świeży tuńczyk - 500 przepisów (strona:23/34)

Pizza razowa z tuńczykiem 160

Składniki: Ciasto: 100 g mąki pszennej 75 g mąki żytniej razowej 15 g świeżych drożdży 1/3 szklanki mleka pół łyżeczki brązowego cukru 1 łyżka oliwy ciepła woda  Przygotowywanie ciasta: Do ciepłego mleka wsypać brązowy cukier, pokruszyć drożdże i odstawić do wyrośnięcia i spienienia.  Oba rodzaje mąk przesiać do miski, dodać zaczyn, oliwę i ciepłą wodę. Wyrabiać ciasto(...)minut. Mnie wyręczył robot :) Formujemy kulę, przykrywamy ściereczką i dostawiamy do ciepłego miejsca na 30 minut. Ja włożyłam ciasto do piekarnika nagrzanego na 50 stopni. Dodatki do pizzy: puszka tuńczyka w sosie własnym 100 g sera żółtego pomidorki koktajlowe rukola 1/2 małej cebuli  Dodatki do pizzy: Tuńczyka odsączyć. Cebulę posiekać. Pomidorki przekroić na pół. Ser żółty zetrzeć na tarce

Moja Galeria Smaku
Makaron z sosem śródziemnomorskim 180

pomocą blendera. Przypraw suszoną bazylią, solą i pieprzem. Sos podawaj z makaronem, najlepiej tagliatelle, posypany świeżą bazylią. Spróbuj także: Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami pierś z kurczaka pomidory brokuły Penne z awokado awokado makaron pomidory Pene z sosem tuńczykowo-pomidorowym tuńczyk pomidory makaron

Fit&Fast Kitchen
Sałatka z tuńczykiem i oliwkami 186

czerwone cebule 3 łyżki majonezu sól, czarny pieprz opcjonalnie: 50g startego żółtego sera szczypiorek Sposób wykonania: Tuńczyka i kukurydze odsączyć z zalewy. Cebulę posiekać w drobną kostkę, oliwki przekroić na pół lub w plasterki. Połączyć składniki. Dodać majonez. Doprawić do smaku, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Opcjonalnie możemy dodać również starty żółty ser i szczypiorek

Pyry na Gaz
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem 132

paprykę myjemy. Rukole układamy na talerzach. Na rukoli układamy posiekaną w kawałki paprykę oraz kawałki tuńczyka. Cebule szalotkę kroimy w plasterki, krążki układamy na sałatce. Na wierzchu układamy ćwiartki jajka. Całość skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek i doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem

Pyry na Gaz
Stek z tuńczyka 168

wyszedł idealny. Składniki: – 2 steki z tuńczyka o grubości 2 cm – 2 łyżki oliwy z oliwek – sól, pieprz biały do smaku – 1/2 cytryny – 2 kawałki masła   Wykonanie: – Steki posmarować oliwą z obu stron. – Posypać świeżo zmielonym pieprzem oraz solą i odłożyć na 20 minut

To co kocham
Mleczne naleśniki w kolorowym wydaniu - "Mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego" 216

oliwek. Do cebuli dodać marchewkę i dusić do miękkości. Na koniec dodać odsączonego z wody tuńczyka. Wymieszać z twarogiem, przestudzoną soczewicą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz szczypiorkiem, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Nadzienie wykładać na naleśniki i zawijać, tworząc ruloniki. Podawać ze świeżą bazylią. I... mały bonus w ramach "Mam kota na punkcie mleka" ;) Z przymrużeniem oka oczywiście

FitKot
Sałatka owocowo-warzywna z arbuzem i serami 186

Wszystkie składniki połączyć ze sobą i delikatnie wymieszać. Polać winegretem przed samym podaniem. Posypać poszatkowaną świeżą bazylią. Sałatkę z arbuzem i serami podawać z grillowanymi mięsami lub zajadać samodzielnie jako zimną przekąskę w upalne dni. Podobne przepisy Pizza al tonno czyli pizza z tuńczykiem Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Sałatka śledziowa Lemoniada arbuzowa .yuzo_related

Pociąg Do Kuchni
Steki z tuńczyka 147

oraz kwasów omega-3 i omega-6. 100g tuńczyka to 103 kalorie. , Składniki: steki z tuńczyka o gruości około 2 cm oliwa z oliwek sól pieprz Rybe umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie posmarować oliwą z oliwek i z obu stron posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tak przygotowaną rybę odstawić na 20 minut. Rozgrzać patelnię (najlepiej grillową) i smażyć

kuchnia doski
Przepisy na Sylwestra 334

konserwowym i ananasem Salsa z mango i chili   Mini-calzone z kabanosami Sałatka z tuńczykiem na krakersach Kotlety mielone inaczej czyli greckie kebabiki na patyku QUICHE LORRAINE inaczej Carpaccio z buraków Paszteciki z ciasta francuskiego Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, szynką i świeżym ogórkiem Skrzydełka w miodzie   Chipsy z batatów   Nalewka z malin - malinówka

Atlas Smaków
Sałatka z ziemniaków 211

delikatnie wymieszać ziemniaki z jajkiem, ogórkiem i cebulą. Dodać przygotowany sos i dokładnie wymieszać. Posypać świeżym posiekanym koperkiem. Sałatka z ziemniaków świetnie pasuje do dań z grilla. Podobne przepisy Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Sałatka z krewetek Sałatka z tuńczyka Sałatka owocowo-warzywna z arbuzem i serami .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px

Pociąg Do Kuchni
Pizza prosciutto – pizza z szynką parmeńską 138

albo na papierze do pieczenia. Zostawić na 20-30 minut do wyrośnięcia. Rozgrzać piekarnik do 250 stopni. Placki na pizze posmarować warstwą sosu (najlepiej rysując okręgi), posypać suszonym albo świeżym oregano, ułożyć ser mozzarella pokrojony w plastry. Na to kładziemy plastry pomidora albo pomidorki koktajlowe pokrojone w 1/2 lub 1/4 (połowę porcji). Teraz szynkę (można ewentualnie dać połowę porcji(...)minut. Po wyjęciu układamy resztę pomidorków, ewentualnie drugą porcję szynki, rukolę i świeże liście bazylii. Posypujemy parmezanem. Pizza z szynką parmeńską gotowa – pizza prosciutto e pronta! Buon appetito!!! Podobne przepisy Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów Pizza al tonno czyli pizza z tuńczykiem Pierogi piemonckie z ricottą, szpinakiem i palonym... Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów .yuzo_related_post

Pociąg Do Kuchni
Śródziemnomorska sałatka z fasolki szparagowej z suszonymi pomidorami i marynowaną cebulką 185

razu przychodzą mi na myśl dwa pyszne dania: sałatka nicejska (pomidory, zielona fasolka, tuńczyk, jajka, anchois, sos winegret) oraz makaron z pesto, ziemniakami i zieloną fasolką rodem z liguryjskiej Genui. Zagłębiając się w temat odkryjemy o wiele więcej ciekawych receptur wykorzystujących oliwę, cytrynę, świeże zioła i inne aromatyczne składniki. Z fasolki przygotowuje się sałatki, gulasze lub też podaje się(...)przystawką lub dodatkiem do głównego dania. Ugotowana "na chrupiąco" (3-5 min) świetnie połączy się z drobno pokrojonymi składnikami, takimi jak: cebula, czosnek, oliwki, anchois, kapary, pomidory świeże/suszone, pieczona papryka, świeże zioła, cytryna orzechy piniowe, pistacjowe, migdały, rodzynki pokrojony w kostkę zrumieniony boczek lub szynka parmeńska parmezan, feta fasolka świetnie łączy się z octem winnym - białym, czerwonym lub balsamicznym

Chilli Czosnek i Oliwa
Weekendowe śniadanie - masło tuńczykowe 142

wędzonym łososiem lub makrela.  Czas przygotowania: 5 minut + chłodzenie Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 1/3 kostki miękkiego masła, 4 fileciki anchois , 1 łyżka posiekanej szalotki, 1-2 łyżeczki kaparów (opcjonalnie), 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę (opcjonalnie), 1-2 łyżki posiekanych świeżych ziół (do wyboru: tymianek, pietruszka, kolendra, bazylia itp).  sól, pieprz

SzczyptaSmaQ
Wiosna w Le Victoria Brasserie Moderne 130

przygotowanego przez Szefa kuchni Macieja Majewskiego. Nowe menu, jak na wiosenne przystało jest lekkie, świeże, kolorowe. I jak to w Le Victoria Brasserie Moderne to finezyjne połączenie francuskiej kuchni z polskimi akcentami. Niedawno miałam przyjemność spróbować kilku dań z nowej karty. 1.WIOSENNA NIÇOISE- zielone warzywa, tuńczyk, cytrusowy dressing. Czyli sałatka nicejska według Macieja Majewskiego. A w niej żółtko w tempurze

królestwo garów
Jaja faszerowane pastą z Tuńczyka 199

rozgniatamy przy użyciu widelca do powstania konsystencji kremu.   Cebulkę bardzo drobno kroimy. Tuńczyka odsączamy z zalewy, ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem.   Każdą połówkę jaja faszerujemy powstałą pastą (po ok. łyżce). Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i oprószamy szczypiorkiem. Inne przepisy na jaja faszerowane znajdziemy tutaj Moje posty

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania