Jak pewnie zauważyliście (a może i nie; skąd ja mam to właściwie wiedzieć...?), na blogu zaszły małe zmiany. Od dawna już nosiłam się z zamiarem przemeblowania
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDzisiaj przepis na keto fudge kokosowy, czyli bomby tłuszczowe mocno kokosowe. Przepis ten powstał w oparciu o keto bounty , których nadzienie jest kremowe i mocno kokosowe
WegePrzepisRisotto z kurczakiem i szparagami to niezwykłe połączenie ryżu, kurczaka i szparagów. Risotto wychodzi niezwykle kremowe, rozpływające się w ustach. Możecie użyć dowolnych szparagów, choć ja
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Keto brownie to mocno czekoladowe i wilgotne ciasto, bez dodatku cukru ! Co więcej, jest ono idealne nie tylko dla cukrzyków , ale również dla osób na diecie
WegePrzepisKeto muffinki brownie są mocno czekoladowe i mają mocno wilgotne wnętrze. Krem i chrupiące dodatki idealnie je uzupełniają! Uwielbiam muffinki, o czym łatwo możecie się przekonać
WegePrzepisBoże Narodzenie to najlepszy kulinarnie okres w roku. To czas grzybów, suszonych owoców, buraków, maku i pierniku. Jeśli chcemy zacząć świętowanie wcześniej możemy postawić na te
Ugotowane pozamiataneinnymi owocami, z kruszonką, oprószone cynamonem i oczywiście obowiązkowo na święta makowce, takie zawijane, hojnie nadziane bakaliami. Mama również piecze niesamowite ciasta drożdżowe, również makowce, na Wielkanoc obowiązkowo babkę z rodzynkami, a w sezonie letnim pyszne jagodzianki. Wychowywałam się z tymi pysznymi ciastami i bułeczkami, od małego podglądałam mamę i babcię jak one tworzą te pyszne smakołyki, dlatego z łatwością(...)moja babcia będziemy wyrabiać ciasto ręcznie. Ważną sprawą przed dodaniem ciepłego tłuszczu jest wyczucie czy ciasto jest odpowiednio wyrobione. Sprawdzimy to przykładając palec do ciasta i szybko go odklejając. Jeśli ciasto częściowo się odkleiło to znaczy że już czas, a jeśli cały palec mamy nadal oklejony ciastem, to jeszcze chwilę trzeba wyrabiać. Następnie dodajemy ciepły tłuszcz i wyrabiamy
Rozpustne gotowaniewiększości blogów rządzą niepodzielnie babki i mazurki. Po moim mazurku pozostało już jedynie słodkie wspomnienie, a na same święta wybiorę raczej coś innego. Jutro na pewno spędzę trochę czasu w kuchni, bo jakby mogło być inaczej, ale chciałabym również wreszcie trochę odpocząć. Ostatnio mój organizm wyraźnie się tego dopomina, a ja zdecydowałam się w końcu go posłuchać :) Dlatego postanowiłam dziś(...)jako, że tort był na urodziny, to również stosownym napisem), wciskając dekoracje lekko w krem. Trzymały się zaskakująco dobrze, a krem był sztywny, ładnie trzymał kształt i bardzo szybko zastygł. Z tego tortu byłam bardzo dumna i na samo wspomnienie buźka mi się uśmiecha. W sumie jak tu się nie uśmiechać na widok tak kolorowego, wiosennego tortu
Ratunku obiadUff... Szczerze mówiąc, nie wiem już, w co ręce wkładać. I bynajmniej nie mam na myśli przygotowań do Świąt - za te ledwo się zabrałam w miniony
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWielka baba z pępkiem, ciasto na zakwasie, z rodzynkami i masą cynamonową W marcowej Piekarni Amber wspólne wypiekanie ciasta na zakwasie lievito madre z przepisu z
Tajemnice Smaku