szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:202/1736)

Kwiatek – proste i przepyszne ciasto bez pieczenia! 194

Kwiatek – proste i przepyszne ciasto bez pieczenia! Jogurtowo-truskawkowa pianka na chrupiącym czekoladowym spodzie, ozdobiona ślicznymi kwiatkami z galaretki. Pyszne i efektowne ciasto, które szybko się robi i nie wymaga pieczenia. Idealny letni deser, nie za słodki, lekko kwaskowaty, uzupełniony chrupkim, słodkim i czekoladowym spodem. Niebo w ustach!     Składniki: Spód ciasta: 230g kremu czekoladowego nutella 150g płatków

Blog z Apetytem
GUMISIOWE BABECZKI 100

Wykonanie: Ciasto: Przesianą przez sitko mąkę mieszamy w misce z cukrem pudrem, kakao i szczyptą soli. Dodajemy żółtko, śmietanę oraz pokrojone ma małe kawałki zimne masło i szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 min. w celu schłodzenia. Następnie ciasto rozwałkowujemy, wycinamy kółka za pomocą foremek i wylepiamy nim, wysmarowane wcześniej masłem, foremki

Kuchnia MagdaLeny
Wegańskie śniadanie, czyli jogurtowe placuszki. 311

CAMERA Postanowiłam zrobić dziecku przyjemność i zrobić jak to Miśka później określiła „królewskie śniadanie”. Zrobiłam naprawdę lekkie i pożywne placuszki, które wbrew pozorom robi się bardzo szybko: przygotowanie ciasta to maksymalnie 10 minut i drugie tyle smażenie, no może 15, ale zawsze można smażyć na dwóch patelniach na raz, co często robię i wtedy to już w ogóle(...)oleju kokosowym, rafinowany będzie tu idealny, bo ma wysoką temperaturę dymienia i jest totalnie bezzapachowy. Nakładaj ciasto porcjami, idealna porcja to duża łyżka, bo placuszki naprawdę rosną. Smaż na małym ogniu z obu stron aż będą złote, ale uważaj bo złocą się szybko OLYMPUS DIGITAL CAMERA Smacznego! OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artykuł Wegańskie śniadanie, czyli jogurtowe placuszki. pochodzi z serwisu

greenscarf
TARTA MOJITO 149

Przygotuj ciasto : w misce wymieszaj mąkę, sól i cukier puder. Dodaj miękkie masło w kawałkach, połącz składniki opuszkami palców, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Domieszaj jajko, szybko ugniatając ciasto opuszkami palców. Uformuj ciasto w kulę, zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 1 godz. Po upływie tego czasu rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Wyjmij ciasto

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto półkruche ze śliwkami i kruszonką 126

Polecam! Składniki Ciasto 200 g masła 500 g mąki pszennej 125 g cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka ok. 15 śliwek Z wszystkich składników szybko zagnieść ciasto (ew. gdyby nie chciało się skleić dodać 1-2 łyżki zimnej wody). Rozwałkować lekko podsypując mąką i wyłożyć dno formy o wym. ... wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia. Schłodzić

Słodkie inspiracje
CIASTO NA JOGURCIE Z ANANASEM I KRUSZONKĄ 294

Kolejna odsłona ciasta na jogurcie.  Zaraz po drożdżowych to mój ulubiony gatunek ciasta.  Proste, szybkie no i może występować w wielu odsłonach: z dowolnymi owocami, z dżemem, z kruszonką lub bez ... w zależności jak lubimy. Zazwyczaj staram się robić takie ciasto z sezonowymi owocami.  Miało więc być z rabarbarem, a wyszło ze świeżym ... ananasem, bo rabarbaru nigdzie

Walijskie Pichcenie
PIEROGI ZE SŁODKĄ KAPUSTĄ I SUSZONYMI GRZYBKAMI 165

ciasto Magdy Gesler!. 500 g.mąki pszennej 125 ml.gorącej wody 1 łyżeczka soli ********************************* Makę przesiać na stolnicę , zrobic dołek , dodać sól  i wlać wodę.Zagnieść szybko elastyczne ciasto ,podzielić na trzy części.Dwie części przykryć ściereczką .Jedną część rozwałkować na cienki placek i wykrawać szklanką krążki.Nadziewać farszem z grzybów i zlepiać pierogi.Ugotować we wrzącej ,osolonej wodzie

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Czekoladowy mazurek z m&m's 98

dekoracja) Wykonanie ciasta: Do miski wsypać: przesianą mąkę, cukier i kakao i wymieszać je ze sobą. Wbić jajko. Dodać masło pokrojone w drobną kostkę, ekstrakt waniliowy i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto, aż składniki się połączą. Gdyby było zbyt suche można dodać jeszcze 1 łyżkę śmietany lub wody. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut

Mania Wypiekania
Najlepsza szarlotka 158

cukru wanilinowego Ciasto: 250 g mąki pszennej 125 g masła roślinnego 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 żółtko 1 łyżka śmietany Wszystkie składniki razem posiekać, szybko zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce. Rozwałkować i wyłożyć ciastem wysoką tortową formę, zostawiając 1/3 ilości ciasta na wierzch. Podgrzać piekarnik do 150℃. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, chwile

MarciochaKucharzy
Tartaletki z sosem żurawinowym 206

łyżki cukru pudrupół porcji sosu żurawinowegoKruche ciasto100 g masła80 g cukru200 g mąki2 jajkaSposób przygotowania:Mąkę, cukier i zimne masło wrzucamy do miski, dodajemy żółtka i całość szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy  na oprószonym mąką blacie i wycinamy koła, którymi wypełniamy foremki na tartaletki.Foremki wstawiamy

Słodkie Przyjemności
Pszenny chleb z ziarnami słonecznika i dyni / Wheat bread with sunflower and pumpkin seeds 122

czasie wyłożyła ciasto ponownie na stolnicę posypaną mąką i podzieliła na trzy części.Jedną wymieszała z słonecznikiem, drugą z dynią, a trzecią część zrobiła mieszaną.Chlebki uformowała dość szybko, bo ciasto drugi raz nie powinno być zbyt długo ugniatane. Ponownie przykryła ściereczką i włączyła piekarnik na 200 °. Po około 20-25 minutach bochenki podwoiły swoją objętość Alicja lekko namoczyła

Pasje Jolki
Tarta z jabłkami i brzoskwiniami 120

Szybka i prosta tarta, która zachwyci każde podniebienie. Wybrałam do niej brzoskwinie i jabłka, ale tutaj będą pasowały także inne owoce, takie jak gruszki, śliwki, rabarbar… Co tylko przyjdzie nam do głowy. To, co bardzo lubię w tego typu tartach, to to, że właściwie nie potrzebujemy do nich żadnej foremki, ponieważ to ciasto nadaje formę. Wygląda to wspaniale(...)razem z suchymi składnikami na mniejsze kawałeczki. Następnie palcami wszystko ucieramy na kruszonkę. Dodajemy żółtka i ponownie rozcieramy. Aby wszystko połączyć całość dodajemy jeszcze łyżkę jogurtu lub śmietany. Szybko zagniatamy ciasto i kiedy będzie gładkie, to formuje je w kulę, zawijamy ją w folię i wkładamy na 10 minut do lodówki. W tym czasie obieramy owoce ze skórki i kroimy

Analiza Smaku
CIASTO BANOFFEE PIE 301

Ciasto banoffee pie bez pieczenia, z bananami, toffi, bitą śmietaną, mascarpone i posypane tartą czekoladą. Ciasto jest szybkie i łatwe w przygotowaniu.  Jak wykonać banoffee pie pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. CIASTO BANOFFEE PIE SKŁADNIKI: Spód: herbatniki ciemne ( 250 g) kakao (1 łyżka) czekolada deserowa

RITA food channel
Kruche ciasteczka ze słonym karmelem 236

ciastek 250 g margaryny 330 g mąki pszennej 1 łyżka gęstej śmietany 18%   1/2 tabliczki gorzkiej czekolady   Z zimnej margaryny, mąki i śmietany szybko zarobić ciasto, włożyć na pół godziny do lodówki, następnie rozwałkować na grubość około 3-4 mm, wycinać kółka i wykładać nimi metalowe foremki co ciastek. Piec 25 minut w temperaturze 170 stopni

Jadło i czytadło
Murzynek orzechowy 178

dwóch ciasto, czyli CIELAK . Znudził mi się standardowy przepis na murzynka więc urozmaiciłam je o nowy składnik, jednocześnie nie dodając tłuszczu. Przepis na murzynka orzechowego jest prosty i szybki, a ciasto wychodzi znakomite w smaku! Polecam też inne przepisy na murzynka: Pyszny Murzynek z wiśniami z patelni Murzynek z kremem kokosowym Kakaowe babeczki z jeżynami Murzynek z nektarynkami Murzynek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta kokosowa z serkiem mascarpone i galaretką 155

łyżki ksylitolu Wierzch: winogrona 1 galaretka np. pomarańczowa + 1 szklanka wrzącej wody Sposób przygotowania: Spód: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Szybko zagniatamy, ciasto powinno mieć konsystencje mokrego piasku. Gotowe ciasto rozprowadzamy po natłuszczonej formie. Spód pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach. Masa serowa: Serek mascarpone miksujemy z ksylitolem. Następnie dodajemy rozpuszczoną

Truskawkowa Fiesta
Tarta z jabłkami 159

Boki ciasta wciskamy między formę, a jabłka. Pieczemy w 180°C około 30 minut. Zaraz po upieczeniu na formie ułożyć deskę do krojenia, duży talerz lub paterę i szybko przewrócić ciasto. Zdjąć formę i chwilkę odczekać. Można podawać na ciepło lub zimno. Dodaj do listy blokowanych banerów

Pysznie & Pięknie
Ciasto czekoladowo – miętowe 309

Dlatego bardzo ucieszyłam się kiedy znalazłam ciacho w których dominują właśnie te smaki. Głównym składnikiem kremu jest właśnie rozpuszczona czekolada z nadzieniem miętowym oraz cytrynowa galaretka. Samo przygotowanie ciasta jest szybkie, ale czekałam wieki, aż galaretka zacznie zastygać i ciągle odrywałam się od innych czynności, żeby sprawdzić czy to już ten moment. Całkowicie wynagrodził mi to wygląd ciasta. Po pokrojeniu

Relaxtime
ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W CIEŚCIE FRANCUSKIM 235

Dziś na obiad przygotowałam roladę z mięsa mielonego w cieście francuskim. Szybko się ją przygotowuje a smak... naprawdę dobra :) Taka rolada jest idealna jako danie obiadowe jak i również jako przystawka na różnego rodzaju imprezach. Składniki: * 1 arkusz ciasta francuskiego * ok. 500 g mięsa mielonego * pół czerwonej papryki * 5-6 większych pieczarek * 1 mała cebula * sól, pieprz, ulubione przyprawy

Zrób to smacznie
CIASTECZKA ORZECHOWO-CYNAMONOWE 137

wyrabianiu ciasta kruchego) aż do połączenia składników (ja używam do tego celu malaksera, dodaję również całe orzechy włoskie, bez skorupek oczywiście- siekają się podczas mieszania składników). Dodajcie jajo, szybko zagniećcie ciasto. Uformujcie z niego wałek, obwińcie folią spożywczą (lub aluminiową) i włóżcie na 1-2 godziny do lodówki. Piekarnik nagrzejcie do 180 st.  Wyciągnijcie z lodówki wałek ciasta, odwińcie

OliveandThyme
KIEŁBASKI PIECZONE W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM 307

Warto wybrać jak najlepszej jakości kiełbaskę, gdyż jej smak decyduje o jakości dania. Małe kiełbaski owijamy w całości, większe przed zawinięciem należy pokroić na mniejsze kawałki.  Ciasto drożdżowe szybko rośnie, dobrze się wyrabia i nie sprawia żadnych problemów podczas owijania. Po upieczeniu jest mięciutkie i zachowuje świeżość przez kilka kolejnych dni.  Podana w przepisie porcja ciasta wystarczyła

cool and minty
Makosernik czyli ciasto makowo-serowe 243

Składniki [CIASTO KRUCHE]: 20 dag mąki pół kostki masła lub margaryny 10 dag cukru pudru 1 żółtko Wykonanie: Mąkę przesiewamy, siekamy ze schłodzonym masłem i cukrem. Dodajemy żółtko, szybko wyrabiamy ciasto i przechowujemy przez godzinę w lodówce. Następnie rozwałkowujemy ciasto, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, układając wzdłuż brzegów ranty z ciasta, Podpiekamy placek do lekkiego zarumienienia i odkładamy

psgotujemy
TARTA Z BURAKAMI I FETĄ 275

250g mąki pszennej 125 g masła 1 żółtko 2 szczypty soli 50 ml zimnej wody        Ze wszystkich składników szybko zagniatamy ciasto. Wstawiam do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i układamy na formie do tarty , delikatnie dociskając nakłuwając spód widelcem ciasto podpiekamy w piekarniku nagrzanym do temp. 190-200 stopni

WYSPA SZCZĘSLIWA
Śmietanowiec 200

żeby utworzyło kulkę, a wszystkie składniki się połączyły. Można też wyrobić ręcznie w tym celu wsypać składniki suche na stolnicę, masło wkroić w mąkę, szybko posiekać. Dodać żółtka, szybko zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części, szczelnie zawinąć w folię spożywczą. Włożyć do zamrażarki na 3 godziny (u mnie ciasto poszło na całą noc, następnego dnia ciasto starłam w malakserze tarczą

moj przepis na
Mikrofalówkowe ciasto z jabłkiem 165

Straszna ochota mnie naszła na ciasto, takie szybkie, co to się robi od niechcenia aby migiem spałaszować... padło na ciastko z mikrofalówki. Wybór okazał się trafny ciastko w pełni zaspokoiło moją nagłą potrzebę słodkości... Ciasto z mikrofalówki z jabłkiem Składniki 4 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 łyżki kakao 3 łyżki oleju 3 łyżki mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego

Kuchenne aromaty
Tarta orkiszowa z brokułami i indykiem 187

soli Ciasto kruche: 250 g mąki pełnoziarnistej orkiszowej 100 g zimnego masła 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1. Mąkę przesiej do miski, dodaj sól, jajko i posiekane masło. Szybko zagnieć ciasto i uformuj kulę.   Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 20 minut. 2.   Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Wyjmij ciasto z lodówki i wyłóż

Powiedz dietom nie
Ślimaczki z ciasta francuskiego 178

Bardzo smaczna i efektowna przystawka na różne okazje - idealna do barszczyku czerwonego. Wykonanie proste i bardzo szybkie. Składniki: ciasto francuskie szynka konserwowa ser żółty w plastrach Można użyć gotowego ciasta francuskiego. Rozkładamy prostokąt. Na cieście rozkładamy warstwę szynki konserwowej, następnie warstwę sera żółtego. Zawijamy w rulon od szerszego boku do połowy ciasta. To samo robimy z drugiego boku. Staramy się

tojestpyszne.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania