Szybkie i proste ciasto dla zabieganych. Warto wykorzystać sezon na truskawki i je zrobić. Z dodatkiem kefiru dłużej pozostaje wilgotne. Składniki: 60 g masła 130 g drobnego cukru do wypieków 8 g cukru wanilinowego lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 duże jajko 250 ml kefiru 270 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 450 g truskawek, odszypułkowanych i przepołowionych Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Nazywam się Natalia, mam 16 lat i uwielbiam piec już od najmłodszych lat :)