru

cucinare