Kotlety jajeczne z marchewką 207Oto zdrowsza alternatywa dla mięsnych kotletów lub po prostu dodatek do obiadu. Kotlety jajeczne z marchewką wyszły naprawdę pyszne i pomimo mojej sympatii do mięsa i
Szefowa kuchni
Pieczeń z mięsa mielonego z warzywami 776Oto jedna z naszych ulubionych wersji pieczeni. Przygotowuję ją z przeznaczeniem na kanapki, zamiast wędliny. Przynajmniej połowa znika jeszcze ciepła zaraz po upieczeniu a to najlepszy
Szefowa kuchni
Schab pieczony w piekarniku - kebabowy 270Bardzo lubię smak przyprawy kebab-gyros. Bardzo chętnie i dość często używam jej w kuchni. :-) Najlepiej smakuje z pieczonym mięsem. Tym razem towarzyszyła pysznym, soczystym kawałkom
Szefowa kuchni
Rogaliki trzyskładnikowe 181Prostszych w wykonaniu rogalików nie znajdziemy chyba w całym Internecie. ;-) Przedstawiam bardzo popularne rogaliki trzyskładnikowe. Nazwa dotyczy ciasta, na które składają się tylko trzy produktu. Do
Szefowa kuchni
Ryż czerwony - ile czasu gotować i garść informacji 803Czerwony ryż nie jest powszechnie znany i używany w polskiej kuchni. Miałam mnóstwo wątpliwości: jak długo gotować, jak smakuje, z czym go połączyć? To ryż pełnoziarnisty
Szefowa kuchni
Tortilla z pikantnym kurczakiem i dipem czosnkowym 401To danie nie wymaga wielkiej filozofii. Często je przygotowuję, tortilla więc musiała się tu pojawić obowiązkowo. :-) Podstawa u mnie to filet z kurczaka, natomiast dodatki modyfikuję
Szefowa kuchni
Zapiekanki z pieczarkami i serem, rodem z PRLu 257Ten smak zna każdy. Kiedyś takie zapiekanki można było kupić w wielu miejscach, głównie w małych, ulicznych budkach. Dziś również są spotykane, ale wolę robić je
Szefowa kuchni
Pieczone kotlety mielone ze szpinakiem i serem feta 364Bardziej lubię kotlety pieczone niż smażone i właściwie tylko w takiej wersji je jadamy. :-) Nadmiar tłuszczu wycieka i zostaje na papierze do pieczenia a kotlety mimo
Szefowa kuchni
Ketchupy i sosy Fanex - moja opinia 286Grillowanie to podobno sport narodowy Polaków. Za nami majówka, która dla wielu była oficjalnym rozpoczęciem sezonu grillowego, którego pełnia dopiero przed nami. Nawet dobrze doprawione mięso
Szefowa kuchni
Sos słodko-kwaśny 2897Znacie popularne sosy słodko-kwaśne, które można kupić w sklepach? Zazwyczaj są pełne chemii i tłuszczu a mimo to nie raz zdarzyło się po nie sięgnąć
Szefowa kuchni
Pizza pełnoziarnista z jajkiem sadzonym i szpinakiem 290Lubicie jajka sadzone? Ja bardzo, dlatego postanowiłam, że będzie dodatkiem do pełnoziarnistej pizzy, którą też uwielbiam. :-) Całość bardzo ładnie się zapiekła a wszystkie smaki się uzupełniają
Szefowa kuchni
Botwinka 172Przedstawiam botwinkę, czyli zupę, która najbardziej kojarzy mi się z wiosną. :-) Do jej przygotowania używamy botwiny, czyli młodych liści i korzeni buraka i to właśnie wiosna
Szefowa kuchni
Sałatka ze świeżym szpinakiem 204Trudno wymienić wszystkie pozytywne właściwości szpinaku. Jest ich tak wiele, że powinniśmy pamiętać o tym by włączać go do naszej diety jak najczęściej. Im mniej przetworzony
Szefowa kuchni
Łosoś z pistacjami 211Łosoś to moja ulubiona ryba. Uważam, że wymaga prostych dodatków, tylko wtedy jest naprawdę smaczny. Panierka i rozgrzany tłuszcz zdecydowanie mi do niego nie pasują, dlatego
Szefowa kuchni
Gołąbki z kaszą jaglaną 206Młoda kapusta pojawiła się na targu dopiero niedawno a ja postanowiłam kupić ją zaraz po tym jak ją zobaczyłam, tak stęskniłam się za jej smakiem. Gołąbki
Szefowa kuchni