Kalarepkę mogłabym jeść kilogramami, najlepiej obraną, surową, pokrojoną na kawałki. :-) To moja ulubiona zdrowa przekąska. Póki co nie naszła mnie jeszcze ochota by sprawdzać czy lubię
Szefowa kuchniZwykły filet z kurczaka jest zbyt nudny? Przestanie taki być, kiedy podamy go w formie roladek. :-) W tej wersji, z serem feta i suszonymi pomidorami smakuje
Szefowa kuchniW gorące dni owocowy koktajl jest pozycją wręcz obowiązkową. :-) Próbowałam mnóstwo wariantów smakowych, lecz najczęściej pozostaję przy tej opcji, czyli truskawkach zmiksowanych z maślanką. Wzbogaciłam je
Szefowa kuchniKiedyś zamiast samodzielnie przygotować śledzie, kupowałam gotowce w sklepie. Jak to w wielu przypadkach bywa - do momentu aż zrobiłam je samodzielnie. ;-) Po raz kolejny przepis wygrzebany
Szefowa kuchniNa blogu wstawiałam już przepis na makaron z samą botwinką, tym razem przedstawiam wersję urozmaiconą o szpinak. Zieleninę w takiej formie mogę jadać codziennie i wyjątkowo
Szefowa kuchniChłodniki bardzo mi posmakowały a to przepis na jeden z moich ulubionych. Uwielbiam szpinak i staram się jeść go w urozmaiconych wersjach. :-) Ten chłodnik zjadłam oczami
Szefowa kuchniPiekło, prawdziwe piekło. ;-) Pizza wyłącznie dla miłośników ostrrrrrych smaków.A wszystko za sprawą papryczek chilli, którymi pizza jest usłana. Dzięki ciastu z mąki pełnoziarnistej jest zdrowsza
Szefowa kuchniMakaronowe sałatki są bardzo smaczne i sycące. Na szczególne uznanie zasługują według mnie te z makaronem tortellini a dziś przedstawiam przepis na kolejną z nich. Tortellini
Szefowa kuchniNa karkówkę długo namawiać nas nie trzeba. ;-) Za każdym razem staram się przyrządzać ją w innej wersji, choć mam kilka ulubionych przepisów, do których wracam. Klasyczna
Szefowa kuchniTym razem aparat się zbuntował i jest tylko jedno zdjęcie. Niemniej jednak postanowiłam pokazać to danie, bo bardzo mi smakowało... jak wszystko z botwinką zresztą. ;-) U
Szefowa kuchniLubię dużo farszu w roladkach, czasami nadziewałam też kotlety mielone, ale zawsze wypełnienia było jak dla mnie zbyt mało. I tak zrodził się pomysł na gniazdka
Szefowa kuchniI po raz kolejny domowa wędlina, jakiej nie znajdziemy w sklepie. Bo kupując mielonkę kupujemy mięso oddzielone mechanicznie, przynajmniej ja czytając przypadkowe etykiety nie spotkałam się
Szefowa kuchniTak przygotowany schab smakuje jak... kurczak. ;-) Naprawdę trudno się zorientować, że to schab. Jest kruchy i soczysty, gruba krakersowa panierka dodaje mu oryginalnego smaku. Polecam go
Szefowa kuchniTrochę zatracam się w tej mojej miłości do botwinki, bo kupuję ją kilka razy w tygodniu. ;-) Mam świadomość, że jej czas wkrótce minie i znowu trzeba
Szefowa kuchniTa przekąska kojarzy mi się z imieninami u cioci/wujka ze starszego pokolenia. ;-) Galaretka z kurczaka bowiązkowo musiała gościć wtedy na stole. Tradycyjnie robi się je ze
Szefowa kuchni