szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:972/1736)

Karnawałowe róże z krakowską suchą i serem 120

małym i większym biesiadom, a my często jesteśmy bardzo zabiegani więc chcemy przygotować coś na szybko, więc mam dla Was efektowne i bardzo smaczne przekąski. Karnawałowe róże robiłam już na słodko, a dzisiaj zapraszam do mojej kuchni na wersję wytrawną. Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 25 dag sera żółtego, polecam ser o wyrazistym smaku np.wędzony lub zwykły oscypek

Apetyczna babeczka
Parówkowy dywanik 141

zasadzie nic specjalnego, ale w nowym wydaniu. W sam raz jako szybkie danie na imprezę, gdzie albo nie mamy czasu, albo chęci gotować, albo po prostu goście przyszli nagle niczym sraczka lub nagły dopływ fenyloetyloaminy. Generalnie wariacje na temat ciasta francuskiego są niesamowicie proste w wykonaniu, a, z racji tego, że jest ten surowiec jest nowością, bo w powszechnym użyciu

Kryzysowa Książka Kucharska
Tartaletki z kurczakiem i kukurydzą 166

Tartaletki z kurczakiem i kukurydzą to idealna przekąska na spotkanie ze znajomymi, ale przepis świetnie sprawdzi się również jako obiad dla najbliższych. Możecie zamiast przygotowywać kilku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Torcik rybny z łososiem 158

jakąś imprezę domową. Cieszył się wtedy bardzo dużym powodzeniem i szybko zniknął ze stołu. Niedawno przypomniałam sobie o nim przy okazji kolacji, na której gościłam smakoszy ryb. I znowu torcik był strzałem w dziesiątkę, bo bardzo wszystkim posmakował. Ciasto jest miękkie, łatwo się kroi i ma wyczuwalny smak łososia i dorsza

To co kocham
Ślimaczki francuskie z pesto 153

Szybka słona przekąska na zakończenie karnawału. Może to być również alternatywa dla pączków w Tłusty Czwartek, szczególnie dla osób, które ze słodyczy najbardziej lubią śledzie. Składniki: • 2 płaty ciasta francuskiego • 3 łyżki zielonego pesto • 3 łyżki czerwonego pesto • 100 g startego sera żóltego • 100 g startej mozzarelli Wykonanie: • Rozłożyć oba płaty ciasta francuskiego. • Jeden posmarować zielonym

To co kocham
Tartinki śniadaniowe. 146

łyżkę kwaśnej śmietany, kokilki smarujemy masłem, wykładamy ciastem francuskim, nakłuwamy kilka razy widelcem, na ciasto kładziemy farsz mięsny, następnie pieczarki, zalewamy jajkiem, na wierzch kładziemy cząstki pomidorów,  wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut i gotowe (jeśli za szybko rumienieją skręcić do 180 stopni

Kuchnia Beaty
Testowanie produktów Monte 168

dziecko otrzymało pyszny deser z mleczną kanapką i było nią zachwycone. Kanapki zostały zjedzone bardzo szybko, niektórzy także prosili o dokładki.  Ponadto pozostałe mleczne kanapki otrzymali starsi mieszkańcy naszego domu, którzy także wyrazili pozytywną opinię o produkcie. Zwracali uwagę na pyszne i delikatne ciasto, otulające masę kanapki. Kanapka Monte Snack od Zott: to delikatny biszkopt wypełniony mlecznym oraz czekoladowo

Gotuję Testuję
Ciastka "Ziarna kawy" (czekoladowo-kawowe) 120

łyżka masła (płaska)  Wszystkie składniki należy umieścić w misce lub na stolnicy, a następnie szybko zagnieść - do uzyskania jednolitej konsystencji. (W razie potrzeby - dosypać mąki.) Masę zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce - przez około 30 minut. Po tym czasie z ciasta odrywać kawałki o wielkości orzecha włoskiego. Z każdego kawałka uformować owalny kształt, a na środku (wzdłuż

Di gotuje
Kruche ciasteczka kokosowe z marmoladą różaną 101

Inspiracja z blogu: Kuchnia Majki (z moimi modyfikacjami). Wbrew pozorom ciasteczka są szybkie w przygotowaniu, a smakują naprawdę rewelacyjnie! Kuszą swoją kruchością i maślano-kokosowym smakiem. Cudownie też pachną... Dodatek marmolady to doskonałe połączenie, które nadaje słodkości, bo samo ciasto nie jest zbyt słodkie. O wykonaniu nie muszę chyba wspominać, bo prawda, że ciasteczka... wyglądają uroczo?  (około 30 sztuk

Di gotuje
Naleśniki orzechowe 159

jajko 1 łyżka masła orzechowego Masło rozpuścić na wolnym ogniu cały czas delikatnie mieszając - niesamowicie szybko się przypala. Jak tylko się rozpuści zdjąć z palnika i chwilę przestudzić. Dodać mleko, rozmieszać i lekko spienić. Dodać jajko, roztrzepać a na koniec dodawać partiami mąkę. Ciasto powinno być średnio gęste. Smażyć na rozgrzanej niewielkiej ilości oleju z obu stron. marcelina

Czerwony Gupik
Pierogi ruskie... pyszne 143

dodanie sera. Całość oprószyłam pieprzem i wymieszałam. Farsz gotowy.     Odkroiłam kawałek ciasta. Rozwałkowałam na cienki krążek. Ważne.... nie trzeba podsypywać mąką. Na środek każdego krążka układałam po łyżeczce farszu. Brzegi zlepiłam i... gotowe.     Zapewniam Was, że pierogi lepi   się szybko, lekko.... po prostu doskonale   W garnku zagotowałam wodę z solą   i na wrzątek

Kuchnia u Krysi
Ciasteczka Brownie czyli poWeekendowe Lakocie odc.128 163

czekoladę z masłem. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wlewamy czekoladę do masy jajecznej. Delikatnie mieszamy. Teraz szybko dodajemy mąkę, proszek i sól dalej delikatnie mieszając. Na końcu wrzucamy posiekana czekoladę z orzechami. Mieszamy i już. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżeczce ciasta. Ważne by zachować odstępy bo ciasteczka rosną. Pieczemy maksymalnie 10 minut. Wierzch powinien popękać a środek

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tarta z tuńczykiem 120

Tuńczyka oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebule kroimy w pióra.  Na zapieczone ciasto wylewamy rozrobioną masę jajeczną, przykrywamy ją pokruszonym tuńczykiem, kukurydzą oraz cebulą.  Wstawiamy do piekarnika 180 stopni na około 20 minut.   Jak widzicie przepis bardzo prosty, a danie szybkie w przygotowaniu. Polecam

Bon appetit mon amie
Tiramisu 167

Tiramisu w pucharkach (2-3 porcje) Składniki: Biszkopt: 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie) 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki erytrotolu 1 łyżka mleka Krem: jajko

Moja Micha
Pepparkakor 133

lekko szczypiące w język. Przepyszne i uzależniające :-) Nie bez powodu zawsze piecze się ich sporo, szybko bowiem się je zjada, co niestety niewspółmierne jest do czasu spędzonego na ich wykrawaniu. To jedyny minus tych smacznych ciasteczek.  Pepparkakor ma różne odmiany, niektórzy dodają do ciasta startą skórkę z cytryny, pomarańczy czy też kawę. W każdej wersji pepparkakor są pyszne! Mnie

maniapieczenia