To jedno z najpyszniejszych ciast kruchych z owocami! Całość smakuje naprawdę obłędnie. Idealnie kruchy spód, owoce oraz beza to połączenie idealne. Sam spód jest tak kruchy
Di gotujekokosowych. Uwierzcie mi, że smakuje jak oryginalne Rafaello. Jest delikatne i rozpływa się w ustach. Do tego znika bardzo szybko :) Składniki Biszkopt - 4 jajka - 4 łyżki cukru kokosowego - 40 gram mąki kokosowej - pół łyżeczki proszku do pieczenie – u mnie bezglutenowy Wykonanie Białka oddzieliłam od żółtek. Białka ubiłam na sztywną pianę powoli dodawając cukier. Następnie dalej(...)delikatnie połączyłam całość miksując na najmniejszych obrotach. Masę wyłożyłam do wcześniej przygotowanej tortownicy. Piekłam przez około 25 minut ( do suchego patyczka) w temperaturze 160 stopni. Po wyciągnięciu z piekarnika pozostawiłam do wystudzenia. Masa - 150 gram płatków ryżowych - 200 gram wiórek kokosowych - 2 szklanki mleka bez laktozy lub wody - 3 łyżki miodu Wykonanie W garnku zagotowujemy wodę/mleko. Do gotującej
Health-Fit-Lifemojprzepisna.pl | Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Dawno miałam ochotę na wypróbowanie jakiegoś przepisu z książki Cukiernia Lidla i w końcu się skusiłam na Placek ze
moj przepis naTiramisu paleo: Pewnie już wiecie, że pieczenie ciast, przygotowanie tortów i słodkości to moja pięta achillesowa, ale ciągle się uczę, ćwiczę i próbuję (jak np. te orzechowe ferrero rocher ). Więc jeśli przepis udał się mnie to wyjdzie każdemu. Ostatnio miałem okazję, aby przygotować słodki urodzinowy tort, postanowiłem, że się przełamię i przygotuję coś, co przed paleo uwielbiałem – Tiramisu(...)ostrożnie ostatnią warstwę. Odstawiamy do lodówki na około 5h. Przechowujemy nasze Tiramisu paleo w lodówce. W temperaturze pokojowej dość szybko się rozpuszcza. Przed zaserwowaniem posypujemy górę wybranymi przez nas dodatkami. przepis z unconventionalbaker.com Artykuł Tiramisu paleo, bez pieczenia, glutenu i cukru. pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifetortu, poszłam na łatwiznę i posypałam go świeżo uprażonym, niesolonym popcornem (!), który oblałam toną przepysznego kajmaku!:) Nie będę ukrywać - tort ostro "idzie w biodra", ale kto by się tym przejmował, kiedy kiecka sylwestrowa już dawno wisi w szafie, można więc bez wyrzutów poszaleć!:) A kto z Was się odchudza, niech lepiej zacznie od... poniedziałku:))) SKŁADNIKI NA SPÓD BROWNIE(...)puder i mascarpone. Zmiksuj całość krótko, aby powstał sztywny, gęsty krem.Podziel go na dwie części. Do jednej dodaj rozpuszczalną kawę i dokładnie, ale szybko zmiksuj.Do drugiej części wsyp wiórki kokosowe i też zmiksuj szybko.SKŁADANIE TORTU:Na jeden spód brownie w tortownicy wyłóż krem kawowy. Wyrównaj jego powierzchnię.Na krem wyłóż gęstniejącą frużelinę malinową. Wstaw tortownicę na około
Słodko-Słony Świat IlonyPowiem Wam, że sernik na zimno był moją zagwozdką od dłuższsego czasu – nie dlatego, że nie potrafiłam go zrobić. Tylko dlatego, że nie umiałam zrobić
Ciastkozercymarchewkowe z mleczną czekoladą i pistacjami Marchewkowy krem z kluskami lanymi Pasta na bazie kaszy jaglanej, marchewki i kokosowa Szybki torcik marchewkowy. słodki a zarazem kwaskowy poprostu niebo w gębie. Meliskowy pęczak z marchewką i groszkiem (245 kcal) Tort marchewkowy Kremowa zupa marchewkowa Ciasto marchewkowo - jabłkowe z kremem Marchewka z groszkiem autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Kotleciki(...)czarną fasolką autorka: nataliapaalac | blog: healthy dreams wegńskie "pieczone" spaghetti z makaronem ryżowym i cieciorką autorka: nataliapaalac | blog: healthy dreams tofu marchewkowy chlebek autorka: nataliapaalac | blog: healthy dreams Marchewkowo-piernikowe autorka: Screalieve Rebel | blog: Chwila Smaku Placki z marchewki i batata autorka: Teija | blog: Weganka gotuje Marchewkowe, owsiane, bez pieczenia. autorka: Daria | blog: An Apple A Day. Vegan
Weekendy w domu i ogrodzieW ramach tegorocznych wyzwań pojawiło się też to – upiec tort. Ciasta biszkoptowego nigdy nie piekłam, bo się go bałam (sama nie wiem czemu). No
Szybko Tanio SmacznieTarta, którą upiekłam na tegoroczne święta wielkanocne okazała się prawdziwym hitem. Dzielę się z Wami przepisem, bo warto ją upiec nawet bez okazji. Jest to
Mienta blogsłoikami z białkami przyszedł czas na tort bezowy. Torcik jest pyszniutki, słodziutki i naprawdę łatwo się go robi. Blaty bezowe są lekko ciągnące w środku. Posmak cynamonu wyczuwalny delikatnie więc lepiej z niego nie zrezygnować, a jedynie mniej dodać jeśli ktoś za nim nie przepada. Powidła dopełniają smak całości. Został zjedzony tak szybko, że był problem nawet(...)wyłożyć papierem do pieczenia lub matą teflonową i odrysować na nim 20 cm okręgi. W misie miksera umieścić białka. Ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier, łyżka po łyżce (co bardzo ważne - stopniowo) i cały czas ubijając. Dodać przesiany cynamon, dalej ubijając. Masę bezową rozdzielić równo pomiędzy trzy okręgi, wyrównać. Wierzch każdej bezy posypać orzechami. Piec
Kubki smakupuder ciągle miksując. Następnie dodajemy żółtka. Na końcu do masy jajecznej przesiewamy mąki i proszek do pieczenia i łyżką musimy wmieszać składniki. Mieszamy szybko i energicznie, tak aby napowietrzyć masę. Masę wykładamy do przygotowanej tortownicy, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez max. 40 minut. Po tym czasie ciasto wyciągamy z piekarnika, studzimy i dopiero zimne kroimy(...)masło kroimy na mniejsze kawałki i wszystko razem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. WYKONANIE TORTU: Blaty nasączamy wiśniówką wymieszaną z wodą. Przekładamy blaty kremem waniliowym zostawiamy trochę kremu na boki tortu i dekoracyjne rozetki na wierzch. Przełożone blaty obsmarowujemy kremem po bokach, górę pozostawiamy czystą, bez kremu. Na wierzch, czyli tzw. naszą górę tortu wylewamy polewę czekoladową, na brzegach tworzymy
Blondynka Gotujemiesiąc chyba większości kojarzy się z WALENTYNKAMI! 💗 Co do słuszności tego święta nie będziemy się odnosić ale my zwolenniczki tematycznych wypieków nie możemy przegapić takiej okazji jak wykonanie tortu dla zakochanych w PANDACH 💜 🐼 Torcik nie jest niewyobrażalnie trudny ale za to efektowny, dlatego pokazujemy przepis przed ostatecznym świętem aby nie stwarzać Wam wymówki "za mało czasu, może(...)miksując). Obie mąki wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Po upieczeniu, wyjąć gorący
Candy Pandassuper zdrowa misa mocy z pieczonymi jajkami, upieczoną na chrupko cieciorką, pomidorami, awokado i sałatą idealnie sprawdzi się na lunch i na śniadanie. Wszystko polane miodowym dresingiem… Sprawdź przepis. Sałatka z komosą, rukolą i chorizo Orzechowy smak kaszy, rukoli i selera, do tego słodycz pomidorków i świeżość krojonego ogórka. W tle pikantne chorizo. Szybkie danie, do zrobienia w pół(...)krewetki? Brukselkę! Tak – to nie żart. Będziecie zaskoczeni (tak jak my byliśmy) jak cudownie pasują do siebie składniki tej kolorowej, sycącej sałatki. Miękkie, pieczone, naturalnie słodkie warzywa, przełamane cytrynowym dresingiem. Plus krewetka – wisienka na torcie! Sprawdź przepis. Sprawdź też: 5 pomysłów na niedzielny obiad Artykuł 5 pomysłów na sałatki idealne na lunch do pracy pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzpowinno być lepiej zrobione, i jak następnym razem takich błędów uniknąć. Torcik truskawkowy to szybki torcik z truskawkami i bitą śmietaną w środku, na zewnątrz z kremem, który pozostał mi po ostatnim torcie . Pierwsza rzecz którą wypróbowałam: Krem na bezie szwajcarskiej można użyć ponownie w ciągu trzy dni. Należy przechowywać go w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku(...)dodać cukier, szczyptę soli i chwilkę zmiksować aż się spienią. Odstawić na kilka minut (cukier się rozpuści). W tym czasie przesiejcie mąkę. Płaską blaszkę wyłóżcie papierem do pieczenia (samo dno). Nie trzeba smarować boków. Jajka ubijajcie tak długo, aż potroją swoją objętość (u mnie 6minut). Następnie w trzech turach, dodajcie przesianą mąkę i zamieszajcie szpatułką delikatnie
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPyszna, puszysta rolada kakaowa na szybkiego. Coś słodkiego do popołudniowej kawki. Upiec biszkopt na roladę to nic prostszego. A do przełożenia polecam prosty krem z mascarpone
codojedzenia