szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:201/536)

Łatwa babka majonezowa 75

babka majonezowa   najszybsze ciasto świata  Łatwa babka majonezowa - przepis na szybkie ciasto , które zawsze się udaje. Kochają je dzieci i dorośli, jest tak pyszne, że znika ze stołu jako pierwsze. Ta babka to największe marzenie każdego łasucha, do spełnienia w 5 minut. Plus czas pieczenia oczywiście :) Babka z majonezem jest puszysta, wilgotna i długo(...)zachowuje świeżość, a przy tym jest tak łatwa, że przygotuje ją nawet dziecko. babka  - przepis na szklanki ciasto, które zawsze wychodzi sprawdzony przepis puszysta i delikatna babka w 5 minut Łatwa babka majonezowa - Cztery Fajery Ciasto z majonezem bez jajek to najnowsze odkrycie Agnieszki i moje. Dotychczas piekłam je na tradycyjnym majonezie, ta została upieczona z dodatkiem Cremajo

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
torcik piernikowo-pomarańczowy 138

składników mokrych. Wymieszać krótko (nie trzeba mikserem, wystarczy rózgą). Foremkę do pieczenia wyścielić papierem. Ciasto podzielić na trzy części i każdą osobno piec w 180*c przez około 20 minut. Wystudzić. Nasączyć blaty ciasta sokiem z jednej pomarańczy. Dwa blaty posmarować konfiturą. Na paterze położyć jeden blat ciasta,  zapiąć wokół niego rant lub obręcz tortownicy(...)żelatynę. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać skórkę pomarańczową i żelatynę. Zmiksować. Kremem przekładać ciasto posmarować nim również wierzch ( i jeśli szybko tężeje to zdjąć rant i posmarować też boki). Jako górne ciasto położyć to bez konfitury. Wstawić do lodówki. Kiedy tort stężeje udekorować go czekoladą, ciasteczkami i plastrami pomarańczy.  Inspiracja

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto łaciate z malinami 107

Dziś do kawy szybkie i bardzo pulchniutkie ciasto łaciate z malinami (u mnie mrożonymi, bez rozmrażania) i rodzynkami o zapachu migdałów i orzechów z dodatkiem kakao. Wspaniałe i proste! Idealne do popołudniowych rozmów z bliskimi U mnie zawsze się sprawdza wywołując uśmiech i radość na resztę dnia – ciasto, towarzystwo i dobra kawa! POLECAM! Składniki na blaszkę o wymiarach(...)szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka oleju rzepakowego 1 szklanka gazowanego soku pomarańczowego 2 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szklanki cukru 2 łyżki tartych migdałów łyżka tartych orzechów włoskich opcjonalnie: 1/2 szklanki rodzynków 350 g malin, u mnie mrożone, bez rozmrażania Przygotowanie: Całe jajka ucieramy z cukrem. Mąkę mieszamy z proszkiem i przesiewamy

Zasmakuj Kuchni
Przepis #134 Tort Kinder Country + I urodziny bloga! 310

Gotowanie i pieczenie to moja pasja - to fascynujące jak z kilku składników można wyczarować pyszne i zdrowe dania oraz ciasta.   Aby uczcić pierwsze urodziny nie może zabraknąć tortu:) Dlatego przygotowałam tort podobny do batonika Kinder Country - bez białej mąki i białego cukru! Przepis znajdziecie poniżej:) Wartości odżywcze na 100 g: 214 kcal

Health-Fit-Life
Tarta mocno malinowa 182

malin Sposób wykonania: Składniki na ciasto szybko zagniatamy aby masło się za bardzo ni rozpuściło, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, schłodzone ciasto wałkujemy, najlepiej między foliami, wykładamy je na wcześniej nasmarowaną masłem i posypaną bułką tartą formę, wyrównujemy, spód nakłuwamy widelcem i pieczemy 15 minut. Wyjmujemy i studzimy. Śmietankę

Wypieki Rene
Figi i kawa. Muffinki 204

Emilii . Koniecznie sprawdźcie, co pysznego przygotowały dziewczyny! Kawowe mini muffinki z kremem kawowym i figami Składniki: (na 24 sztuki) 170 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/8 łyżeczka soli 100 g ciemnego cukru muscovado 1 łyżka kakao 1 jajko 150 ml maślanki 50 ml oleju 2 łyżki mocnej kawy 1,5 figi kawowy(...)kawę, połączyć. Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać szybko, tylko do ich połączenia. Formę na mini muffinki wyłożyć papilotkami. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego, odciąć końcówkę i wyciskać do formy. Figi pokroić w ósemki, a następnie w poprzek na pół. Ułożyć kawałki owoców na cieście, delikatnie je w nie wciskając. Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kruche ciasto z budyniową pianką i malinami (borówkami,brzoskwiniami) 166

okazję, szczególnie teraz kiedy rynek zachęca nas maliną,borówką,brzoskwinią.  Idealne, szybkie i nie wymagające wprawy ciasto. Pyszne, rozpływa się w ustach, jest też delikatne i chrupiące. W ciągu tygodnia zrobiłam takie trzy, więc to mówi samo za siebie. Ciasto idealne nawet "do ręki". Składniki na ciasto -400 g mąki pszennej -200 g pokrojonego w kostkę masła -5 żółtek(...)łyżka zimnej wody -3 łyżki cukru pudru -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -pół łyżeczki kardamonu Składniki na piankę -5 białek -szczypta soli -180 g cukru pudru - 2 łyżeczki cukru wanilinowego -2 budynie śmietankowe bez cukru -120 ml oleju -500 g malin, borówek lub brzoskwiń Wykonanie Ze wszystkich składników na ciasto, wyrobić w robocie lub ręcznie, lśniącą kulę

Z Kuchni Do Kuchni
Proste domowe gofry z dodatkiem imbiru 118

raczej) nie wzgardzą ;-) Niczego skomplikowanego w wykonaniu tych gofrów nie ma. Są za to szybkie do zrobienia, no i oczywiście naprawdę smakowite - zapraszam! SKŁADNIKI: - 1 szklanka mąki pszennej - 3/4 szklanki mleka (użyłam mleka 3,2% bez laktozy) - 2 jaja - 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia - 1/4 szklanki oleju  - 1/2 łyżeczki imbiru w proszku - 2 łyżeczki cukru trzcinowego(...)dżem (u mnie dżem z czerwonej porzeczki ) Łączę ze sobą wszystkie składniki - do mąki dodaję mleko, wbijam 2 jaja, mieszam, wsypuję imbir, cukier, proszek do pieczenia i olej Mieszam całość dokładnie i odstawiam ciasto na ok. 20 minut. Rozgrzewam gofrownicę, gdy już jest gotowa, wlewam ciasto i piekę ok. 4 minuty. Gotowe gofry posypuję cukrem pudrem i wykładam

Wielopokoleniowo
Przekąskowo 122

bardzo wyrazistym smaku (dzięki fecie). Dobre! Szybkie! Do powtórzenia. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie sera feta pęczek świeżego koperku szynka szwarcwaldzka kilka suszonych śliwek kilka zielonych oliwek kilka kawałków suszonych pomidorów w zalewie kilka liści roszponki jako foremka do wycinania kółek posłużyła mi zakrętka od małego słoika Wykonanie: Z ciasta francuskiego(...)powycinać małe kółka, mniej więcej o średnicy ok. 5 cm. Ja akurat miałam formy do makaroników, więc w nich poukładałam kawałki ciasta, ale spokojnie obędzie się bez nich. Wystarczy poukładać ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie nakłuć widelcem każdy krążek ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika, grzanie góra/dół 185 stopni C, na ok. 12 minut

gutfut
Sernik z brzoskwiniami 163

Szybko znika w głodnych brzuszkach i można go jeść i jeść i jeść. Ja uwielbiam pieczenie ciasta w domu, gdy w całym mieszkaniu unosi się niesamowity aromat ciasta. Trudno nam często się powstrzymać i nie kroić jeszcze ciepłego ciasta, szczególnie jak to jest szarlotka lub sernik. Mi, zapach sernika kojarzy się z kawiarnią czy cukiernią. Sernik to specyficzne ciasto(...)jednej strony proste do zrobienia, z drugiej niekoniecznie. Pamiętajcie, żeby zawsze wszystkie składniki jakich używacie do ciasta, miały temperaturę pokojową. Jeśli lubicie serniki z bezą czy też owocami, to ten na pewno przypadnie Wam do gustu, szczególnie, że nie wymaga zbytnich umiejętności kulinarnych. Dzieciaki ale i dorośli go kochają Drukuj Sernik z brzoskwiniami window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto

Mieszam w Garnku
Chleb z ryżem 130

Dawno nie piekłam chleba..wiecznie brak czasu..ale zostało mi ryżu , który gotowałam do gulaszu [bardzo szybki pomysł na obiadek] i w końcu postanowiłam wypróbować przepis na chleb z ryżem, a znalazłam  tutaj ..Ja co prawda piekłam w multicookerze, ale to bez różnicy..pyszny chlebek, smaczny nawet na drugi dzień ..na zdjęciu krojony na ciepło... 350 g mąki(...)ryż i wystudzić.Mąkę wymieszać z solą i drożdżami, dodać ryż i powoli wlewać wodę.Zagnieść ciasto i przełożyć do misy multicookera ,ustawić program Yogurt - na 1 godzinę do wyrośnięcia .Ustawić program Bake na 2 godziny ,temperatura 180 stopni. Po połowie czasu pieczenia chleb przewrócić na drugą stronę.Po upieczeniu wystudzić na kratce. Przepis zacytuję też  za autorką

Moje domowe kucharzenie
Chlebek bananowy 124

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Jest to wersja podstawowa, bez dodatków. Dla urozmaicenia można dodać ulubione bakalie czy owoce. Chlebek jest mięciutki, pachnący i bardzo szybki w przygotowaniu. (Duża keksówka) 2 banany 2 jajka (duże) 50g masła (roztopionego) 1/3 szklanki oleju   3/4 szklanki cukru trzcinowego (może być biały) 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka(...)sody 1/2 łyżeczki soli   Obrane banany zmiksować blenderem i wymieszać z jajkami, masłem i olejem. Dodać cukier, mąkę sól, sodę i dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 50 minut w 180 stopniach

Di gotuje
piernikowa babka na majonezie 169

Mnie z początku też dziwił dodatek majonezu w cieście ale szybko przekonałam się o tym, że nie zmienia on smaku (o ile jest to majonez łagodny bez przypraw) a nadaje wilgotności i puszystości. Jest prosta do zrobienia jak biszkopt a tym razem dodałam do niej przyprawę piernikową. Ciasta z takim dodatkiem robię dość często a na blogu możecie zobaczyć(...)klik) . * keksówka 30 cm  Składniki: 5 jajek 1 szklanka cukru pudru 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki majonezu  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka kakao łyżka przyprawy do piernika dodatkowo: 5 łyżek cukru pudru ok. łyżka wrzątku kolorowa cukrowa posypka  Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche ciasto z malinami i pianką budyniową 174

kostkę, wsypać mąkę, zagnieść mokrymi rękoma, dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść tak by połączyć wszystkie składniki w kulkę Podzielić ciasto na 2 części, mniejszą i większą (60 %. 40 %) Każdą część zamrozić, najlepiej do dnia następnego Blachę o wymiarach 33 x 20 cm wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia Większą część zetrzeć na tarce o grubych oczkach, lekko(...)przycisnąć i wyrównać, podpiec na złoty kolor w temp. 190*C przez około 20 min. Upieczone ciasto wystudzić Zrobić masę budyniową : 5 białek szklanka drobnego cukru 2 torebki budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru-2 x 40 g 1/2 szklanki oleju słonecznikowego, ja dałam rzepakowy Przygotowanie masy : Kiedy spód ciasta wystygnie zaczynamy ubijać białka z cukrem dodawanym po kilka

Proste Potrawy
delikatne ciasto z czereśniami i budyniową pianką 394

siekamy nożem. Dodajemy żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy na 2 porcje : 2/3 i 1/3. Każdą porcję owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na ok. 1 godz. Blachę o wymiarach 33 cm x 21.5 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce o dużych oczkach ścieramy 2/3 zamrożonego ciasta. Pieczemy w piekarniku ok. 25 min w temp(...)złoty kolor. Odstawiamy do wystygnięcia. składniki na piankę budyniową: 5 białek 220 g cukru 2 łyżeczki domowego ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki oleju 2 budynie śmietankowe bez cukru dodatkowo: 500 g czereśni Czereśnie myjemy, usuwamy ogonki, drylujemy, dzielimy na połówki. wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy porcjami cukier cały czas miksując wsypujemy delikatnie budyń a następnie cienkim strumieniem wlewamy

Domowy Smak Jedzenia
Tarta z ciasta francuskiego z czekoladą i malinami + film 164

szybki i łatwy w przygotowaniu deser dla miłośników czekolady z lekką nutą kwaskowatych malin to świetna propozycja na poprawienie nastroju w deszczowy chłodny dzień.To również ciekawy pomysł na zrobienie słodkiego wypieku bez konieczności żmudnego wyrabiania ciasta, wystarczy tylko wyjąć je gotowe z opakowania.  składniki na  tartę o wymiarach 30 na 32 cm opakowanie gotowego ciasta francuskiego(...)białko 1 szklanka śmietany kremówki 50 g margaryny 300 g gorzkiej czekolady 1/2 litra malin przepis Gotowe ciasto francuskie rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie i delikatnie nacinamy jego boki, tak aby powstały półtora centymetrowe ranty, a następnie całe ciasto smarujemy roztrzepanym białkiem i pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st.C. Do garnka wlewamy śmietanę

Smakowite Dania
Czekoladowe cupcakes z agrestem i kremem maślanym 167

szklanki mleka 1 jajko łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli agrest w czekoladzie Krem maślany: szklanka masła szklanka cukru pudru laska wanilii zielony barwnik      Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu z czekoladą i odrobiną mleka. Czekamy chwilę jak masa ostygnie i dodajemy pozostałe składniki, mieszamy drewnianą łyżką na gładkie ciasto. Przekładamy do papilotek mniej więcej(...)płatkami migdałów. Pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 minut.       Masło do kremu trzeba wyjąć z lodówki jakieś pół godziny wcześniej, żeby doszło do temperatury pokojowej. Ucieramy mikserem na szybkich obrotach z cukrem pudrem i wanilią, kiedy składniki się połączą zmniejszamy prędkość i miksujemy jeszcze 10 minut, żeby masa miała jednolitą konsystencję bez wyczuwalnych kryształków

sama złodycz
Ciasto z patelni 127

Przepis na to ciasto podpatrzyłam na blogu Ostra na słodko. Zaciekawił mnie i po przeczytaniu komentarza jednej z czytelniczek bloga Sylwii, że ciasto się nie udało

Ewa w kuchni
Ciastka z nektarynką 114

  Ciasto francuskie dobrze jest mieć pod ręką – w sklepie lub w lodówce. W krótkim czasie możemy przygotować takie oto przepyszne ciasteczka. Do przygotowania ciastek

Szybko Tanio Smacznie
Zapiekane jajka z jogurtem 150

Smaczne i szybkie śniadanie jest podstawą udanego dnia.  Dzisiaj serwujemy zapiekane jajka z jogurtem. Nie ma co się rozpisywać po prostu trzeba spróbować :) Składniki: 3

Niezły Młynek
SZARLOTKA SYPANA 114

Szarlotka sypana, niesłychanie proste ciasto z dodatkiem twardych i niezbyt słodkich jabłek. Ciasto sypane to głównie 3 podstawowe składniki w równych proporcjach, czyli szklanka mąki, szklanka cukru (zawsze daję mniej, szczególnie w zależności od dodatków i słodyczy owoców) oraz szklanka kaszy manny. Spoiwem ciasta są owoce i masło utarte na wierzchu. Szarlotka sypana zniknęła szybko po kolacji do dobrej herbaty(...)dodać trochę cynamonu, jeśli lubicie. Wtedy posypcie nim delikatnie dwie ułożone kolejno warstwy jabłek na cieście. Do ciasta dodaję jabłka twardawe i bardziej kwaśne. Jeśli dacie słodszą odmianę, dajcie 1/2 szklanki cukru. PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Spód tortownicy wykładam papierem do pieczenia, zamykam obręcz, a boki smaruję masłem

Zasmakuj Kuchni
Ciasto jogurtowe z jabłkami 165

ciasto jogurtowe z jabłkami do zrobienia, bez miksowania i odważania składników. Przepis na pyszne ciasto jest prosty i łatwy do wykonania. Idealny deser na każdą okazję. Jeśli w domu macie kubeczek jogurtu i jabłka lub inne owoce to niespodziewani goście nie sprawią Wam kłopotu. Ciasto jogurtowe z jabłkami przygotowuje się bardzo szybko, a składnik odmierza się kubeczkiem, w którym(...)kubeczkiem od Waszego mniejszego jogurtu. Ciasto po upieczeniu ma strukturę zbliżoną nieco do babki. Ciasto najlepiej smakuje zaraz po wystudzeniu. Ciasto jogurtowe jest nazywane kubeczkowym i dobrze wychodzi również z innymi owocami, zimą robię je nawet z mrożonymi owocami. Znacie to ciasto? Ilość porcji: 15 Czas przygotowania: 20 minut + pieczenie Składniki na ciasto jogurtowe z jabłkami: (forma

Kuchcik gotuje
PIERNIK BAKALIOWY Z POWIDŁAMI ( szybki! ) 396

Święta bez piernika?! O nie nie!Tak być nie może!Oprócz serników ( TU macie ich mnóstwo! ) zawsze jest też piernik!Dziś mam dla Was przepis

Ostra na Słodko
Kruche ciasto z jagodami i bezą 160

mąki ziemniaczanej Beza: 6 białek szczypta soli 250 g cukru 1 łyżeczka octu winnego białego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej WYKONANIE Do miski wsypać mąkę, cukier, dodać zimne żółtka, zimną wodę i posiekane nożem zimne masło. Zagnieść szybko ciasto, owinąć przejrzystą folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki.  Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Ciasto rozwałkować, wyłożyć(...)dodać mąkę ziemniaczaną, ponownie wymieszać i wyłożyć na jagodach. Włożyć do piekarnika. Po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 150 ° C i piec około 30 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, uchylić lekko drzwiczki i w ten sposób studzić ciasto. Uwagi: Jeżeli korzystacie z mrożonych jagód, to ich nie odmrażajcie. Wystarczy wymieszać zamrożone jagody z mąką ziemniaczaną, wyłożyć na podpieczonym kruchym

Passions hobbies life
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #4 Ciasto z czekoladą i bananami 9817

Ciasto z czekoladą i bananami Witam was w kolejnym wpisie z serii: ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe. Dziś mam dla was propozycję bardzo elegancką i miłą dla oka. Jakby się zastanowić to wygląda już troszeczkę jak tort, ale pomimo biszkoptu, tortem nie jest Trochę zagmatwałam. W każdy razie jest to bardzo fajne połączenie smakowe, a przynajmniej u mnie(...)biszkopt pieczony w opcji góra – dół bez termoobiegu: Biszkopt genueński : oczywiście można zastąpić go swoim własnym przepisem na biszkopt – 2 jajka – w temperaturze pokojowej – 6 łyżek cukru (60g) – 6 łyżek mąki (60 g) – 1 łyżeczka masła (7g) – szczypta soli Biszkopt można przygotować już dzień wcześniej. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Masło

Relaxtime

Proponowane wyszukiwania