Ucierana truskawka pod kruszonką

Ucierana truskawka pod kruszonką

Ucierana truskawka pod kruszonką

Szybkie i proste ciasto dla zabieganych. Warto wykorzystać sezon na truskawki i je zrobić. Z dodatkiem kefiru dłużej pozostaje wilgotne. Składniki: 60 g masła 130 g drobnego cukru do wypieków 8 g cukru wanilinowego lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 duże jajko 250 ml kefiru  270 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 450 g truskawek, odszypułkowanych i przepołowionych Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną przesiać z proszkiem do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodka Strefa

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

Słodka Strefa

Nazywam się Natalia, mam 16 lat i uwielbiam piec już od najmłodszych lat :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawki, truskawka, ciasto, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, ciasto z truskawkami, szybkie ciasto, szybkie ciasto z truskawkami, ciasta z masa

Inne przepisy z Słodka Strefa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.