zimnego masła 4 łyżki cukru pudru, 1 jajko 1 łyżka zimnej wody Mąkę wymieszać z cukrem, dodać zimne masło (najlepiej starte na tarce), jajko i wodę. Zagnieść szybko ciasto. Rozwałkować je na blacie lekko posypanym mąką na grubość około 5 mm. Rozwałkowane ciasto przenieść do foremki posmarowanej masłem, i delikatnie wylepić nim także boki formy. Wstawić do lodówki
Walijskie Pichcenieznowu będę mogła robić nieskończenie wiele wariacji na temat quiche Ps. Można iśc jeszcze bardziej na łatwiznę, i zamiast zagniatać ciasta wykorzystać chleb, odciąć skórki, potraktować kromki wałkiem do ciasta, szybko taż żeby chleb się nie odkształcił wylepić nim formę do pieczenia, zalać masą jogurtową, upiec volia! Podane składniki są wystarczające na formę średniki 23 cm, ja wykorzystałam do upieczenia
greenscarfmasę jabłkową: 1,5 kg jabłek 100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej 1 łyżka cukru 2 łyżeczki cynamonu na piankę: 6 białek pozostałych z ciasta 1 szklanka cukru Składniki ciasta szybko zagnieść, podzielić na dwie nierówne części. Większą część wyłożyć na dnie blaszki, mniejszą wstawić do lodówki. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Zasypać cukrem i cynamonem i wymieszać ze skórką
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamleka 250ml śmietanki słodkiej 12% cukier do smaku laska wanilii 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Dodatkowo: maliny listki mięty Sposób przygotowania: Ciasto: Składniki na ciasto szybko zagniatamy rękoma lub mikserem z końcówką z hakiem. Formujemy w kulę, zawijamy w folie spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Foremki do tarteletek smarujemy przy pomocy
Pyry na Gazszynkach, kiełbaskach, makowcach i sern ikach, miałam ochotę na jeszcze ciepłe, pachnące, mięciutkie bułeczki. Postanowiłam wstać nieco wcześniej i zarobić drożdżo we ciasto. Z racji tego, że grzejniki ciepłe ciasto szybko wyrosło i zdążyłam je upiec w sam raz na śniadanie. Zapach, który ulatniał się po domu szybko zbudził domowników. Buchty nie zdążyły nawet ostygnąć. Polecam!!! Składniki na buchty pieczone
Rozpustne gotowanieposiekać je nożem aż masło będzie już bardzo drobnymi kawałeczkami i zacznie łączyć się z mąką. 2. Następnie dodać cukier, cukier waniliowy, śmietanę i żółtko. 3. Zagnieć szybko ciasto. 4. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1-1,5 godziny bądź do zamrażalnika na około 20-30 min. 5. Po tym czasie wyjąć
KreatywnePinyposiekać je nożem aż masło będzie już bardzo drobnymi kawałeczkami i zacznie łączyć się z mąką. 2. Następnie dodać cukier, cukier waniliowy, śmietanę i żółtko. 3. Zagnieć szybko ciasto. 4. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1-1,5 godziny bądź do zamrażalnika na około 20-30 min. 5. Po tym czasie wyjąć
KreatywnePinyWitam Was w tą sobotę;) u Nas słoneczko pięknie świeci;) Kawka z rana wypita ;) Dziś chcę Wam przedstawić pyszne i bardzo szybkie ciasto. Hit imienin Mojej Mamy ;) Ciasto bez pieczenia Kawowo bananowa Fantazja ;) Lubicie? My bardzo ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 🤗🤗🤗🤗🤗😍😍😍😍😍😍😍🤗🤗🤗🤗🤗🤗😍😍😍 Składniki na blaszkę 25 na 30 cm : ale tortownica większa również będzie odpowiednia
Gotowanie Patkinajbardziej 💛 Ostatnio przeglądając mój stary zeszyt z przepisami odkopałam właśnie kilka fajnych przepisów, które odeszły w niepamięć (a szkoda). Zapraszam więc na wilgotne, aromatyczne i szybkie ciasto o trochę dziwnej nazwie: czarny salceson ❤ Składniki: 1 szklanka zsiadłego mleka 3 całe jaja 1/2 szk. cukru 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżki kakao 3 łyżeczki dżemu lub powideł Wszystkie
Walijskie PichceniePodaje Wam bardzo proste i szybkie ciasto z kremem. Krem jest z paczki i bez gotowania, ale bardzo dobry. Są osoby które nie lubią robić kremów, albo nie mają na to czasu. Dlatego podaję przepis na wykonanie w ten sposób. Jeśli chcecie zrobić krem samodzielnie to tu jest przepis http://kuchniapokolen.pl/karpatka-z-truskawkami/ Wykonanie biszkoptu – białka , szczyptę soli ubić
Kuchnia Pokoleńmąki 20 g kakao 3 łyżki cukru pudru 2 duże żółtka szczypta soli 1-2 łyżki zimnej wody Z masła, mąki, kakao, cukru pudru, żółtek i soli zagnieść szybko ciasto, ewentualnie gdyby było zbyt suche dodać 1-2 łyżki wody. Owinąć w folię i wstawić na 15 min. do lodówki. Po tym czasie rozwałkować ciasto, wyłożyć nim dno formy
Słodkie inspiracjemikserze mąkę ze szczyptą soli i zimnym masłem pokrojonym w kosteczki aż do uzyskania piaskowej konsystencji. Dodać otartą skórkę z cytryny ekologicznej, cukier puder i jajka.Wygnie ść szybko ciasto, włożyć do celofanowego woreczka lub owinąć przezroczystą folią i schować na godzinkę do lodówki. W międzyczasie czasie obrać ze skórki jabłka, pokroić na plasterki i zalać sokiem wciśniętym
zielonacukinkaposiekać ją z zimnym masłem i smalcem na drobna kruszonkę. Wsypać cukier i proszek, wymieszać. Dodać żółtka jaj , znów przesiekać wszystkie składniki ,żeby się połączyły. Zagnieść szybko ciasto w kulę. w razie potrzeby można dodać łyżkę śmietany. Schłodzić w lodówce co najmniej pół godziny Ok 2/3 porcji ciasta wyłożyć na spód formy . Podpiec spód
Malinowa Kawiarenka