Krótki zestaw ciast, które warto przygotować na świąteczny deser. U mnie na Święta Bożego Narodzenie zawsze musi być ciasto z makiem, piernik, miodownik i sernik. Wybrałam
Kuchcik gotujeCzekolada z truskawkami to udane połączenie. Dlatego postanowiłam opracować przepis na czekoladowe ciasto z truskawkami w mojej ulubionej ostatnio wersji, czyli wersji bez miksera . Ciasto
Moja DelicjaProsta Beza z Truskawkami – Dzisiaj zapraszam na kolejne cudo z truskawkami :). Pyszną, prostą w przygotowaniu bezę z kremem śmietanowo – waniliowym. Beza jest chrupiąca, dobrze wysuszona, więc
Mała CukierenkaCoś dla osób lubiących krówki 🙂 Kuleczki migdałowo – kajmakowe – Są bardzo słodkie i trochę przypominają krówki ciągutki 🙂 Pyszna przekąska nadczas oglądania Kevina, gdy
KuchniaWeDwoje.plTo ciasto chodziło za mną od długiego czasu. Połączenie ciemnych ciastek, bananów i pysznego karmelu... na same wspomnienie ślinianki zaczynają mi pracować :). Pyszne pod każdym względem
Malinowe Pocałunkiowocami, budyniem. Lubię takie rozwiązania. Muffinki jeszcze ciepłe są obłędne, znikają szybko. Z gorącym truskawkowym nadzieniem… Na szczęście prosty przepis i składniki, która prawie zawsze mamy w domu kuszą, by często powtarzać takie domowe słodkie pieczenie. Składniki: 1¾ szklanki mąki 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate łyżki kakao dobrej jakości ½ szklanki cukru 10 g cukru(...)dół, bez termoobiegu. Mieszamy w większej misce wszystkie składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier i cukier waniliowy. Dodajemy roztrzepane widelcem jajka oraz resztę składników, czyli olej i mleko/wodę, mieszamy. Jeśli zostaną jakieś grudki, nie przejmuj się, muffinki dzięki temu będą bardziej wilgotniejsze. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, można użyć silikonowych foremek. Nakładamy łyżkę ciasta, trochę
Zasmakuj Kuchnikeksowe. Jeśli tak jak my lubicie od czasu do czasu zjeść pyszne bakaliowe ciasto lub szukacie inspiracji do wielkanocnego koszyczka, to te babeczki z pewnością będą idealne. Mini keksy dla zabieganych, dla zwolenników szybkich wypieków, dla każdego wielbiciela słodkości i bakalii. Składniki wystarczy wymieszać łyżką, chwila pieczenia i gotowe. A smak? Musicie sami spróbować. Podpowiem tylko(...)cukier puder do oprószenia babeczek *można dodać ciut więcej, ale nam taka ilość najbardziej odpowiada Przygotowanie: Piekarniki rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, oba rodzaje cukru i mieszamy składniki łyżką. Do drugiej miski wbijamy jajko, wlewamy mleko, olej i mieszamy składniki (używam widelca). Następnie do suchych składników
Słodkie okruszkiOdejdę trochę od standardów i podam paschę w formię deseru z pysznym domowym karmelem. Postanowiłem też jej przygotowanie jak najbardziej uprościć by jak najwięcej osób skusiło
Kuchnia PROzdrowotnaCiasto Wenus Ciasto Coca – Cola Ciasteczka orzechowe z dżemem Rogaliki 3 składnikowe Orzeszki- skorupki do nadziewania Orzeszki -skorupki do nadziania, drożdzowe Piernik staropolski-dojrzewający- etap II Drożdżówki z lodówki Zakręcona drożdżówka Wafle z masą i bakaliami Sernik na zimno a la ptasie mleczko Drożdżówka z masą makową Tort makowo-kawowy Ciasto "Wiewiórka" - pyszny i szybki brzydal Pierniczki świąteczne z ciasta(...)pączki na Nowy Rok Drożdżowa gwiazda z makiem Keks Ciasto "śmieciak" Pralinki kokosowo-migdałowe Ciasteczka z orzechowym krokantem i marmoladą Piernikowe cake pops Dominosteine - piernik z marcepanem i konfiturą śliwkową Piernikowy syrop Kolorowe pierniki świąteczne Stollen – drożdżowe ciasto z marcepanem i bakaliami Choinki z piernika Batoniki pełne orzechów - bez pieczenia Pychotka Tort orzechowo- chałwowy Bakewell Tart (nieoszukana!) Pierniczki
My Culinary ArtCiasto fakturą, wyglądem i smakiem przypomina zwykłe brownie. Ciężkie, wilgotne i mocno czekoladowe ciasto, które aksamitnie rozpływa się w ustach. Przepis podpatrzyłam w którejś
Ze smakiem bez glutenuciasto budyniowe na herbatnikach – szybkie i smaczne Spróbujecie :)? Obiecuję, nie będziecie żałować Ciasto budyniowe na herbatnikach przepis na tortownicę o średnicy 24 cm 2 opakowania herbatników, tj. ok. 400 g 3 budynie waniliowe 3 łyżki miodu 0,75 l mleka winogrona 2 galaretki, u mnie o smaku cytrynowym Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Jej dno przykryj herbatnikami, układając(...)również przykryj herbatnikami. Na wierzch ciasta połóż winogrona, tak aby pokryły całą powierzchnię tortownicy. Galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu, a następnie odstaw ją w chłodne miejsce, aby zaczęła tężeć. Tężejącą galaretkę przelej do tortownicy, aby zakryła winogrona. Gotowe ciasto wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego Czytaj więcej – Ciasta bez pieczenia Artykuł Ciasto budyniowe
365 dni dookoła kuchniszybko się ją robi :-) Prawdę mówiąc to gdyby nie moja córka, która wczoraj stwierdziła, że zjadłaby szarlotkę, to pewnie nadal bym się nie zdecydowała na wypiek, ale czego się nie robi dla własnego dziecka, by je uszczęśliwić ;-) A okolicznością sprzyjająca wyborowi tego właśnie przepisu stał się mój brak czasu, wynikający z potrzeb młodszej córki ;-) Ale tak czy inaczej, bez(...)względu na wszystko pieczcie, jedzcie i chwalcie się wrażeniami ;-) Okoliczności zawsze przecież można dopasować, a szarlotka jest pyszna nawet na ciepło... z lodami waniliowymi na przykład... ;-) SKŁADNIKI 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki kaszy manny 1,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 1,5 kg jabłek
Czary - gary w kuchniKruche ciasto ze śmietankową pianką budyniową i świeżymi wiśniami oraz tartym ciastem na wierzchu. Spód ciasta oraz wierzch wykonane są z tego samego kruchego ciasta przygotowanego na maśle. Do tego budyniowa pianka o smaku śmietankowym na bazie piany z białek i oleju oraz kwaśne połówki wiśni. Ciasto jest idealnie zrównoważone w smaku, gdyż słodka pianka budyniowa przełamana jest kwaśnymi(...)osuszamy. Każdą wiśnie kroimy na pół i usuwamy pestkę. Wiśnie oprószamy mąką ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Ciasto: Do miski wsypujemy przesianą mąkę i dodajemy proszek do pieczenia, szczyptę soli, cukier puder, żółtka... ... oraz pokrojone w kostkę zimne masło. Zagniatamy szybko ciasto i dzielimy na dwie części w proporcji 2:3. Zawijamy w folię spożywczą i odkładamy
Kuchnia MagdaLenyJest to szybkie ciasto uniwersalne bo nadają się tam każde sezonowe owoce .Blaszka 24 na 24 będzie najlepsza .Ja upiekłam w wąskiej blaszce i to był
Moje Wyroby