szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:963/1736)

Danie gospodarza 216

Wspaniałe danie samodzielne, na każdą porę dnia, pożywne, na ciepło może stanąć w szranki z każdym drugim daniem, bardzo, szybka, wygodna i pożywna wersja... Składniki: 4

kgwjanczewo
Śmietanowy krem rabarbarowy 167

Sezon rabarbarowy w pełni. Ja przygotowałam dla Was krem rabarbarowy ze śmietaną. Jego aksamitna konsystencja i smak sprawiają, że sprawdzi się jako dodatek do deserów i

Szybko Tanio Smacznie
Faworki / chrusty idealne na Tłusty Czwartek 707

Aż wstyd mi się przyznać, ale nigdy wcześniej nie robiłam faworków! Chyba zakodowałam sobie z dzieciństwa (gdy pomagałam mamie), że jest to mega ciężkie i pracochłonne

Ana Mari's world
Pomidory z cebulą 181

Pomidory mają mnóstwo pierwiastków mineralnych i witamin. Zawierają antyutleniacze, które chronią skórę przed wolnymi rodnikami i zapobiegają procesom szybkiego starzenia się tkanek. Przepis ten jest bardzo

kgwjanczewo
Szparagi z masłem cytrynowym, parmezanem i pomidorkami cherry 207

Sezon na szparagi w pełni...Zastanawiałem się jak przygotować danie ze szparagów, aby nie stracić ich smaku i uroku. Zdecydowałem się delikatnie je zblanszować i przesmażyć

kulinarnyJa
Blondie z makiem i szybkie lody truskawkowe 192

     Środek tygodnia, więc czasu jak na lekarstwo, a coś słodkiego by się zjadło ;) Wybór padł na blondie, czyli brownie na bazie białej czekolady

sama złodycz
Zapp -kolorowy śmietanowiec z ciepłymi lodami 217

tutaj KLIK *na zdjęciu- Martha Gold Tacka do ciasta   Porcelana Bogucice _______________________________ SKŁADNIKI: Na spód: 24 okrągłe biszkopty duo  –kupuję w KLIK galaretka niebieska + 250 ml wody Na ciasto: 24 ciepłe lody –kupuję w  KLIK galaretka szafirowa + 200 ml wody galaretka rubinowa + 200 ml wody galaretka ametystowa + 200 ml wody 3 śnieżki + 600 ml mleka(...)sprawnie i w miarę szybko, ponieważ masy szybciutko tężeją. Wylewam porcjami na biszkopty i lody , na przemiennie,  mają wyjść  nieregularne warstwy.  Całość odstawiamy do lodówki.  Przygotowujemy galaretki na górę, użyłam jabłkowo miętowych, świetnie się skomponowały smaki. Galaretki rozpuściłam w  700 ml wody , całkiem zimne i leciutko tężejące wylałam na wierzch ciasta, które znowu „wylądowało

Takie tam pichcenie
Parówki w szlafroczkach 229

swoją definicję szczęścia. Bardzo szybka przekąska dla niespodziewanych gości. Wprawdzie nie przepadam za parówkami ze względu na ich zawartość ale raz na jakiś czas jeszcze nikomu nie zaszkodziły. Przy tym takie paszteciki ładnie się prezentują. Można je podać na ciepło i na zimno, choć ja wolę je zdecydowanie na ciepło :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie parówek (4 sztuki

My simple kitchen
Ślimaczki z makiem, cudownie maślane 168

cudowny, maślany smak.Pamiętam, że miałam ochotę na mięciutkie, pachnące bułeczki. Koniecznie z makiem chrupiącym między zębami. O wyjątkowym kształcie.Poszłam więc do kuchni, i zabrałam się za pieczenie. Ciasto jest proste, bez żadnych wymyślnych składników. Jeśli piekliście kiedyś bułki, te nie będą stanowić wyzwania. Jeśli nie mieliście jeszcze szansy przygotować domowego pieczywa, te będą idealne na pierwszy(...)wyjątkowo łatwe, a efekt zachwyci każdego. Pozwijane na kształt ślimaczków wyglądają wyjątkowo efektownie w koszyku na pieczywo. U mnie do zdjęcia ocalały raptem dwie sztuki, reszta bowiem została bardzo szybko zjedzona. Jeszcze ciepłe, pachnące masłem, smakują wybornie. Nie można im się oprzeć.Maślane ślimaczki z makiemSkładniki:(na 10 sztuk)100 g masła150 ml mleka25 g świeżych drożdży1 jajko500 g mąki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
DOMOWY SPOSÓB ROBIENIA FOREMEK NA MUFFINY 193

zdjęcia. Zawsze piekłam muffiny w specjalnych papilotkach, które można kupić bez problemu praktycznie w każdym sklepie. Kiedyś robiąc bardzo późnym wieczorem zabrakło mi papilotek, a sklepy miałam już pozamykane ciasta zostało mi bardzo dużo, a do tego moje ulubione - czekoladowe. Mam różne formy na babeczki metalowe (te wykorzystuję tylko do słonych) oraz silikonowe. Nie lubię w nich robić, choć(...)piekarnika dużo na raz nie włożę za jednym razem. Więc nie zastanawiając się długo włączyłam internet i znalazłam sposób na domowe papilotki. Wbrew pozorom jest to naprawdę prosty i szybki sposób ich wykonania. Najdłużej czasu schodzi na powycinanie kwadratów, ale po kilku dochodzi się do bardzo szybkiej wprawy. Ja mam zwyczaj zrobienia tych kwadratów dużo, dużo wcześniej np. oglądając swój

Ciastka - domowe słodkości
Kladdkaka - błotniste ciasto czekoladowe ze Szwecji 197

długie zimowe wieczory. Szwedzkie ciasto czekoladowe o błotnistej strukturze Kladdkaka to odpowiedź na wszelkie szarugi. Te zewnętrzne, jak i wewnętrzne ale także znakomity zaspokajacz ochoty na czekoladę pod inną postacią, niż kostka :) Tradycyjny domowy wypiek ze szwedzkich domów do przygotowania w jedyne 30min przy pomocy zaledwie szpatułki lub drewnianej łyżki. Prosty, szybki, ze składników, które w domu ma się prawie(...)jajka i dodaj ekstrakt waniliowy i połącz całość, do uzyskania jednolitej masy przy pomocy szpatułki. 5. Natłuść tortownicę masłem lub olejem i wysyp bułką tartą bądź mąką. 6. Wylej ciasto do formy, wyrównaj i piecz 17min w 180*C. Smacznego! Kladdkaka Ingredients: 130g butter 230g of sugar 115g flour 50g bitter cocoa 3 eggs pinch of salt 1 teaspoon vanilla

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zakręcone tiramisu 227

spotykaną, ale jakże efektowną formę. Deser rodem ze słonecznej Italii na bazie kawy, migdałowego likieru i śmietanowego kremu smakuje obłędnie i świetnie wygląda na talerzu, co sprawia, że bardzo szybko znika pozostawiając na twarzach gości uśmiech zadowolenia. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3 łyżeczki cukru wanilinowego 100g cukru 90g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 15g kakao Krem(...)Żółtka utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, połączyć z masą i całość dokładnie wymieszać szpatułką. Gotowe ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 36 x 30 cm i piec około 13-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i ostudzić

Szalona Kuchnia Eweliny
BAGIETKI ORKISZOWE NA KEFIRZE 202

domowe bułeczki, bez żadnych polepszaczy. Chrupiące z zewnątrz, a w środku mięciutkie i lekko wilgotne. Dzięki temu, że zawierają kefir długą utrzymują swoją świeżość i nie zsychają się tak szybko jak te kupne. Użycie mąki orkiszowej zamiast zwykłej pszennej sprawiło, że bułki stały się bardziej wartościowe odżywczo. Pszenica orkisz obok dużej zawartości białka zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe oraz(...)ostawiamy na około 10 min. Do miski wsypujemy mąkę orkiszową i dodajemy sól oraz rozczyn. Na końcu dodajemy rozpuszczone i wystudzone masło i wszystko dokładnie mieszamy łyżką lub mikserem. Ciasto powinno być luźne i klejące - nie ma potrzeby dodawania dodatkowej ilości mąki. Otrzymaną masę wykładamy do formy do bagietek, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około

Kuchnia MagdaLeny
Muffiny z jagodami 152

wiemy co , i ja tak mam jakiś czas , długo nie myśląc wpadłam do kuchni i wyczarowałam takie muffiny , może nie kuszą zbyt swoim wyglądem , ale są smaczne , szybko zostały zjedzone . Składniki  3 szkl mąki ( typ 405 )  1,5 szklanki mleka  1 szklanka cukru pudru  3 jajka  barwnik jadalny różowy  brokat turkus  2 łyżeczki(...)dodaję mąkę ,proszek do pieczenia mleko,olej  i wszystko mikserem mieszam do połączenia się składników . Następnie do naszej masy dodaję ubite białka i łyżką delikatnie mieszam aby połączyć ciasto z białkiem , kiedy już mamy masę gotową , z białej masy odlewam około 1,5 szklanki a do reszty wlewam nasz barwnik różowy i mieszam . Kiedy mamy już przygotowane ciasto

Mój Smak
Pempuchy / Pancakes yeast 191

Składniki /  Ingredients: 1/2 kg mąki luksusowej do ciast drożdżowych / 1/2 kg flour luxury to the yeast cakes 1 opakowanie cukru waniliowego / 1 package vanilla sugar 3 łyżki cukru / 3 tablespoons sugar 2 jajka / 2 eggs szczypta soli / pinch of salt mleko (ok. 2 szklanki) / milk (about 2 cups) 9 g drożdży błyskawicznych / 9 g instant yeast olej(...)wyrośnięcia (szybko rosną). Do plastikowej miski wsypujemy resztę mąki, cukier waniliowy, resztę cukru, sól oraz jajka. Jak szklanka z rozczynem będzie pełna, przelewamy go do miski i mieszamy drewnianą łyżką wszystkie składniki, dopóki się nie połączą na idealną masę. W czasie mieszania dolewaj mleka (musi mieć temperaturę pokojową). Konsystencja powinna być nie za rzadka, nie za gęsta. Gotowe ciasto przykrywamy

Projekty ze smakiem