Cześć! Bardzo smaczna przekąska, czy nawet śniadanie dla tych co lubią je zjeść na słodko. Ja uwielbiam te roladki! Składniki: * 10 kromek chleba tostowego jasnego
Pieprzyć z FantazjąSałatka z kozim serem i pomidorkami, oblana delikatnym sosem winegret i posypana orzechami, smakuje wyśmienicie. Przygotowanie dużej miski takiej sałaty zajmuje dosłownie do 15 minut, a
Kuchnia BazyliiDopóki figi w sklepach i na straganach dopóty trzeba je jeść. Wymyślam co tylko się da aby je dołożyć do dania. Dziś to czysta poezja smaku
Moje Małe CzarowanieMoje ulubione danie na lato i upalne dni to ten oto chłodnik litewski, który jest pełen świeżych warzyw. Przyjemnie orzeźwia i chłodzi gdy na zewnątrz gorąco
Analiza SmakuPo raz kolejny zabieram Was w nieco bardziej orientalne klimaty. Będzie aromatycznie, pikantnie i kokosowo. A bohaterem będzie zupa kokosowa z warzywami i tofu. Kremowa, aksamitna
HealthyCreationsJak sprawić,aby codzienne życie nabrało witalności ? Jak powrócić po Świętach do prawidłowego rytmu naszego całego organizmu? Można, a nawet należy to zrobić przygotowując zdrowe, zrównoważone
Z Kuchni Do KuchniOd kilku dni chodziła za mną zupa z kukurydzy. Słodka ale ostrzejsza w smaku. Kremowa, aromatyczna i sycąca. Jak ją przygotuje jestem w stanie zjeść jej
Kuchnia w oparachMoja mania owsiankowo-śniadaniowa zatacza coraz szersze kręgi… Sama już przestałam się z tego powodu dziwić, a zaczęłam cieszyć. Przełom lutego i marca to kiepski
Karo in the KitchenKolejne danie nie tylko na wigilijną wieczerzę Dla tych, którzy nie lubią lepić pierogów bądź jak ja unikają obróbki termicznej orzechów więc rezygnują z keto-pierogów
Ola la LCHFSałatka warstwowa ziemniaczano - buraczkowa Kuchnia skandynawska charakteryzuje się prostotą, a jednocześnie wyrazistymi, często kwaśnymi smakami. Jednym z takich bardzo prostych, a zarazem efektownych dań jest sałatka
Codzienne GotowanieJeśli jesteście fanami klasycznego Boeuf Bourguignon ten wołowy gulasz zachwyci Was jeszcze bardziej – jest pełen skondensowanego, niesamowicie mocnego smaku. Kolor i aromat ma fenomenalny! Wszystko przez
Karo in the KitchenPolędwiczki drobiowe, to takie mięsko, które często bywa poszarpane i mało efektowne. Czasem są to takie skrawki, że nie bardzo wiadomo co z nimi zrobić. Jednak
Dieta moja pasjaBardzo lubię marynaty z udziałem mocnych alkoholi. Są bardzo smacznie, pod warunkiem że się nie przesadzi z ilością. Karkówkę zawsze warto utłuc i zostawić chociaż na
Państwo Wojtczuk gotująJak tam zima u Was, bardzo mroźno?? W Rzeszowie mrozik trzyma konkretnie. Mnie się podoba, może dlatego, że nie muszę wychodzić he. Dobrze, że w
kruche babeczkiMimo, że sezon szparagowy już chyba się zakończył ja jak zwykle jestem do tyłu z przepisami...Jednak muszę się nimi z Wami podzielić bo w końcu
chili & sugar