szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:98/2080)

Ciasto ze śliwkami! 228

mąki pszennej - 100 g masła - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 jajo  - 50 g cukru - kilka kropel soku z cytryny - płaska łyżka jogurtu - mąką do podsypywania Ciasto szybko zagnieć i włóż do lodówki na minimum 20 minut. NA MASĘ: - śliwki węgierki około 1 kilograma Śliwki myjemy i drylujemy, kroimy na połówki. - 2 jaja - 1 białko - 100 ml mleka - serek

SMYKWKUCHNI
Tarta z owocami i kremem budyniowym (crème patissière) 185

takich urządzeń wystarczy blat, stolnica i sprawne ręce  J Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier i pokrojone na kawałki masło, dokładnie siekamy, aby składniki się połączyły. Dodajemy żółtka i zagniatamy szybko ciasto. Formujemy wałek, zawijamy w folię i schładzamy w lodówce przez co najmniej 30 minut. Tortownicę lub blachę do tarty wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto lekko rozwałkowujemy i dokładnie

Mania Gotowania
Malinowa chmurka wg Aleex (TM5) 435

lekko popękana. W razie konieczności lekko przedłużyć (lub skrócić) czas pieczenia. Wystudzić przez noc w piekarniku. 6. Poprzedniego dnia przygotować także ciasto. Wszystkie składniki powinny być schłodzone. 7. Składniki ciasta szybko zagnieść ręcznie. Ja wyrobiłam je w Thermomixie (30s/obroty 4). 8. Uformować kulę, lekko spłaszczyć, owinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez minimum 60 minut. Ja zostawiłam

W mojej kuchni
Ciasteczka do kawy 180

szklanki cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny Dekoracja: tabliczka gorzkiej czekolady Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajko, mleko. olejek i mąkę  z kakao. Zagniatamy szybko ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość ok. 4 mm i za pomocą foremek wycinamy ciastka. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym

Humanistka w kuchni
Popękane ciasteczka cytrynowe “lemon crinkle cookies” 295

Cytrynowe, żółte, popękane ciasteczka. To jedne z łatwiejszych i najszybszych ciasteczek, pomijając czas chłodzenia ciasta w lodówce. Masę na ciastka możemy przygotować wcześniej, schować do lodówki

Tajemnice Smaku
Sernik z piankami marshmallow – bez pieczenia 157

Jakiś czas temu stałam się posiadaczką dość dużej ilości mini pianek marshmallow. Uwielbiamy je z kawą, czy kakao. Wykorzystałam je także do przygotowania wspólnie z Synkiem

Smaki Na Talerzu
Szarlotka 123

łyżeczka proszku do pieczenia Na masę jabłkową: około 10 jabłek cukier, cukier waniliowy (1 paczka = 16 g) i cynamon cukier puder Wykonanie : Z powyższych składników zagnieść szybko ciasto i podzielić na 2 części. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 1 godzinę. Jedną część ciasta rozwałkować (najlepiej pomiędzy dwoma arkuszami papieru

cucinare
Jesienny sernik z mlekiem w proszku i musem jabłkowym 218

galaretka cytrynowa 2-3 łyżki wody 3 łyżki cukru z cynamonem Dekoracja: bita śmietana posypka cytrynowa beza Oetker serduszka z białej czekolady Oetker Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść, nie ogrzewając za długo rękoma , wylepić dno natłuszczonej okrągłej foremki. Moja o średnicy 22 cm. Masa serowa; Mielony twaróg umieszczamy w misie miksera, wbijamy jajka, wsypujemy cukry, wlewamy mleko

Wanilia i Kardamon
Szarlotka 159

łyżeczka proszku do pieczenia Na masę jabłkową: około 10 jabłek cukier, cukier waniliowy (1 paczka = 16 g) i cynamon cukier puder Wykonanie : Z powyższych składników zagnieść szybko ciasto i podzielić na 2 części. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 1 godzinę. Jedną część ciasta rozwałkować (najlepiej pomiędzy dwoma arkuszami papieru

cucinare
Murzyn z jabłkami 280

Jedno z moich ulubionych ciast, proste, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Najbardziej lubię je w zestawieniu z zimnym mlekiem lub śmietankowymi lodami. Niebo w gębie. Co nam trzeba: - 3 większe jabłka - 1 łyżka ciemnego kakao - 1 szklanka cukru - 4 jajka - 1 szklanka oleju - 2 łyżeczki sody oczyszczonej /płaskie łyżeczki - cukier puder jako posypka na ciasto - 1 łyżeczka cynamonu

upichcona
CIASTO Z KASZĄ MANNĄ I ANANASEM 205

smacznego ciasta :-) , które w smaku troszkę przypomina sernik. Składniki na ciasto: - 200 g mąki pszennej - 1 jajko - 1/2 szklanki cukru pudru - 100 g zimnego posiekanego masła Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść, uformować w kulę, schładzać w lodówce na czas przygotowania wypełnienia. Składniki na wypełnienie: - 1/2szkl kaszy manny - 1 opakowanie budyniu  śmietankowego - 1/2 szklanki cukru - cukier waniliowy - aromat waniliowy

Walijskie Pichcenie
Ciasto ze śliwkami 459

Moja córcia poszła po raz pierwszy do przedszkola. W domu zrobiło się pusto i dziwnie...Mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży... A tymczasem zapraszam Was na najzwyklejsze i szybkie ciasto ze śliwkami. Polecam! Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 20 dag masła / margaryny 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy śliwki cukier puder do posypania Sposób

Kuchnia domowa Ani
Szarlotka z kruszonką 257

kruche ciasto. Przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia bezpośrednio na stolnicę, dodać cukier, cukier waniliowy oraz masło. Całość posiekać nożem. Dodać 3 żółtka i 1 całe jajko. Zagnieść ciasto szybko. Włożyć do lodówki min. na godzinę. W międzyczasie można przygotować masę jabłkową. Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny. Dusić przez

Świat Ciasta
Najlepsze kruche ciasto z owocami 281

posiadaczami takich urządzeń wystarczy blat, stolnica i sprawne ręce  J Mąkę przesiewamy, dodajemy pokrojone na kawałki masło i dokładnie siekamy, aby składniki się połączyły. Dodajemy żółtka i zagniatamy szybko ciasto. Formujemy wałek, zawijamy w folię i schładzamy w lodówce przez co najmniej 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Tortownicę lub blachę do tarty wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone

Mania Gotowania
Tarta Z Czerwoną Porzeczką 195

jajka 3 łyżki oleju 1 op budyniu waniliowego bez cukru 1 jogurt grecki 330 gr ( użyłam Zott) 1/2 szkl cukru 200 gr czerwonej porzeczki 1. Z podanych składników zagniatamy szybko ciasto, owijam w folię   ( polecam tą z ucinarką ) i chowamy do lodówki na 30 min 2. Kiedy ciasto odpocznie wylepiamy nim formę do tarty ( u mnie jednorazowa(...)trzeba potem myć, a ciasto możemy zabrać np. na przyjęcie do znajomych ) nakłuwamy gęsto widelcem i podpiekamy w piekarniku przez 15 min w 220 stopniach grzanie góra - dół bez termoobiegu. Odstawiam następnie do przestygnięcia. 3. Od żółtek oddzielam białka i ze szczypta soli ubijam na sztywno, utrwalam połowa cukru przeznaczonego do masy. Następnie tymi samymi ubijakami, miksuje żółtka razem

Gotowanie...to proste !