Po biedronkowej akcji świeżaków pozostał u nas kalafior i żeby nie było mu smutno, kupiliśmy na bazarku dorodną główkę świeżego kalafiora. Ten drugi został przerobiony na
niecodziennikparyZdaje się, że kiedyś już wspominałam, że uwielbiam spaghetti. Lubię kombinować w kuchni i przygotowywać je w różnych wersjach i odmianach. Ostatnio kupiłam świeżego brokuła, postanowiłam
Z notatnika dietetykaRisotto z orzechami włoskimi Przyszedł dzień, że postanowiłem wstać i się ogarnąć. Wbiłem do kuchni jak co rano, ale z tą różnicą, że nie było rano
BlendmanPizza z wędzonym kurczakiem (na dużą blachę). Już nie raz pisałam Wam, że uwielbiamy domową pizze. Ta jak zwykle powstała pod wpływem chwili. Pyszna pizza z
Słodkie okruszkiPomysł na babkę wielkanocną... znane i lubiane ciasto marchewkowe w formie babki, z domowym karmelem oraz płatkami migdałowymi. Jest tak pyszna, że znika w tempie ekspresowym
Kuchnia MagdaLenyKurczak po koreańsku, wege Lo mein, krewetki Kumg Pao, Poke bowl z łososiem i awokado oraz wegański makaron ryżowy w sosie imbirowym – tak wygląda menu
Niedzielny kucharzQuiche to danie kuchni francuskiej. Robiony jest z kruchego ciasta, które jest jego podstawą oraz nadzienia złożonego głównie z jajek, mleka lub śmietany, sera, mięsa, warzyw
mecooksPrzepis pochodzi z książki "Bike&Cook" a znalazłam go na blogu Wiewióry , zauroczył mnie bardzo i oto kluski na moim stole. Kluski leniwe
Moje Małe CzarowanieOstatnio w moim domu królują kremowe zupy, blenduję przecieram wszystkie możliwe warzywa, nie ma dnia bez głosu blendera wydobywającego się z kuchni. Testuje nowe pomysły
Wylizany RondelKiedy marz ę o wakacjach od razu oczami wyobraźni widzę Sycylię, jej cudne krajobrazy i przepyszne jedzenie, pełne smaku i kolorów. Takie jest własnie
La grande e la piccola cuocaSą! Są! Są! Nareszcie można kupić szparagi, chociaż za oknem wciąż bardziej jak zimą, niż wiosną. Ważne, że w kuchni można już używać różnych wiosennych przysmaków
Quinoa Raz!Któż z nas nie lubi włoskiego lasagne? Ja lubię, i to bardzo lubię. Będąc we Włoszech miałam okazję spróbować wielu odmian lasagne. Najpopularniejsze jednak to lasagne
Z Kuchni Do KuchniPożywna, smaczna, rozgrzewająca - tak właśnie jest zupa z czerwoną soczewicą. Zjedzona po powrocie z pracy, zakupów, spaceru, w pochmurny, chłodny dzień, przywróci Was do
kolorowotorcikowoOpis: Makaron z pesto to najprostsze danie na świecie. Dla leniwych oczywiście można kupić gotowe pesto. Jednak nic nie zastąpi doskonałego pesto przygotowanego samemu w domu
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneBób świetnie smakuje w upalne, letnie dni. Najczęściej jest gotowany samodzielnie lub z dodatkiem kopru. Ciekawym pomysłem jest również przygotowanie sałatki z bobem. Jest ona bogata
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!