Czas Przygotowania : 10 min Czas Gotowania : 40 min Gotowe w : 50 min Liczba porcji : 8 Inspiracją do wykonania zapiekanki z brokuła był mój ostatni wypad
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyWitam wszystkich po długiej nieobecności. Dziś przychodzę do Was z ciastem Malinowa chmurka. Jest to hit z blogu Moje Wypieki, stąd też jest ten przepis. Ciasto
moj przepis naOggi vorrei condividere con Voi un secondo piatto tipico della cucina americana, molto amata in ogni angolo del globo. Sto parlando dei nuggets di pollo ricoperti
La grande e la piccola cuocałyżeczki soli Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do tego zimne masło (100g) i siekamy nożem, aż ciasto będzie przypominać kruszonkę. Następnie dodajemy jajko, cukier i sól i szybko zagniatamy. Formujemy kulę, owijamy folią i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie formę wykładamy ciastem, nakłuwamy spód i ponownie odstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy(...)Kiedy masa zgęstnieje i uzyska ciemnobrązowy kolor przelewamy na ostudzony spód. Przed podaniem tarta powinna być schłodzona. Artykuł Tarta z kremem karmelowym pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnełyżeczki soli Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do tego zimne masło (100g) i siekamy nożem, aż ciasto będzie przypominać kruszonkę. Następnie dodajemy jajko, cukier i sól i szybko zagniatamy. Formujemy kulę, owijamy folią i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie formę wykładamy ciastem, nakłuwamy spód i ponownie odstawiamy do lodówki. Piekarnik nagrzewamy(...)Kiedy masa zgęstnieje i uzyska ciemnobrązowy kolor przelewamy na ostudzony spód. Przed podaniem tarta powinna być schłodzona. Artykuł Tarta z kremem karmelowym pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneCiasto na pizzę to zdecydowanie najczęściej wyszukiwany przepis w internecie. Wielokrotnie mnie pytacie, oglądając moje pizze na Instagramie , jak robię ciasto, jaki mam przepis. Już kilka
SMYKWKUCHNIKnedle z kapustą i grzybami to smaczne danie, które często podaję moim bliskim. Najważniejszym sekretem dania jest połączenie dwóch smaków – grzybów i kwaśnej kapusty. Cudowna kompozycja
Słodki ZakątekSkładniki: 1 kg mięsa z udźca indyka (bez kości) 5 łyżek ciemnego sosu sojowego 3 ząbki czosnku 1 łyżka tymianku 1 łyżka majeranku 1 łyżka lubczyku
Qchnia po prostuDziś zapraszam Was na pyszną, sycącą i zdrową sałatkę z tuńczykiem, kaszą jęczmienną i dodatkami. Uwielbiam przygotowywać takie sałatki. Kasza jęczmienna, to bogactwo witamin, skrobi, błonnika
Słodkie okruszkiSzybki i smaczny dodatek do dań. Uwielbiam młodą kapustę w tej oto postaci. Co prawda brakuje jeszcze wtartej młodej marchewki ale i tak nie zmienia to faktu ,ze jestem w stanie zjeść cały garniec młodej zasmażanej kapusty mmm Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 pęczek koperku 1 pęczek pietruszki z 4 gałązki naci z selera 1 pęczek szczypiorku(...)zagotowujemy i mieszamy co jakiś czas. Doprawiamy przyprawami. Podajemy na ciepło. No cóż, zdjęcia nie są jakieś mega świetne, ale tak to już jest jak wszyscy czekają na obiad a ja chce tylko parę zdjęć ;) Miłej niedzieli
W Moim Magicznym DomuRzadko używam cykorii w mojej kuchni, jest jakaś taka dla mnie nieprzyjemna w smaku, cierpka i gorzka. Jednak kiedy zobaczyłam piękne zdjęcia i przepis Gordona Ramsaya
karmelowyOstatnio nachodzi mnie ochota na bułeczki drożdżowe i tak sobie wymyśliłam, że są idealne na kolację z mlekiem. Co prawda fit nie są ale nie odbierajmy
Niezły Młynekproso. “Owsianki” podawano zarówno na słodko – z miodem i owocami, jak i na słono – z tłuszczem i skwarkami. Haluszki dotarły na Słowację łukiem Karpat, za sprawą Wołochów z Rumunii. Szybko stały się tak popularne, że zaczęto je traktować jak potrawę narodową. Ale te najlepsze robi się właśnie w górskim regionie Małej i Wielkiej Fatry. Kluseczki z ciasta ziemniaczano(...)tradycyjną potrawę z kuchni polskiej? Wypróbuj DOMOWE KOPYTKA Print Bryndzové halušky Tę tradycyjną recepturę na bryndzové halušky zdobyłam od słowackiej gospodyni na Festiwalu Haluszków w słowackiej Małej Fatrze. Danie Obiad Kuchnia Słowacka Czas przygotowania 1 hour Czas gotowania 20 minutes Porcje 4 Autor smakowitehistorie.com Składniki Haluszki ½ kg ziemniaków 250 g gładkiej mąki (jest to orientacyjna ilość, zależy od gatunku ziemniaków
smakowitehistorie.comW końcu dzielę się z Wami przepisem na ciasto, które od chyba kilkunastu już lat gości na stole w każde święta. To moje ulubione, ale sama
Kuchnia w czekoladziekorzenną. Polewamy tym kurczaki, układamy między nimi cząstki jabłek, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 180 – 200° na ok. godzinę. W czasie kiedy obiad robi się sam, my możemy zająć się ciastem. CIASTO JABŁKOWO-ŻURAWINOWO-ORZECHOWE (idealne do pieczenia z dzieckiem) Składniki: 6 dużych jabłek szklanka orzechów włoskich pół szklanki suszonej żurawiny(...)jajka, mąkę, proszek do pieczenia, orzechy, żurawinę. Piec w 200° ok. 30 minut, aż będzie jasnozłote. Składniki polewy gotować ciągle mieszając przez 5 minut. Polewać natychmiast, bardzo szybko zastyga. DRUKUJ PRZEPISY Cieszę się, że czytasz mój blog. Nie przegap żadnego wpisu – obserwuj PATCHWORK w serwisie Facebook – Instagram – Google+ – Pinterest – Bloglovin’ Smacznego :) Paula
Patchwork