szybki deser - 7433 przepisów (strona:265/496)

Sernik truskawkowy na zimno z bitą śmietaną 214

Dziś coś słodkiego ale bez pieczenia. U nas truskawki o dziwo zamiast taniec drożeją, ale na deserek kupiłam. Bo przecież sezon truskawkowy jest tak krótki, że

Ewa w kuchni
Ciasto biało-brązowe 127

Pod takim tytułem "siedzi" ciasto w zeszycie mojej Mamy. To właśnie m.in. to ciasto piekłam jako małolatka bardzo często. Potem zostało zapomniane, a ja właśnie teraz

Kolorowy Przepisownik
Domowe lody truskawkowe 150

Deser znany na całym świecie. Jadamy go o wiosną, latem, jesienią i zimą, ale preferujemy podczas letnich upałów. Chłodzące, orzeźwiające o „tysiącach” smaków. Każdy ma jakieś swoje ulubione. Najprościej jest iść i kupić, ale czy na pewno? Domowe lody truskawkowe, nie licząc czasu oczekiwania na schłodzenie, robi się bardzo prosto i szybko. Aż trudno uwierzyć w taki efekt, przy

mojewypiekiinietylko
biszkopty języczki 210

Te biszkopty kojarzą mi się z chorowaniem :). Wtedy mogłam zamówić pakę takich słodkości i zjeść wszystko naraz :). Teraz jak już jest Pan Sz. takie biszkopty są

zabawa smakiem
Masło orzechowe 172

naleśników, placuszków i deserów. W dodatku zdrowe. Kiedyś zdarzało sie, że kupowałam je w sklepie, jednak o dłuższego czasu robię takie masło sama. Dzięki temu mam pewność, że w słoiczku mam 100% orzechów, bez dodatku wątpliwej jakości tłuszczu czy cukru. Każdemu miłośnikowi masła orzechowego polecam spróbować zrobić je samemu. Robi się naprawdę łatwo i szybko, w dodatku możemy zrobić

Zawsze głodna!
Faworki lane angielskie po warszawsku - lane biszkopciki 162

Przepis znalazłam u Amber [ klik ] i zauroczył mnie natomiast ja usmażyłam moje faworki w kształcie biszkopcików i wyszły przepyszne. Przepis jest ze zbiorów kuchni warszawskiej. Bardzo

Moje Małe Czarowanie
Sos malinowy na ciepło 413

idealne na sos do deserów. Moja propozycja to sos robiony na ciepło, smaczny również po wystygnięciu! W zależności od preferencji oraz przeznaczenia można dostosować jego słodkość. Składniki: 0,5 kg świeżych malin 2-6 łyżeczek brązowego cukru kilka listków świeżej mięty woda 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie (10 min): Przygotowanie sosu jest niesamowicie proste u szybkie. Maliny myjemy i wrzucamy

PastelFood
Brzoskwinie w syropie 194

ciast i deserów. Przepis pochodzi od Margarytki . Składniki: brzoskwinie Zalewa (proporcje): 1 litr wody 1-2 szklanki cukru (w zależności, czy wolimy bardziej lub mniej słodkie) 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego Sposób przygotowania: 1. Brzoskwinie umyć, obrać, przekroić na pół i wypestkować. Można też owoce zalać gorącą wodą i za chwilkę obrać - wtedy skórki szybko schodzą. 2. Zagotować syrop, włożyć

Kuchnia domowa Ani
Kokosowe pralinki bounty 418

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kokosowe pralinki to nic innego jak znane batoniki bounty ze sklepowych półek. Są miękkie w środku i mega kokosowe

Marta Gotuje
Sos malinowy na ciepło 290

idealne na sos do deserów. Moja propozycja to sos robiony na ciepło, smaczny również po wystygnięciu! W zależności od preferencji oraz przeznaczenia można dostosować jego słodkość. Składniki: 0,5 kg świeżych malin 2-6 łyżeczek brązowego cukru kilka listków świeżej mięty woda 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie (10 min): Przygotowanie sosu jest niesamowicie proste u szybkie. Maliny myjemy i wrzucamy

PastelFood
EKSPRESOWY SERNIK czyli sernik azjaty – 1,50 zł 6126

Nasz ulubiony Azjata niestety musiał opuścić Polskę, ale przed samym wyjazdem zrobił jeszcze swój super sernik, którym zachwycaliśmy się przez ostatnie 1,5 roku. Robi się

Nerds Kitchen
Deser Piramidka Zielona, czekolada-pistacja-bazylia 132

wymieszać. 3. Orzeszki pistacjowe zmielić w młynku do kawy. i wymieszać je dokładnie z drugą połową śmietany 4. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, połowę wlać do czekoladowej śmietanki bardzo szybko i dokładnie wymieszać.  5. Na spód kokilek położyć warstwę połamanych andrutów. 6. Przełożyć masę czekoladową do kokilek/foremek w kształcie piramidki, na warstwę andrutów, po czym wstawić do lodówki(...)śmietanki z pistacjami, dokładnie wymieszać. 8. Do każdej z foremek, na warstwę czekoladową położyć warstwę andrutów, 9. Następnie układać warstwę pistacjową. 10. Na wierzch (który będzie po wyjęciu deseru spodem) ułożyć rozdrobnione listki bazylii- delikatnie porwane małe listki- ma być ich niewielka ilość chodzi zaledwie o delikatny aromat deseru. Chłodzenie:  W lodówce od 30 minut do 2 godzin

KreatywnePiny
Ekspresowe mocno czekoladowe muffiny 181

Zapraszam na mocno czekoladowe muffiny. Muffiny są bardzo smaczne, lekko wilgotne, mało słodkie. Oryginalny przepis pochodzi se strony moje wypieki, tam ciasto nazwę Mississipi Mud Cake

moj przepis na
Domowa nutella 189

etykietę sklepowej nutelli, szybko porzucisz myśl o jej zakupie. Jej skład to głównie cukier i olej palmowy, czyli mnóstow kalorii, a składników odżywczych jak na lekarstwo. Najlepszy krem orzechowo-czekoladowy bez trudu przygotujesz w domu. Tą pychotką częstuję dzisiaj w dniu ich święta wszystkie dzieci. Nutella to dobry produkt wyjściowy do prodykcji domowych wypieków, deserów, lodów i kremów. Możesz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ciasteczka z kolorowymi cukierkami 170

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 300 g mąki 100 -150 g cukru 150 g masła, miękkiego 1 jajko 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki cukru z prawdziwą

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania