swoją masę i zobaczymy co z tego wyjdzie. Czego użyłem? Do ciasta: -450 gram szpinaku posiekanego zamrożonego; szpinak rozmrażamy i odciskamy na maks z wody -szklanka cukru trzcinowego -szklanka oleju rzepakowego -dwie szklanki krupczatki przesianej z dużą łyżką proszku do pieczenia -3 jajka -pasta migdałowa, łyżeczka Masa: -dwa kubki śmietany(...)gram -duża łyżka cukru pudru -galaretka, smak wg uznania proponuję coś kwaśnego,u mnie wiśnia -2 banany rozgniecione Jajka łączymy z cukrem i pastą migdałową na jednolitą puszystą masę. Stopniowo, miksując, wlewamy olej. Łączymy z mąką. Dodajemy szpinak i miksujemy do jednolitej masy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto. Pieczemy w 185 stopniach przez 50-60 minut. Sprawdzamy
BaRepasFarsz : 500 gram świeżego szpinaku 300 gram żółtego sera sól ,pieprz,gałka muszkatołowa, masło, 2 ząbki czosnku Ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 jajko łyżeczka oleju ciepła woda Sposób wykonania: Ciasto: Do miski wsypałam mąkę, wbiłam jajko, dodałam szczyptę soli,olej, ciepłą wodę i wszystko dokładnie wymieszałam. Gdy ciasto będzie już gładkie i elastyczne przykryłam je ściereczką żeby się
Darcia w kuchniSkładniki: Ciasto: 0,5 kg mąki 1 jajko szczypta soli 300 ml ciepłej wody Farsz: 1 opakowanie mrożonego szpinaku (400-450g) 2 ząbki czosnku 1 kostka twarogu półtłustego (200-250g) 150g wędzonego boczku sól, pieprz 1/2 kostki masła 1 cebula Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. 2. Szpinak przełożyć do patelni i na wolnym ogniu odmrozić
A Ty Smakuj Mniektóre w smaku wyszły mniam! ;) Składniki (na około 19 placków): 100g kaszy jęczmiennej lub jaglanej 100-150g wędzonej piersi z kurczaka 3-4 jajka 2-3 łyżki serka wiejskiego (tej gęstej części) garść świeżego szpinaku 0,5 średniej cukinii 1 mała marchewka przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka, granulowany czosnek JEDNA PORCJA = JEDEN PLACEK Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpokroić w plasterki, szczypiorek poszatkować. Oliwę rozgrzewamy na patelni i wrzucamy cebule i czosnek , podsmażamy. Następnie dorzucamy umyty wcześniej szpinak, gdy zmniejszy swoją objętość dodajemy pomidora i kiełbasę i ser. Jajka roztrzepać razem z przyprawami i szczypiorkiem. Masę jajeczną wylać na pozostałe składniki, smażyć do momentu ścięcia spodu i przerzucić na drugą stronę najłatwiej za pomocą talerzyka
Cukier&PuderCiasto: 400 g żytniej mąki 100 g mąki pszennej 1 jajko sól, ciepła woda (ok. 150 – 200 ml) Nadzienie: 300 g szpinaku 200 g sera białego półtłustego, cebula sól, pieprz, 1/2 chili 1 ugotowany ziemniak olej do głębokiego smażenia Zagnieść mąkę, jaja, sól i wodę na gładkie ciasto. Pozostaw na 30 minut, żeby odpoczęło. Przygotować nadzienie: cebulę pokroić
królestwo garówgram pokrojonego w małą kostkę masła,- sol - pół łyżeczki,/W przypadku cista tradycyjnego - można wykorzystać te same proporcje/* nadzienie:- szpinak świeży, liściasty, 200 gram,- łosoś, filet,- serek ARLA APETINA Kremowy "Pesto i Rukola"- czosnek 5-6 główek,- masło,- jajko,- bazylia,- odrobina domowej mieszanki suszonych warzyw.WYKONANIE CIASTA:1. Na stolnicę wsypujemy przesianą mąkę, dorzucamy masło (pokrojone w kostkę) i sól(...)ląduje łosoś, na którego wykładamy sporo serka.5. Pozostał nam szpinak (1/4), którego nie użyliśmy - teraz jest jego pora. Mieszamy go z przeciśniętym przez praskę czosnkiem - na bogato! Im więcej, tym lepiej (przynajmniej dla nas).6. Tniemy ciasto - my cięłyśmy dłuższe boki pod kątem. 7. Zawijamy wedle uznania.8. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy ziołami.9. PIECZEMY! Około 30 minut w temperaturze
Wypisz Wymalujptysie: 125 ml wody 125 ml mleka 100 g masła szczypta soli 1 łyżeczka cukru 170 g mąki tortowej 4 średnie jajka Nadzienie: 150 g sera brie pokrojonego na plastry 2 małe poszatkowane jabłka 100 g liści szpinaku Mus musztardowy: 50 g śmietany łyżka musztardy z ziarnami gorczycy 1 białko Wodę z mlekiem wlewamy do rondla i dodajemy masło, sól(...)ciasto będzie gładkie i lśniące i będzie lekko odchodziło od brzegów rondla. Zdejmujemy z ognia i cały czas mieszamy aż ciasto wystygnie. Nie przerywając mieszania wbijamy po jednym jajku. Gdy masa będzie gładka i lśniąca przekładamy ją do worka cukierniczego i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut (do zrumienienia) w 180 stopniach. Następnie robimy
Marder&Marder Manufacturecebula - 1 opakowanie mozzarelli - 1 ząbek czosnku - papryka słodka, ostra - S&P - pestki słonecznika - 1 rozkłócone jajko. Cebulę obrać i drobno posiekać. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodać startą na grubych oczkach marchewkę i podsmażyć do jej miękkości. Dodać mrożony szpinak i porządnie odparować. Doprawić czosnkiem, paprykami, solą i pieprzem. Przesmażyć. Zdjąć z ognia i przestudzić. Ciasto francuskie
CookYourselfłyżki, bułka tarta 1/2 szklanki, mąka pszenna - ile potrzeba, woda 4 litry, ziemniaki 6 większe, warzywa mrożone 750 gram, szpinak świeży lub mrożony 1 kubek, śmietana 12% 1 szklanka, przyprawa do zup - do smaku mielone z indyka dobrze wyrobić z jajkiem, kaszką manną, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, posiekaną cebulą formować klopsy nieduże i obtaczać je w mące do gotującej się(...)cedzakiem na talerz do wywaru dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować je z 10 minut na średnim ogniu następnie wsypać mrożoną zupę jarzynową i gotować z 10 minut szpinak świeży sparzony na sicie pokroić i dodać do zupy, gotować z 5 minut śmietanę słodką 12% wymieszać z 3 łyżkami mąki i zagęścić zupę mieszając teraz do zupy włożyć klopsy
W Mojej Kuchni LubięDzisiejsze danie jest szczególnie efektowne no i smaczne. Pyszne jest na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto na naleśniki 2 jajka 1 ½ szklanki mleka Ok. 2 szklanki mąki ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli Farsz szpinakowy 2 opakowania mrożonego szpinaku rozdrobnionego 1 cebula 5-6 ząbków czosnku 100 gram twarogu 100 gram sera typu feta 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany
Smaki EwyMoja propozycja naleśników na słono. Nadzienie to soczysty szpinak doprawiony czosnkiem i odrobiną śmietany. Przygotowanie jest niezwykle proste, a efekt zachwyca :) Ciasto : 250 ml wody 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju pół łyżeczki soli 200 g mąki pszennej Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Smażyć na patelni z małą ilością tłuszczu. Nadzienie : 1 opakowanie mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku
Chocolate Muffin Blogwolą coś lekkiego, jak i dla tych, którzy preferują konkretniejsze rozpoczęcie dnia! Jajka sadzone z fasolką, pomidorkami i tostami z ricottą, magiczne jajko w koszulce z tostem z ziarnami i pastą z awokado czy jedwabisty omlet ze szpinakiem, pomidorem, parmezanem i żytnim tostem - z pewnością każdy po takim śniadaniu będzie miał mnóstwo siły na podbój świata! Znajdziemy też propozycje(...)śniadaniowe szklaneczki wypełnione owocami, orzechowym mlekiem i nasionkami chia, znajdziemy też przepis na proteinową owsiankę z nasionami, orzechami i komosą ryżową! Są pyszne zupy owocowe, niesamowite gofry z harissą, jajkiem sadzonym, z sezamem i surówką z marchewki czy owsiane batoniki z nasionami, owocami i przyprawami! Są i pyszne wrapy, jogurty, placuszki, kilka propozycji na jajecznicę, tortilla z warzywami z patelni
Plate of JoyUżyłam do pierogów szpinaku mrożonego, ale oczywiście w sezonie wskazany jest świeży. Składniki: na farsz: 350g mrożonego szpinaku 200g sera feta masło 1 duża cebula 2 ząbki czosnku pieprz na ciasto: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki ciepłej wody 1 jajko Przygotowanie: Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym masłem. Smażymy chwilkę uważając
Symfonia smakowaBIAŁA: 400g fileta z indyka lub kurczaka 200g sera sałatkowo-kanapkowego oliwa z oliwek WARSTWA ZIELONA: 450g szpinaku rozdrobnionego 3 ząbki czosnku sól pieprz oliwa z oliwek DEKORACJA: 1 mozzarella oliwki czarne pomidorki koktajlowe oliwa z oliwek W miseczce roztrzepać śmietanę z jajkami i odstawić. WARSTWA CZERWONA: cebulę pokroić drobno i usmażyć na oliwie z oliwek. Wlać przecier pomidorowy, koncentrat(...)BIAŁA: filet z indyka pokroić i usmażyć na oliwie z oliwek. Wrzucić do rozdrabniacza. Do mięsa dodać ser feta i wlać 1/3 mieszanki jajecznej. Wszystko razem wymieszać. WARSTWA ZIELONA: Szpinak rozmrozić i odsączyć z wody. Usmażyć na oliwie z oliwek, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Na koniec do przestudzonego szpinaku, wlać resztę mieszanki jajecznej. Makaron ugotować al dente
https:KKuchniaMniam