Składniki na około 15 sztuk: 2 szklanki mąki 1 jajko 2 żółtka 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy w razie potrzeby gorąca woda Farsz: 150 g szpinaku (może być mrożony) 250 g ricotty 1 ząbek czosnku sól pieprz gałka muszkatołowa 1 łyżka oliwy Do podania: oliwa, tarty ser żółty, tymianek (opcjonalnie) Ze składników na ciasto wyrobić elastyczne ciasto, w razie
Moja Galeria SmakuMoją propozycja jest lekka sałatka z ravioli w kolorach wiosny. Porcja na 6 osób Składniki: 1 duży brokuł 6 ugotowanych na twardo jajek 1 puszka kukurydzy pęczek szczypiorku 500 g pierożków ravioli ze szpinakiem i serkiem ricotta 5 dużych łyżek majonezu sól i pieprz do smaku Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Ravioli gotujemy w lekko osolonej
Niezły Młynekprzyjemna konsystencja, delikatny biszkopt o smaku szpinaku, do tego wędzony łosoś. Wspaniale wygląda na talerzu. Polecam! Składniki: 600 gram szpinaku 50 gram masła 250 gram plastrów wędzonego łososia 50 gram mąki 50 ml mleka 3 jajka sól pieprz 150 gram twarożku koziego, jeśli nie lubicie może być śmietankowy Almette / Tartare Przygotowanie: W pierwszej kolejności należy zająć się szpinakiem
Garniec Magalierozbijamy w wodzie jajko- po 2 minutach wyjmujemy z wody ( do ugotowania jajka w koszulce możemy użyć specjalnych woreczków lub pojemniczków). Aby jajko się nie rozpadło wyjmujemy je łyżą cedzakową i od razu układamy na toście, wyłożonym szpinakiem. Całość polewamy sosem
KuchcikoweLovełyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oleju 1 szklanka mleka 3 szklanki mąki Farsz: 1 op mrożonego szpinaku (450g), 6 łyżek kukurydzy 4 ząbki czosnku, 2 cebule 60 dkg sera mozarella 1 laska kiełbasy sól, pieprz, 1 jajko, garść słonecznika łuskanego, 1 łyżka oleju. Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania, słonecznik do posypania Wykonanie: W głębokiej misce mieszamy drożdże(...)czasie kiełbasę oraz cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na rozgrzanej, natłuszczonej patelni. Następnie wrzucamy szpinak i dusimy pod przykryciem ok 10 minut, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, kukurydzę, słonecznik oraz starty ser mozzarela. Doprawiamy do smaku, studzimy i dodajemy jajko, całość mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Oba kawałki ciasta rozwałkowujemy na dwie równe okręgi. Na jednym z nich
Podróż w kulinariaszpinaku (u mnie świeży) 2 duże marchewki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz tymianek oliwa masa jajeczna: 2 jajka, 3 łyżki kwaśnej śmietany, starty ser (u mnie cheddar) Wykonanie: Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plastry. Szpinak podsmażyć, aż do odparowania płynu. Na drugiej patelni podsmażyć cebulę, czosnek i marchewkę, dusić przez chwilę. Spód naczynia do zapiekania posmarować
zadanie-gotowaniebabeczki tak na prawdę wzięty jest tylko wygląd. Dla osób lubiących wytrawne śniadania, danie idealne. Składniki jakie dodamy do jajek mogą być różne: ser, ser kozi, pomidory, pomidory suszone, szczypiorek, grzyby, salami, szynka, szynka prosciutto, boczek, cebulka, szpinak, mozzarella... Co nam będzie potrzebne to forma na muffinki lub silikonowe foremki do babeczek. Na 2 osoby: Potrzebujemy: 4 jajka 4 plastry
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Krótka, bo pogoda nie sprzyja zamykaniu się w kuchni. Babeczki ze szpinakiem w szynce prosciutto w odsłonie z mąki z ciecierzycy, ze świeżym szpinakiem (nie blanszowanym) oraz z dodatkiem sera mozzarella. Zwykła zapiekanka ziemniaczana z piersią kurczaka i passatą oraz truskawkowe babeczki. Zapiekanka prostsza niż prosta. 4 ziemniaki i dwie polędwiczki z piersi kurczaka lub indyka, szklanka passaty. Ziemniaki(...)szynce prosciutto Danie Przekąski Porcje 12 Porcje 12 Składniki 12 plaster szynka prosciutto 250 g mąka 2 łyżeczki proszek do pieczenia 2 szt jajko 70 g masło roztopione 250 ml maślanka 200 g szpinak siekany, mrożony lub świeży 1/2 łyżeczka sól Sposób przygotowania Mieszamy osobno suche i mokre składniki. Łączymy w zwartą masę, ale nie mieszamy zbyt długo. Plastrami szynki
Kucharzycarobi. Zapraszam do wypróbowania a może zrobicie taką roladę na święta :) Składniki : 450 g szpinaku mrożonego 2 serki śmietankowe almette 5 plastrów łososia 3 łyżki startego sera cheddar sól, pieprz do smaku szczypiorek 5 jajek 1 łyżeczka mąki 2 łyżki posiekanego koperku 1 duży ząbek czosnku sos chrzanowy Roleski Majonezu kremowego FolWark
Sama słodycz i szczypta chiliostygnięcia. Farsz: 450 g świeżych liści szpinaku 200 g czerwonej soczewicy 85 g suszonych pomidorów z zalewy 2 duże ząbki czosnku 1 duża czerwona cebula 50 g tartego żółtego sera typu cheddar, radamer sól, pieprz 2 łyżeczki mielonego kminku 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 3 łyżki oleju 3 jajka 200 g jogurtu greckiego naturalnego Cebulę obrać, pokroić(...)szpinaku. Podgrzewać, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Przyprawić solą i pieprzem. Suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Ugotowaną soczewicę dodać do szpinaku, wsypać mielony kminek, dodać starty ser, suszone pomidory. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Jajka roztrzepać z jogurtem. Wlać masę jajeczną do farszu, wymieszać. Na podpieczony spód wyłożyć nadzienie. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Piec quiche
maniapieczeniasecret is a perfect dough. Składniki (I ngredients ) Ciasto ( Dough ) 500g mąki ( 500g of flour ) 150ml gorącej wody ( 150ml of hot water ) 1 jajko ( 1 egg ) szczypta soli ( a pinch of salt ) Farsz ( Filling ) 500g świeżego szpinaku ( 500g of fresh spinach ) 100g sera feta ( 100g of feta cheese ) 1 cebula (1 onion ) 1 ząbek czosnku ( 1 clove of garlic(...)bake heavier cakes. The higher types are so-called bread-types which are perfect to bake a delicious home-made bread. Do przesiekanej mąki wbijamy jajko i wyrabiamy ciasto, aż będzie elastyczne i zacznie odchodzić od ręki. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy, aby odpoczęło. Once the flour is chopped, add one egg and form the dough till
Jacob TastesUwielbiamy pierogi ,a Wy? Jeśli tak ,to serdecznie polecamy Wam tą smaczną wersję serowo-szpinakową. Składniki Ciasto: 500 g mąki jajko 250 ml gorącej wody Farsz: 200 g sera feta 300 g świeżego szpinaku łyżeczka masła 3 ząbki czosnku około 1/2 szklanki bułki tartej pieprz biały mielony sól ziołowa Dodatkowo: oliwa z oliwek kilka szalotek Przygotowanie Normal(...)usypujemy kopczyk z mąki ,robimy dołek i wlewamy gorącą wodę. Przy pomocy noża zagniatamy mąkę do środka. Po wyrobieniu mąki z wodą ,ponownie robimy dołek ,wsypujemy odrobinę mąki i wbijamy jajko ,dodajemy szczyptę soli. Ciasto wyrabiamy tak ,by było lekko lejące. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy i przy pomocy szklanki wycinamy kółka. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
R'n'G Kitchenświeżych drożdży - 1 łyżeczka cukru - 2/3 szklanki mleka - 2 szklanki mąki (ja użyłam połowę żytniej razowej i połowę pszennej) - 1 jajko - 5 łyżek oliwy - 1 łyżeczka soli - pół szklanki pesto (ja zmiksowałam szpinak, słonecznik, oliwę i czosnek) - pół opakowania serka arla apetina feta Przygotowanie : zaczyn : pokruszyć drożdże i wsypać cukier, poczekać ok 2 minut
zdrowa vege kuchniapomysł na przygotowanie tej potrawy. Robię frittate w różnych wersjach, nie tylko z fasolka szparagowa, ale też z pomidorami, szpinakiem, cukinią , grzybami. Świetnapotrawa na kolację -sukces gwarantowany -polecam :)SKŁADNIKI 3 jajka całe 3 białka z jajek300g fasolki szparagowej 3 łyżki oliwy z oliwek pół
zielonacukinkażółtego sera olej do smażenia Ciasto na naleśniki 200 g mąki 500 ml mleka szczypta soli 3 -5 łyżek oleju 1 jajko Wykonanie: Pierś kroimy w kostkę i smażymy z dodatkiem przyprawy do gyrosa. Szpinak - jeżeli jest mrożony smażymy osobno w garnku i doprawiamy solą i czosnkiem. Żółty ser trzemy na tarce na grubych oczkach, ser feta kroimy w kostkę
W Moim Magicznym Domu