szybki obiad - 20768 przepisów (strona:1005/1385)

Jak zmniejszyć kaloryczność ryżu nawet o 60%? Nauka potwierdza i podaje jeden prosty trik. Ryż brązowy czy ryż biały? Wystarczy 342

ryżu . (Często zapewne jako dodatku niskotłuszczowego.) Nawet takie cuda natury spotykałam, na zajęciach przydarzył nam się pan, który układając dietę " na masę " tak komponował posiłki: śniadanie ryż + kurczak , obiad kurczak + ryż , kolacja ryż + kurczak i oczywiście w ramach urozmaicenia posiłek po treningu   kurczak + ryż . Komentarze na ten temat pozostawię dla siebie, tak nakazuje mi dobre wychowanie. Warto przeczytać: Dieta(...)Węglowodany: 78,9 g Błonnik: 2,4 g Biały ryż ma wysoki IG Indeks Glikemiczny (osoby chore na cukrzyce wiedzą o co chodzi) co oznacza, że jego spożycie bardzo szybko podnosi poziom glukozy we krwi i to przemawia na jego niekorzyść. Dlatego ja rekomenduję spożywanie brązowego lub dzikiego ryżu, którego IG jest zdecydowanie niższy, energia z niego wyzwala się

IzaGotuje
Naturalny Zielony Koktajl od BlendyGo - 5 przepisów + recenzja 164

Jesień nadchodzi wielkimi krokami, więc warto zacząć wzmacniać swój organizm. W tym celu świetnie sprawdzą się naturalne zielone koktajle. Nie od dziś wiadomo, że zielone warzywa

Kuchnia MagdaLeny
Najlepsze przepisy w czerwcu 94

Zestawienie najpopularniejszych przepisów z mojej strony w czerwcu. Nadszedł czas na podsumowanie czerwca. Oczywiście standardowo wygrywają desery i ciasta, ale znalazło się miejsce również na 2

zdrowo i aktywnie
Sushi po polsku, czyli sushi z kaszą jaglaną 150

Zdaję sobie sprawę, że tym przepisem narażam się na oskarżenia o profanację. Ale ponieważ lubię eksperymenty i lubię dzielić się tymi udanymi, zdecydowałam się podjąć to

HealthyCreations
Naleśnik z pieca - dutch baby! 156

Dzień dobry! Znamy się już trochę i dobrze wiecie, że uwielbiam celebrować poranki i śniadania. Przepis na dutch baby w różnych wersjach podawałam już Wam na

SMYKWKUCHNI
Zupa brokułowo – porowa z kiełkami rzodkiewki 156

Zupa to danie, które gości na naszym stole niestety bardzo rzadko. A szkoda. Bardzo lubię zupy i to o każdej porze roku. Latem są to zdecydowanie

Życie ze smakiem
Zupa dyniowa z makaronem na Halloween 167

Już za kilka dni będzie amerykańskie święto Halloween. Jak wszystko co amerykańskie chętnie jest przez nas przyjmowane, tak więc wielu z was pewnie będzie straszyć, przebierać

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mule po tajsku / Thai mussels 212

Mam ogromną słabość do muli, szczególnie takich z dużą ilością sosiku, w którym można maczać sobie chrupiące pieczywo. Ostatnio udało mi się upolować mule w bardzo

karmelowy
Wiosenna surówka z cukinii 135

Zawsze mam w lodówce jakieś warzywa, że o jogurcie już nie wspomnę ;-) dlatego często surówki doprawiam właśnie jogurtem, a nie majonezem. Po pierwsze tego drugiego najczęściej

Czary - gary w kuchni
Fasolka po bretońsku - najlepsza! 117

FASOLKA PO BRETOŃSKU Fasolkę po bretońsku przyrządzam głównie w okresie jesienno-zimowym. Wtedy najbardziej mam na nią ochotę, głównie dlatego, że jest syta i mocno rozgrzewa

Calzonella.com
Szaszłyki drobiowe 202

                         Składniki: 3 papryki świeże (czerwona, żółta i pomarańczowa), 3 nieduże cebule, 250g pieczarek

W kuchni u Moniki
Shish kebab 244

Z braku czasu ostatnio nie mogę produkować wymyślnych i bardziej czasochłonnych dań. praca nad magisterką wrze bo koniec jest blisko! Zaczynają grzmieć mi nad głowa trąby

sierotka maRysia w kuchni
Fondant czekoladowy 138

gorzkiej czekolady (dobrego gatunku) 2 jajka 1 łyżka mąki Szczypta soli Sposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania foremek. Każdą dokładnie smarujemy masłem i oprószamy mąką. Odstawiamy na bok. Samo ciasto szybko przygotujemy więc rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Całość mieszamy na gładką masę, bez grudek(...)piekarnika i odstawiamy na 2 minuty. Delikatnie wyciągamy z foremki na talerzyk. Możemy podawać z lodami lub bitą śmietaną. Artykuł Fondant czekoladowy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Racuchy drożdżowe z rabarbarem 233

Sama nie wiem czy polecić je Wam na śniadanie, obiad czy podwieczorek. Są tak dobre, że o każdej porze dnia smakują wyśmienicie i ręka aż świerzbi, by sięgnąć po kolejnego jak tylko ostatkiem wcześniejszego zamkniesz swoje usta.  Racuchy drożdżowe... Kto ich nie lubi?! Dla mnie to smak dzieciństwa i bez bicia przyznaję, że do tej pory nie udało(...)najzwyklejsze zamówienie :)  Ja dziś częstuję takimi z rabarbarem, wcześniej drobno posiekanym jednak to jakie wyjdą w dużej mierze zależy od tego jak je przygotujecie. Można w Tefal CC szybko, można w Tefal CC wolniej, a można i tradycyjnie. Pamiętajcie jednak o tym że drożdże lubią czas i ciepło. Nie poganiajcie w wyrastaniu i nie otwierajcie okien

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania