szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:206/536)

Szybkie ciasto owocowe z puszystym białkiem 411

Kruche ciasto, najsmaczniejsze owoce: truskawki i maliny, gęsty budyń oraz lekka białkowa pianka - To musi Wam zasmakować!. Jak zawsze prezentuje przepisy proste a zarazem smaczne dlatego

Kuchnia PROzdrowotna
KETO PIERNIK W SZKLANCE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 151

powidła śliwkowe bez cukru itp. Keto piernik w szklance warto zrobić minimum 2-3 godzony przed jedzeniem by przegryzły się smaki, ale jak ktoś chce zjeść go na szybko to też smakuje wyśmienicie. Składniki – keto piernik w szklance ( 4-6 porcji) Składniki na pierniki: 2 jajka o temperaturze pokojowej 30 g mąki kokosowej 40 g szklanki roztopionego oleju(...)łyżeczki zmielonego kardamonu 1/4 łyżeczki zmielonych goździków 1/4 łyżeczki zmielonego anyżu opcjonalnie zamiast powyższych pojedynczych przypraw można użyć łyżeczek gotowej przyprawy piernikowej o dobrym składzie ½ łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu szczypta soli himalajskiej opcjonalnie słodzik ( ksylitol , erytrytol, stewia do smaku) Przygotować małą foremkę silikonową lub foremki na muffinki czy babeczki. Wbić jajka do miski a następnie zmiksować

Ola la LCHF
Placuszki bananowe z dynią 139

dodatkowego cukru. Bez dużego wkładu pracy w ich przygotowanie zdrowe i pyszne placuszki szybko zaspokoją nasz głód. Placuszki bananowe z dynią są słodkie od banana i nie trzeba dodawać do nich więcej cukru. Banan ma podobne właściwości do jajka i dobrze wiąże ciasto na placki. W składnikach jest wymienione jajko, ale dodać je tylko wtedy, gdy ciasto będzie zbyt(...)śmietany, a jeśli zbyt rzadka więcej mąki ryżowej. Ciasto na placuszki powinno być dość luźne, ale nie lejące. Mieszając w misce, powinny zostawać ślady po łyżce. Placuszki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej masłem klarowanym. Placki obracać na drugą stronę, gdy się delikatnie przyrumienią i zapiecze się spód. Placuszki są smaczne bez dodatków, ale można je podać z ulubioną

Gotuj w domu
Grill elektryczny - czy warto kupić? 150

Grillowanie to nieodłączny element spotkań towarzyskich na świeżym powietrzu w okresie letnim. Na pewno większość z nas przynajmniej raz w roku brała udział lub organizowała spotkanie

Kuchnia MagdaLeny
Russischer Zupfenkuchen - łaciaty sernik 167

Russischer Zupfenkuchen to pyszna kombinacja sernika z ciastem czekoladowym. Spód i boki ciasta stanowi ciasto czekoladowe, wnętrze wypełnia smakowity sernik, a górę wieńczą odrywane kawałeczki ciasta

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Seromakowiec bezglutenowy 200

Pomysł na takie ciasto jest genialny - bo robiąc jedno ciasto mamy dwa ciasta 😀 i sernik i makowiec...  Wykonanie jest całkiem proste.  Ja robię mak

Ze smakiem bez glutenu
Tarta sernikowa na Halloween (bez glutenu i cukru białego) 134

Strrrrasznych przepisów ciąg dalszy! Tym razem mamy dla Was szybką tartę z cynamonowym kruchym spodem, kremem orzechowym z kawą od NUTURA , kakaowym kremem serowym a to

Candy Pandas
Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem 403

moja najukochańsza, najbardziej klasyczna wersja tego deseru – bez tłustego kremu z wmiksowanym masłem, za to z prawdziwym, mocno jajecznym, pysznie waniliowym, mega gęstym domowym budyniem. Piekarnik rozgrzewamy do 200⁰C. Wyjmujemy z lodówki ciasto francuskie, rozwijamy, przycinamy do wielkości największej blachy do pieczenia jaką mamy. Ciasto podczas pieczenia mimo że rośnie i puchnie, to jednocześnie też się(...)upieczcie pojedyncze płaty ciasta na blaszce z wyposażenia piekarnika, nie przycinając ich wcale. Można to zrobić ostrym nożem już po upieczeniu.   Oba blaty ciasta pieczemy przez 18-20 minut na środkowej półce piekarnika. Pamiętajcie, że ciasto francuskie to ciasto wysokotłuszczowe i powinno być wstawiane lodowato zimne do mocno rozgrzanego piekarnika – wtedy macie pewność że ciasto urośnie wysokie i zostanie

Karo in the Kitchen
Ciasteczka orzechowe z czekoladą 128

podanych składników zagniotłam szybko ciasto. Ciasto może wyjść trochę klejące, ale tak ma być. Przygotowane ciasto można przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskać okręgi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Potrzebny jednak do tego jest mocny rękaw. Mi takie zwykle foliowe jednorazowe pękały. Drugą metodą jest przepuszczenie ciasta przez maszynkę do mielenia mięsa(...)przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/jezyki-bez-pieczenia.html) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Ciasto Fale Dunaju 142

twierdzi, że ten placek jest przepyszny, ale ma jedną wadę: zdecydowanie za szybko się kończy. Polecam! Składniki (blaszka o wymiarach 21 cm x 26 cm): Ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej (ja używam zwykle typu 700) 1 łyżeczka (5 ml) sody oczyszczonej 1 łyżeczka (5 ml) proszku do pieczenia 1/3 szklanki (125 ml) cukru brązowego lub ksylitolu 1 łyżka(...)roślinnego 1/3 szklanki (około 80 ml) oleju 1 łyżka (15 ml) kakao Masa budyniowa: 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) 2 szklanki (500 ml) mleka roślinnego 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 2 łyżeczki agaru 1/2 szklanki cukru trzcinowego Nadzienie: 3-4 jabłka Dekoracja: ulubiona gorzka czekolada lub polewa czekoladowa według tego przepisu Wykonanie

Lamarida.pl
Szybkie i smaczne ciasto z rabarbarem. 113

pobliskim ryneczku kupujemy go i pieczemy szybkie i smaczne ciasto.   Składniki: kostka margaryny (250g) 4 jajka 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szklanka cukru 1. Margarynę ucieramy z cukrem na gładką masę, następnie dodajemy jajka - nadal ucieramy. Na sam koniec dodajemy zmieszaną mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Gdy masa będzie jednolita wykładamy na blachę(...)wybrałam tortownicę o średnicy 25cm. 2. Na ciasto układamy pokrojone w cienkie plastry rabarbar. 3. Wykończyć możemy całość kruszonką oraz cukrem pudrem. Zajrzyj również tu: 1.  Czarno biała babka wielkanocna. 2.  Kruche ciasto z jabłkami i kokosową bezą. 3.  Placek po węgiersku - pyszny i prosty obiad

My World by Dagmara Rek
Bułeczki pszenne śniadaniowe 123

najczęściej już wieczorem i na blaszce z papierem wkładam szczelnie przykryte do lodówki. Natomiast kiedy wkładam ciasto do lodówki i nadaję kształt bułkom rano, rozgrzewam blachę i kładę bułki na papier, a dopiero później na blachę. Trzeba to jednak robić szybko i ostrożnie, aby się nie oparzyć. Takie bułki smaruje też leciutko wodą i to pozwala je posypać dowolnymi ziarnami(...)dynia lub mak. Mogą być kwadratowe, trójkątne, bagietkowe lub zwykłe krągłe. Nadają się do wszystkich rodzai kanapek. Samo pieczenie to ledwie 5 minut w 220 st. i 10 w 200 st., na środkowej półce piekarnika na obu grzałkach, ale bez termoobiegu. Lekko złote trzeba przestudzić na kratce, ale szczerze mówiąc długo na niej nie poleżą. Na bazie tego

I tu będę miała takie te
Bezglutenowe ciasteczka orzechowe 183

nimi ostrożnie postępować zwłaszcza przed wystudzeniem. Oczywiście są szybkie w wykonaniu, więc nie trzeba być tytanem wypieków aby je uczynić - wystarczy Ci na to 20-30 minut i już będzie można wcinać te pyszności. BEZGLUTENOWE CIASTECZKA ORZECHOWE Na około 24 sztuki:    300 g masła orzechowego Primavica (bez dodatku soli i cukru)    3/4 szklanki cukru trzcinowego(...)jajo    szczypta soli  himalajskiej Wszystkie składniki miksujemy do momentu uzyskania konsystencji mokrego piasku. Następnie wyrabiamy ciasto dłonią do całkowitego połączenia się. Formujemy kulki o średnicy około 2,5 cm i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy dłonią, wykonujemy wzorek przy pomocy widelca. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 7-10 minut. Studzimy

peggiwkuchni
Angielskie bułeczki śniadaniowe 147

trzepaków! Nie wyrabiać zbyt długo! Na końcu dodać rodzynki i wmieszać je szybko w ciasto. Rodzynki można wcześniej namoczyć w ulubionym likierze alkoholowym z dodatkiem wrzątku, aby trochę zmiękły i nabrały dodatkowego aromatu. Przed dołożeniem rodzynek do reszty składników należy je dobrze odsączyć i odcisnąć. Gotowe ciasto rozwałkować na stolnicy na grubość ok 1,5 cm. Wycinać okrągła(...)wysoką foremką okrągłe bułeczki - u mnie szklanka o średnicy 5 cm . Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować z góry pozostawioną masą jajeczno-mleczną. Piec we wcześniej rozgrzanym do 220C piekarniku - grzałka góra-dół; bez termoobiegu; środk owy poziom - ok. 15 minut do zezłocenia. Po zdjęciu z blachy, studzić na metalowej kratce. Jeść

Grunt to przepis!
Kruche z powidłami i bezową pianką. 687

się za pieczeni to mówi mamuś tylko bez urozmaiceń :)  Ciasto jest proste w przygotowaniu i wyśmienicie smakuje :)                           Zapraszam :)   Składniki na ciasto kruche ; 3 szklanki mąki 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  1 kostka masła 2 żółtka(...)cytryny 1 łyżka mąki ziemniacznej 1 cukier waniliowy Dowolne powidła ja użyłam jagodowych (malutki słoiczek ) Wykonanie : Do miski przekładamy wszystkie składniki podane na ciasto kruche i wyrabiamy mikserem na grudkowatą masę , przekładamy na stolnicę i szybko zagniatamy. Ciasto dzielimy n pół z tym że jedna część jest trochę   większa od drugiej  .Mniejszą część zawijamy w folię i wkładamy

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania