szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:160/1736)

Czekoladowe ciasto z gruszkami 194

skoro się pojawił, to niegrzecznie byłoby z niego nie skorzystać. Tak powstał przepis na czekoladowe ciasto z gruszkami, które przygotowałam z okazji urodzin mojej Babci. Niestety, tak szybko jak zostało to ciasto zrobione, tak samo szybko zostało zjedzone, nawet nie doczekało się zdjęć "środka", dlatego musicie mi uwierzyć na słowo, że ciasto jest pulchne, wilgotne i słodkie. Koniecznie wypróbujcie

Słodkie Przyjemności
Ciasto Milky Way 241

tylko cukier, który zgrzyta między zębami. Dlatego taką alternatywą jest domowe ciasto Milky Way upieczone na puszystym, czekoladowym biszkopcie. Krem najlepszy, puszysty i bardzo mleczny. Jednym słowem MNIAM 😋 Ciasto tak szybko znikło, że nawet nie zdążyłam zrobić porządnych zdjęć. PRZEPIS Ciasto 🌿 3/4 szkl. oleju 🌿 1/2 szkl. wody 🌿 3/3 szkl. cukru 🌿 3 łyżki kakao Wszystkie składniki umieścić w rondelku. Zagotować(...)energicznie mieszać na zmniejszonym gazie, gdyż masa szybko gęstnieje. Odstawić do wystygnięcia ( będzie bardzo gęsta, wręcz sztywna ). Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Łyżka za łyżką dodawać ostudzoną masę mleczną, cały czas miksując.  Poncz 🌿 1 szkl. herbaty Teekanne Black Label  🌿 cytryna kilka kropli  Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół. Nasączyć herbatą i przełożyć

Kuchnia Paulettes
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 159

mojej siostrzenicy Luizki, już następna młoda osoba założyła własną rodzinę i zaczyna smodzielnie gotować i piec. Brawo Przepis na Thermomix na dole Ciasto kruche- wszystkie skłdniki wrzucić do miski i za pomocą miksera zmiksować szybko na jednolitą masę. Podzielić masę na dwie części, zawinąć w folię i na dwie godziny wstawić do lodówki. Ciasto musi być twarde, żeby można było(...)Piec godzinę. Ciasto pycha, dziękuję Luizka. Thermomix – kruche ciasto – wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego, czas 2 minuty, naczynie zamknięte, interwał – wyjąć ciasto zlepić szybko w kulę, podzielić na dwie części. Zawinąć osobno w folię spożywczą i wstawić do lodówki na dwie godziny. masa serowa – masło, cukier, cukier waniliowy zmiksować, czas 30 sek,obroty

Kuchnia Pokoleń
Jabłecznik z tymiankiem 164

tymiankiem Jabłecznik na kruchym cieście to jedno z najpopularniejszych ciast i każdy zna jego smak, więc zachwalać go nie muszę. Dziś proponuję Wam jabłecznik w nieco innej odsłonie, bo z … tymiankiem. Przepis znalazłam na blogu PrzepisAni i bardzo mnie zaciekawił, szybko więc zabrałam się do pieczenia, efekt mnie nie rozczarował. Jabłecznik jest świetny(...)całe jajko i 1 żółtko, dodaję śmietanę i zagniatam ciasto, które później owijam w folię i wkładam do lodówki.  Zagniatanie kruchego ciasta najlepiej wykonywać szybko i sprawnie, wtedy ciasto nie nagrzewa się zbytnio od rąk, nie wymaga dosypywania mąki i jest smaczniejsze (nadmiar mąki sprawia, że ciasto jest suche i twarde

Gotuj Się Kto Może
Ciasto comber czekoladowy 132

przepis zaintrygował ,że postanowiłam go wypróbować. Niezwykle smaczne, wyczuwalny dość mocno smak migdałów i czekolady. Dla wszystkich smakoszy ciast czekoladowych, suchych, polecam. Chyba najważniejsza rzecz w tym cieście ,bardzo szybko się piecze:) Lubię osobiście … Czytaj dalej Ciasto comber czekoladowy Artykuł Ciasto comber czekoladowy pochodzi z serwisu gotuj-ze-mna-blog

gotuj ze mną
TARTA Z RICOTTĄ I PESTO Z NATKI MARCHEWKI 171

sól. Dodaj miękkie masło pocięte na kawałki, połącz składniki opuszkami palców, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Zrób dołek w cieście i dodaj jajko i odrobinę wody. Szybko ugnieć ciasto, tak, by miało jednolitą konsystencję. Uformuj kulę, owiń ją folią i wstaw do lodówki przynajmniej na 1 godz.  Po upływie tego czasu rozgrzej piekarnik do temperatury 190°C. Wyjmij

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik królewski 1031

pieczenia. Dodać jajko, śmietanę oraz pokrojone w kostkę zimne masło i smalec. Przesiekać wszystko razem nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta. Kiedy składniki zaczną tworzyć kruszonkę, zagnieść szybko jednolite ciasto. Ciasto podzielić na 2 części, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na około 2 godziny. Blachę o wymiarach dolnych około 23 x 33 cm wyłożyć papierem

Opowieści z piekarnika
Szarlotka na kruchym cieście z kruszonką (Torta di mele sbriciolata) 203

formy o średnicy 24 cm. W mikserze miksujemy mąkę, cukier i zimne masło pokrojone w kostkę. Gdy ciasto uzyska konsystencj ę  kruszonki, dodajemy jajko; szybko wyrabiamy ciasto.  Po ł ow ę  ciasta owijamy folią spożywczą, schładzamy w w zamrażalniku.  Pozostałym ciastem wykładamy form ę  razem z bokami

La grande e la piccola cuoca
KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I PIANKĄ BUDYNIOWĄ 279

opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (2x40g) ½ szklanki oleju np. rzepakowego Dodatkowo: około 400g truskawek cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: Ciasto: wszystkie składniki dodajemy do miski i szybko zagniatamy ciasto , jeżeli będzie zbyt sypkie można dodać 2 łyżki wody. Ciasto dzielimy na dwie części po 60% i 40%, formujemy 2 kulki, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki najlepiej

Słodkie zapomnienie
Ciasto kruche z pianką i jagodami 630

Trwa sezon jagodowy. Korzystajmy z okazji i przygotowujmy z tych pysznych owoców ciasta, desery i inne słodkości. Dziś polecam przepis na pyszne ciasto kruche z pianką i jagodami. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! . SKŁADNIKI: Ciasto: ½ kg mąki, 200g masła, 4 żółtka, 20g drożdży, 2 łyżki śmietany 18%, 3 łyżki cukru pudru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżeczki

Tradycyjna kuchnia Kasi
TARTA Z ŁOSOSIEM, RICOTTĄ I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 183

sól. Dodaj miękkie masło pocięte na kawałki, połącz składniki opuszkami palców, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Zrób dołek w cieście i dodaj jajko i odrobinę wody.** Szybko ugnieć ciasto opuszkami palców, tak, by miało jednolitą konsystencję. Uformuj kulę, owiń ją folią i wstaw do lodówki przynajmniej na 1 godz.***   Po upływie tego czasu rozgrzej piekarnik do temperatury

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
TARTA Z KARMELEM CZEKOLADOWYM I ORZECHAMI WŁOSKIMI 145

masło pocięte na drobne kawałki. Podszczypując koniuszkami palców, połącz mąkę z masłem, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Zrób dołek w cieście i dodaj żółtko, wodę i cukier. Szybko ugnieć ciasto tak, by miało jednolitą konsystencję. Uformuj kulę, owiń ją folią i wstaw do lodówki przynajmniej na 30 min. Rozwałkuj ciasto na okrągły placek o grubości ok. 1 cm. Wyłóż

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Keks świąteczny 176

Keks z bakaliami, to wyjątkowo świąteczne ciasto, jest szybki i bardzo łatwy do przygotowania. Takiego ciasta nie może zabraknąć na świątecznym stole. Skórkę pomarańczową i inne produkty otrzymałam od firmy VOG ,bardzo dziękuję

Kuchnia Danusi
Imprezowe parówki w chrupiącym cieście 606

Dziś mam dla Was pyszny i szybki przepis na imprezowe parówki w chrupiącym cieście . Takie danie doskonale sprawdzi się na różnych uroczystościach, dla kibiców lub od tak. Ten przepis udowadnia, że parówki można jeść na wiele sposobów, a nie tylko z chlebem lub w formie hot-doga. Jednak pamiętajcie, żeby wybrać dobrej jakości parówki, aby nie rozpadły się Wam podczas

Słodkie okruszki
na szybko francuskie z renetą i czekośliwką... 169

piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, piec ciasto z 35-40 minut, na ciemno złoty kolor, wystudzone ciasto przed podaniem posypać pudrem cukrem - na szybko pyszne ciasto na deser..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię