Cześć Dziś szósty dzień Adwentu. Do świąt zostały 22 dni. Dziś będzie kolejny przepis na śledzie. Także w oleju, ale z innymi dodatkami - cebulką, porem i marynowanymi pieczarkami. W smaku wyszły bardzie delikatne, bardziej "śledziowe" ale nadal bardzo smaczne. Przepis zaczerpnęłam ze strony mojegotowanie.pl Śledzie w oleju z cebulą, porem i marynowanymi pieczarkami Przygotuj miski, nóż i deskę
blog.moje-pasje.infoCześć Dziś 13 dzień Adwentu - do świąt pozostało 15 dni. Dziś będzie przepis na świąteczną pieczeń z wołowiny. Poniższa receptura to trochę zmieniony przepis z książki kucharskie wydawnistwa Reader's Digest pod tytułem Kuchnia polska. Dania na każdą okazję (przepis ten znajduje się na stronie 271). Pieczeń wołowa z jarzynami Przygotuj miskę, nóż i deskę do krojenia, patelnię, łyżkę
blog.moje-pasje.infoCześć Dziś 19 dzień Adwentu. Do świąt pozostało 9 dni. Od razu przepraszam za zdjęcie. Ciastka mi tak do końca nie wyszły, ale mogę zagwarantować, że smakują dużo lepiej niż wyglądają. Ale trochę za mocno przekombinowałam i dałam troszkę za mało mąki, bo niestety robiłam ciastka z połowy składników (a wszystkie obliczenia robiłam w głowie i bez kartki
blog.moje-pasje.infoKochani! Wesołych Świąt dla Was wszystkich i każdego z osobna. Życzę Wam szczerego uśmiechu płynącego z głębi serca, umiejętności odnajdywania szczęścia w każdej porażce. Dużo miłości - tej szczerej i bezinteresownej. Nadziei, która nigdy się nie skończy. Wiary w siebie i we własne możliwości. No i oczywiście samych pysznych potraw oraz smaków, które poruszą Wasze podniebienia. Jesteście wyjątkowi
JejKuchniaRodzinna kolacja pierwszego dnia Świąt Bożego Narodzenia
JejKuchniaDziś pierwszy w Nowym Roku przepis kulinarny na blogu. Po wyczerpujących, głównie pod względem ilości jedzenia, Świętach Bożego Narodzenia proponuję Wam tym razem słodkość delikatną, bez tony kremu, czekolady, polewy ... (powiedziała, zajadając właśnie czekoladową tartę z rumem i czekoladowym ganache :) - chyba najlepsze ciasto, jakie ostatnio poczyniłam - przepis wkrótce!). :) Wracając zaś do tematu - coś, co chętnie zabierzecie ze sobą
Garniec MagalieMuszę się przyznać, że sernik pomarańczowy skradł moje serce. Ponieważ kocham pomarańcze, szczególnie w czasie zimy i Świąt, to ten konkretny sernik, musiał mi przypaść do gustu. Z resztą nie tylko mnie J Teraz rodzina dopomina się, aby robić go częściej. Nie jest zbyt skomplikowany, ale wymaga przygotowania trzech warstw: kruchego spodu (wolę od ciasteczkowego), masy serowej oraz budyniu
Calzonella.comtrzech tygodniach spędzonych w domu, po Świętach i szpitalu jutro wreszcie wracam do pracy!!! Oczywiście mam obawy, które zawsze pojawiają się w mojej głowie po tak długiej nieobecności... Ciągle martwię się o zdrowie Córki ale i o Syncia, którego zmógł w czwartek rozstrój żołądka i teraz z dnia na dzień, powoli wraca do siebie. Moja
Dzieje kuchennej Wiewiórykoprem włoskim i filetem z białej ryby znajdziecie także w najnowszym, zimowym wydaniu Magazynu Green Canoe Style . Jeżeli jeszcze nie widzieliście najnowszego numeru, który ukazał się tuż przed świętami, to zajrzyjcie do niego koniecznie! A w nim więcej odpowiednich na zimowy czas przepisów (w tym moje zimowe kolacje) i dużo pięknych inspiracji dekoracyjnych i wnętrzarskich. * Pilaw z koprem
Chilli Czosnek i Oliwajest w Polsce niczym wyjątkowym. Może Was to zdziwi, ale w niektórych krajach jest zupełnie inaczej. Jest to bardzo często przygotowywany deser w krajach skandynawskich. Szczególnie związany z okresem świąt Bożego Narodzenia. Tradycja dotycząca puddingu ryżowego w Norwegii bardzo przypomina mi moją rodzinną. Z tym, że w przypadku tej pierwszej szczęście w nadchodzącym roku będzie miał ten kto znajdzie
rabarbarowo