każdego roślinożercy, i nie tylko. Ciacho jest bez glutenu, bez nabiału i bez jajek, pyszne i zdrowe, i co najważniejsze w tym napiętym przedświątecznym okresie, bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Składniki: 2 dojrzałe banany 2 łyżki nasion chia plus 4 łyżki ciepłej wody 3 łyżki roślinnego oleju 2/3 szklanki roślinnego mleka (ok 130ml) ¾ szklanki mąki ryżowej ¼ szklanki mąki kukurydzianej(...)miski i za pomocą ręcznego blendera zmiksuj na gładką masę. Wsyp do niej teraz wszystkie pozostałe składniki i zamieszaj do momentu ich połączenia i uzyskania w miarę gładkiego ciasta. Przelej je do przygotowanej formy i wstaw do piekarnika na 50 minut. Pozostaw do przestudzenia i podawaj
Roślinna - blog wegańskiporcja przygotowana wg tego przepisu 3 szklanki mleka 1 op budyniu waniliowego 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 op (250g) miękkiego masła Wykonanie : Ciasto: Białka ubić na sztywno , dosypywać porcjami cukier i nadal ubijać , dodać żółtka , olej . Przesiać do masy wszystkie suche składniki i delikatnie połączyć wszystko łyżką. Masę rozlać cienką warstwą do dwóch(...)patelni rozpuścić masło , dodać cukier i mleko. Gy te składniki się połączą a cukier rozpuści wsypać na patelnię słonecznik i prażyć kilka minut często mieszając , bo całość może się szybko przypalić. Odstawić do wystygnięcia . Masa: Dwie szklanki mleka zagotować. W trzeciej szklance mleka rozmieszać proszek budyniowy , mąkę i cukier. Wlać do mleka w garnku i ciągle mieszając ugotować budyń
Malinowa KawiarenkaZwykle piekę je na Wielkanoc ale tym razem postanowiłam dodać do niej moje ulubione jagody. Babeczka wyszła wspaniała. Zajadaliśmy się nią jeszcze ciepłą ;) Polecam bo robi się ją bardzo szybko a do tego ten jagodowy smak.... Mmmmm pychotka :))) Babkę podałam na talerzu Porcelana Bogucice "Filona" 250g miękkiej margaryny lub masła 2/3 szkl cukru 2 łyżki cukru waniliowego(...)mieszając. Dodać śmietanę, wymieszać. Jagody umyć, osuszyć i wymieszać z łyżką mąki pszennej. 1/4 masy wylać na spód silikonowej foremki na babkę, posypać częścią jagód, czynność powtarzać do wyczerpania ciasta i jagód. Najlepiej aby ciasto stanowiło ostatnią warstwę. Babkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec ok 60-70 minut, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić i posypać cukrem pudrem
Smakołyki AsiUpały nas jeszcze nie opuszczają, dlatego warto sobie pomóc schładzając się pożywieniem... w takim razie tylko lody przychodzą nam do głowy 😃 Dlatego dziś proponujemy Wam bardzo
Candy PandasMakaron świderki z sosem pomidorowym ze śmietanką, natką pietruszki, gorgonzolą i piersią z kurczaka. Szybki i bardzo smaczny pomysł na obiad. Kilka składników tworzy pyszne danie
Oryginalny smakDobre pasty kanapkowe powinny być przede wszystkim zdrowe, smakować rewelacyjnie i być proste i szybkie w wykonaniu. Pasty kanapkowe są dobrą alternatywą dla sklepowych wędlin, pasztetów
Kuchnia Pełna Pasjimojprzepisna.pl | Fit batoniki śniadaniowe z rodzynkami i kokosem Dziś zapraszam na szybkie batoniki, które powstały z resztek ze śniadania, tj. owsianki. Batoniki robi się w jednej
moj przepis naPrzełom lata i jesieni to najlepsza pora na wspaniałe, pełne aromatu wypieki z owocami. Dlatego dziś zapraszam na lekkie, łatwe i przyjemne w smaku drożdżówki ze
babka w formieLekka zupa, na letnie dni doskonała, pieprz ziołowy dodaje jej ciekawego smaku, w połączeniu z ryżem stanowi smaczną zupkę, prostą, szybką i smakowitą, a częstokroć
kgwjanczewoPierogi są prostym daniem, wymagającym jedynie nieco czasu by je ulepić. Dobrym pomocnikiem w lepieniu jest foremka do pierogów. Farsz z kaszy gryczanej i sera białego
Kuchcik gotujeprzecierać ciasto nad wrzątkiem. Zagotować. Odsączyć i wrzucić na głęboką patelnie z rozgrzaną oliwą(może być wok). Chwilę podsmażyć. Dodać pokrojone pomidory, najlepiej obrane ze skóry. Smażyć, aż zaczną się rozpadać. Wlać śmietankę i wsypać sporą ilość listków oregano. Smażyć ok 10 min. Ewentualnie doprawić. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , DANIA WEGETARIAŃSKIE , DLA DZIECI , Makarony , Obiad , Obiad na szybko Tagged
https:KKuchniaMniampyszne, proste i oczywiście lekko "uzdrowione" serniczki, tym razem w wersji dwukolorowej, na kruchym spodzie. Takie serniczki świetnie będą prezentować się na stole przy okazji różnych imprez, ale jako szybki deser czy przekąska na wynos również sprawdzają się doskonale. Do zrobienia spodu pomieszałam mąkę owsianą z pełnoziarnistą, ale można użyć tylko jednej. Warstwa serowa to mój sprawdzony sposób, czyli twaróg(...)jajko 1/2 szklanki erytrytolu lub ksylitolu 150 g świeżych lub mrożonych truskawek Wykonanie: Truskawki rozmrozić i zmiksować w blenderze na gładki mus. Do miski wrzucić wszystkie składniki na ciasto i dokładnie wyrabiać, tworząc kulę. Odrywać kawałki ciasta i wykładać nimi spód foremek na muffinki (użyłam silikonowych). Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 i podpiec przez około 10 minut
Healthy food explorerZapraszam do smażenia racuszków według mojej receptury. Racuszki bez mąki pszennej też mogą się udać i być niezwykle smaczne. Po rezygnacji z mąki pszennej można się szybko przekonać, że potrawy bez glutenu mają ciekawszy smak i nie powodują przykrych dolegliwości. Mąka pszenna ujednolica smaki i wszystko smakuje tak samo w przeciwieństwie do mąk bezglutenowych, które można dowolnie mieszać w celu(...)wodą, to nam genialnie połączy wszystkie składniki. 3. Mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. Następnie obieramy jabłka i trzemy je na tarce o grubych oczkach. 4. Przetarte jabłka dodajemy do ciasta i sypiemy cynamonem. Mieszamy. Przygotowane ciasto wegańskie i bezglutenowe wraz z tartymi jabłkami. 5. Rozgrzewamy oliwę na patelni i nakładamy racuszki łyżką i smażymy. 6. Smażymy z obu stron
Kawa z mlekiemrazu po przygotowaniu z dodatkiem śmietany, cukru pudru lub miodu. Można je przechowywać przez kilka dni w lodówce i odgrzać na parze jak nasze pampuchy. Są bardzo zdrowe i szybkie do przygotowania, więc będą często gościły na moim stole. Moje chłopaki się nimi zajadają i ja zresztą również. Przepis zaczerpnięty od Annco DYNIOWE BUŁECZKI GOTOWANE NA PARZE 60 g puree(...)oliwy 1 łyżka czarnego sezamu Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, puree z dyni, sezam i olej. W letniej wodzie rozpuścić drożdże i dodać do reszty składników. Wyrobić elastyczne ciasto i odstawić na 15-30 minut do podrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt (około 40 x 20) posmarować wierzch zimną wodą i zwinąć. Pokroić na 8-10 kawałków i umieścić
Pieguskowa Kuchniaroku cukiniowego ciasta nie było, ale za to często robię różnego rodzaju placki. Zazwyczaj na kolację, ale tym razem w ramach obiadu, dlatego mam dla Was przepis :) Te placki z cukinii są pyszne! Czosnek niedźwiedzi daje podobny aromat jak zwykły, ale nie pozostawia charakterystycznego zapachu, a czarnuszka to już był mój kaprys ;) Placki są niebywale szybkie i proste do przygotowania(...)masa powinna mieć konsystencję nieco gęstszą niż placki ziemniaczane, dlatego pojawiła się uwaga o dostosowaniu ilości mąki - jeśli soku będzie dużo zwiększamy ilość) i odstawiamy na kilka minut, by ciasto odpoczęło. W tym czasie rozgrzewamy na patelni niewielką ilość oleju rzepakowego. Łyżką wykładamy ciasto na gorący olej i formujemy placuszki, smażymy z obu stron na rumiano, odsączamy nadmiar tłuszczu
Kolorowy Przepisownik