mojprepisna.pl | Tartaletki z truskawkowym kremem Świetne kruche mini tarty z szybkim kremem na bazie truskawek, mleczka kokosowego oraz nasion chia, zdrowe i ekspresowe. Można wykorzystać gotowe
moj przepis naBudyniowa chmurka to ciasto Doroty Świątkowskiej, które zainspirowało mnie do powstania mojego ciasta ze śliwkami. Zapewniam, że jest bardzo smaczne. Bardzo polecam! Inspiracja Składniki na ciasto
Czerwień i błękitmoimi małymi modyfikacjami podałam już wcześniej w poście “Pączki bez drożdży”, ponieważ same w sobie ciastka są rewelacyjne. Mimo to żeby ten przepis był kompletny dziś również podaje przepis na te pączki. Do tortu wykorzystałam ok. 80 - 85 pączków. Składniki: pączki: 580 g mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki gałki muszkatołowej(...)rozpuszczalnej polewa: 150 g śmietany 30% 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczka cukru pudru Wykonanie: Przygotować pączki: Mąkę przesiać przez sito, dodać sól, proszek do pieczenia i gałkę,wymieszać. Masło rozetrzeć z cukrem mikserem do momentu aż cały cukier będzie wilgotny. Dalej miksując dodawać po 1 żółtku. Ucierać aż masa będzie gęsta i puszysta. Dalej
Mama Gotujerestauracji ! i to właśnie w Zurych znajduje się najstarsza (1898 r.) wegetariańska restauracja w europie HILTL. W Zurichu również powstała Blinde Kuh "Ślepa Krowa" czyli pierwsza restauracja bez światła stworzona i obsługiwana przez osoby niewidome. A j eżeli chcecie poznać smaki Zurichu to koniecznie wybierzcie sie na Food Zurich czyli 11 dniowy festiwal ulicznego jedzenia w tym roku(...)Etap I - Ciasto Wszystkie składniki na ciasto posiekać i szybko zagnieść . Wylepić małe foremki do tart (w naszym przypadku była to blaszka jak na muffinki) Etap II - Nadzienie Jajka ubić razem z cukrem, następnie dodać marcepan, sok z cytryny , migdały, skrobię i śmietanę. Etap III - Pieczenie Wyjmujemy foremki do tarty z lodówki na spód dodajemy
Wylizany RondelCiasto jest przepyszne i jestem pewna, że przypadnie do gustu zarówno miłośnikom szarlotek, jak i zwolennikom kremu mascarpone połączonego z bezą. Całość idealnie komponuje
Di gotujejajka schłodzić. Składniki na kruchy spód szybko zagnieść, włożyć do woreczka, a następnie schłodzić w lodówce przez ok. 30 minut. Blaszkę (o wymiarach 22x33cm) posmarować masłem wyłożyć papierem do pieczenia, spód i boki ulepić ciastem. Wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Ponakłuwać ciasto widelcem. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C i piec kruchy spód przez(...)podpieczony kruchy spód i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec sernik przez ok. 50 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150 st. C. Przygotować bezową piankę: Około 10 minut przed końcem pieczenia sernika (czyli po 40 minutach pieczenia sernika) należy zacząć przygotowywać bezową piankę: 5 białek ubić na sztywno wraz ze szczyptą soli
Kulinarne Przebojemiękkiego masła (u mnie margaryna bez mleczna) 10 g cukru opakowanie cukru z wanilią 3 żółtka (u nas od kurek zielononóżek, dozwolonych) 210 g mąki pszennej 2 g proszku do pieczenia marmolada: po 250 g truskawek i śliwek (u mnie mrożone więc uskuteczniam recykling) 2 łyżki cukru beza: 3 białka (zielononóżek) 100 g cukru Truskawki i śliwki wkładamy(...)cukier się rozpuścił. Szpryca nakładamy białka z cukrem na marmoladę, możemy robić dowolne wzorki. Pozostawioną kruszona posypujemy te miejsca gdzie bezy nie ma. Ciasto pieczemy w 180 st.C ok. 15 minut (u mnie było to krótko bo beza szybko się rumieniła). Nastepnie dopiekamy kolejne 30-40 minut, tak by spód stał się rumiany, w 160 st.C
Dzieje kuchennej WiewióryMariola | blog: Kulinarne fantazje Marioli Babeczki dyniowe z kremem karmelowym autorka: kamilagro | blog: Vegazone Szybkie Bułeczki czekoladowe z żurawiną i sosem kajmakowym autorka: anusia181 | blog: ania-gotuje Sernik kajmakowy na kakaowym kruchym cieście autorka: anusia181 | blog: ania-gotuje Kostka alpejska autorka: lucyna | blog: Pyszna piecze... 455. Saturday / słodka rozpusta w wersji XXL - wspólne gotowanie! autorka: whiness | blog: Relish it Rogaliki(...)karmelowy autorka: anekbu | blog: Mania Gotowania Sernik krówkowy na spodzie Oreo autorka: anekbu | blog: Mania Gotowania Ile flottante - bezy pływająca wyspa autorka: magdaczekoladka | blog: Z miłości do słodkości Sernik kajmakowy autorka: sqaqanqa | blog: sqaqanqa gotuje ciasto maxi king II (bez pieczenia) autorka: 6niebo | blog: szóste niebo sernik "snikers" autorka: 6niebo | blog: szóste niebo Ciasto tortowe autorka: Aneta
Mania Gotowaniageneralnie jest on do zrobienia na tzw. czuja. Jest jednak bardzo prosty, smaczny a do tego wygląda jak tort nad, którym spędziliście pół dnia a nie pół godzinki 😎 Polecamy bardzo wspomnianą mąkę, ponieważ bardo fajnie sprawdza się w wypiekach bez glutenu a do tego posiada wiele właściwości . Składniki (śr: 18 cm): Ciasto(...)szkl. mąki teff Incola -1/2 szkl. mąki kokosowej Incola -1/2 – 3/4 szkl. ksylitolu -2 duże jajka -4 pełne łyżki oleju kokosowego -napój roślinny lub mleko np. bez laktozy (ilość w zależności od chłonności mąk) -cynamon (ilość w zależności od preferencji) Owocowy środek -1 dojrzały banan -mały pęczek rabarbaru -szklanka truskawek Dodatkowo -ulubione lody domowe lub kupne
Candy PandasCzy jest ktoś, kto nie lubi arbuza? Myślę, że nie ma. Oczywiście najlepiej smakuje schłodzony, w plastrach lub w sałatce owocowej. Jego wodnista
To co kochamurodziny :-) Czas szybko leci....za nami 366 dni i prawie 250 przepisów. A oto 3 najpopularniejsze przepisy tego roku: 1) CYTRYNÓWKA 2) STROGONOW DROBIOWY 3) MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM Z tej okazji mam dla Was przepis mojego autorstwa na Tort Pralinowy o smaku orzechowym. Kakaowe ciasto biszkoptowe przełożone pralinową, orzechową masą i orzechowo-kokosową bezą w środku. Smak masy(...)naszych upodobań, stosując praliny o ulubionym smaku, np. adwokatowe, krówkowe, kawowe, truskawkowe, miętowe, itd. Dla mnie najlepszą wersją jest masa orzechowa z użyciem pralin z nadzieniem z orzechów laskowych. Tort ten jest ekskluzywny, smakuje przepysznie, ale jest też pracochłonny, dlatego dedykowany jest na specjalne okazje: urodziny, imieniny, rocznice.... Dziękuję wszystkim czytelnikom i fanom mojego bloga, gdyż dzięki Wam moja praca
Kuchnia MagdaLenySkładniki na ciasto: 150 g mąki kokosowej 5-6 białek pół szklanki oleju kokosowego 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g maku
Karczma HonoriettyPrzyszedł czas na kolejne ciasto 🍰 Przepis jest praktycznie taki sam jak murzynek na maślance tylko o podwojonej ilości składników. z dodatkową masę budyniową i
Zdrowie i pysznie na talerzuciast, które od samego początku do samego końca były tworzone bez żadnych pomocy czy inspiracji. Tort czekoladowo - miętowy , który chciałabym wam pokazać fantastycznie orzeźwia i chłodzi dzięki mięcie, nie jest przesłodzony, za to jest bardzo lekki i świetnie wyważony. Nie ma tu żadnych sztucznych barwników, aromatów, ulepszaczy. Bazą tortu jest biszkopt czekoladowy nasączony zaparzoną miętą, przełożony dwoma kremami. Jeden(...)dodajemy stopniowo pianę z białek i delikatnie (ale zarazem szybko) wszystko mieszamy. Robimy to drewnianą pałką lub po prostu łyżką. Nie używamy już miksera, gdy dodajemy białka! Tak przygotowaną i dobrze wymieszaną masę przelewamy do tortownicy wyłożonej na dnie papierem i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 45 minut z termoobiegiem. Sprawdzamy patyczkiem pod koniec
JedzeniomaniaTen przepis jest genialny. Owoce sezonowe i radość całkowita. Dzisiaj maliny. Przełamują smak słodkiego biszkopcika i masy. Potrzebujemy: maliny galaretka malinowa – przygotowuję według instrukcji
MojaQchnia.pl