Tiramisu, trochę zrobiłam go na inny sposób. Tradycyjny, jest zrobiony z masy z serka mascarpone. Ja postawiłam na śmietanę 30% i wyszło bardzo dobre, przyznam nawet
Gotuję Testujępotrzebujących szybkiej energii :) Niemalże wszystkie batony są wegańskie, jedynie jeden wariant jest wegetariański. Aktualnie dostępnych jest 5 smaków. RECENZJA TUTAJ SUROWE CZEKOLADOWE BROWNIE Wegańskie, surowe batoniki, w których nie znajdziesz nabiału, soi, glutenu, cukru rafinowanego i GMO. Bogate w naturalne składniki, które dostarczą Ci energii i utrzymają ją przez dłuższy czas. Są świetną opcją na zdrowy i przepyszny deser! Aktualnie
Zdrowie na języku :PDelikatny biszkopt,pyszna warstwa jabłek w galaretce przykryta masą budyniową - rewelacyjne ciasto zarówno do niedzielnej kawusi jak i na świąteczny stół.
Niespełnione zdolności kulinarneherbatnik biszkoptowy Sponsorzy chętnie dali produkty do wykonanych w tym dniu dań jak i deseru. Pucharek śmietanowo- owocowy Plince z pomoćką Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami Karmuszka Deser okazał się strzałem w dziesiątkę, truskawki,kiwi z miodem i prażonymi pestkami z pyszną śmietaną, smakowały gościom. Placuszki ziemniaczane inaczej (Plince z pomoćką ) były robione z produktu firmy(...)DANIA BABCI ZOSI z przepysznym serkiem zieleniną i śmietaną doprawioną solą i pieprzem, palce lizać.Idealne danie dla zapracowanych, jak wiemy często wtedy potrzebujemy zrobić coś na szybko i to jest idealne danie, polecam. Pierożki robiłam z młodymi pomocnikami, frajda była przy tym dla dorosłych i dzieci (Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami) Tutaj tez został użyty produkt firmy
Różowa kuchniaSezon rabarbarowy już w pełni, truskawkowy powoli się zaczyna. Maj to czas kiedy wszelkie pyszności pojawiają się w naszych ogródkach czy lokalnych bazarkach. Koniecznie wykorzystujmy
ChilliJemyserów podpuszczkowych. Głównymi jej składnikami są białka serwatkowe - albuminy i globuliny, które tworzą skrzep ricotty. Ma szerokie zastosowanie w kuchni: nadaje się do przekąsek, dań głównych i deserów. Przepis, na podstawie informacji ze strony cheesemaking.com Do zrobienia ricotty używamy serwatki uzyskanej bezpośrednio po oddzieleniu ziarna serowego. Im świeższa, tym lepsza. Podgrzewamy powoli(...)temp. 71° C. W tym momencie możemy dodać 5-12%świeżego mleka aby zwiększyć wydajność. Podgrzewamy dalej do 77° C. Dodajemy 1/2 łyżeczki soli na 4 litry cieczy i szybko mieszamy. Podgrzewamy dalej , nie mieszając, do 85° C i utrzymujemy tę temperaturę, aż na powierzchni nie zacznie się wytwarzać skrzep. Dodajemy 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
Przepisy na domowy ser i chlebcoś szybkiego, w zupełnie innej, zdrowszej odsłonie. Płatki owsiane bardzo często goszczą na moim stole. Przeważnie w wersji tradycyjnej. Takie zdrowe śniadanie w miseczce, to idealny początek dnia. Dziś jednak przedstawię Wam coś zupełnie innego. Nie będzie, to bynajmniej śniadanie, choć pewnie takie babeczki o poranku sprawdziłyby się równie dobrze. Ja moje zdrowe słodkości przygotowałam w ramach późnego deseru. Zapraszam
Słodkie okruszkiW tych dużych, płaskich ciastkach, pieczonych na wzór ciastek amerykańskich, jest wszystko, co kochamy w święta. Kawałki gorzkiej czekolady, orzechy, żurawina, rodzynki. Im dłużek poleżą
Mam To Na Widelcudeserem na świąteczny stół. Upiekłam je na spotkanie wigilijne w pracy. Wszystkim bardzo smakowało a koleżanki prosiły o przepis. Dzielę się też przepisem z Wami. Może jeszcze ktoś nie ma pomysłu na ciasto na święta i skorzysta z tego? Polecam! Piernik długo zachowuje świeżość, jest wilgotny i po prostu pyszny. Ma jeszcze jedną zaletę, jest łatwy i szybko się
Smakołyki AsiUwielbiam ciasto francuskie...zresztą pewnie nie tyko ja:) Za smak, maślany aromat a przede wszystkim za to, że z gotowych płatów tego ciasta można zrobić różności
Maślane ciasteczkoszybkich obrotach mikserem. 4. Dodać alkohol i/ lub barwnik spożywczy dla smaku i koloru. 5. Gotową masę przekładać na ostudzony spód. Chłodzenie: W lodówce najlepiej przez całą noc, W zamrażalniku około 2-4 godziny- uważając by sernik się nie zamroził- chyba że jest to działanie zamierzone! Po czym chłodzić w lodówce. Masę śmietankową przygotować przed samym podaniem deseru. Masa śmietankowa
KreatywnePinyNajlepiej szybkie i takie, które pozytywnie nastraja na nowy dzień. Dlatego właśnie czekam, aż dopiecze się jabłkowa granola. Rano tylko dodam owoce, serek, jogurt. I już. Jesienne śniadanie gotowe. Może i ja się skuszę... ;) Śniadanie na jesień Jeżeli lubicie takie śniadania, warto od razu przygotować większą ilość granoli. Bardzo dobrze przechowuje się w zamkniętym pojemniku. Polecam także na deser. Miłego
Pełny talerzDziś wpadłam na pomysł, żeby zrobić sok, który będzie smakiem zbliżony do znanego nam wszystkim bobo fruta. Chciałam zrobić przyjemność mojemu Panu Sz., a nam przypomnieć
zabawa smakiemDziś mam dla Was kolejny przepis na fantastyczne muffinki! Delikatne, puszyste ciasto wypełnione po brzegi fantastyczną, świeżutką masą makową . Muffinki są bez jajek – także jest
Ostra na Słodkoszybki w wykonaniu, nie potrzeba do niego maszynki. Lody smakują jabłkami i cynamonem, i tylko kolor mnie troszkę rozczarował - na zdjęciu w książce Vidunderlige is variationer były seledynowe, u mnie wyszły bardziej, hmm... Szarlotkowe . Zapewne zależy to od odmiany owoców. Na wiosnę spróbuję przygotować takie w wersji bardziej orzeźwiającej - dzisiejsze, za sprawą cynamonu, nadają się nawet na deser
Pożeraczka, czyli raz adobrze