Kolorowych pisanek Pudrowych babek Lukrowanych mazurków Oraz stołu obfitującego w świąteczne smakołyki i mokrego dyngusa dla Was wszystkich kochani czytelnicy bloga Magiczne Życie Marty życzy Marta
Magiczne Życie MartyCześć :)Mamy 1 grudnia, więc trzeba powoli myśleć o Świętach i co na świątecznym stole podamy naszym gościom :)Dzisiaj zaprezentuję Wam przepis, którego można spokojnie nazwać przepisem dla leniuchów, mimo małego nakładu pracy gwarantuję, że Wasi goście będą zachwyceni :) Bardzo smaczne ciasto! :)Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćszybko minęły :)Otrzymaliśmy 33 zgłoszenia, które przez czas trwania całego konkursu mogliście oglądać w albumie konkursowym na facebooku.Jak pewnie zauważyliście prace były świetne! Piękne zdjęcia, apetyczne słodkie i świąteczne potrawy, które chciałoby się zjeść ze smakiem :)Wybór był trudny, nagrody tylko trzy... więc postanowiliśmy przyznać dodatkowo dwa wyróżnienia i nagrodzić je małym upominkiem :)Zatem przejdźmy do sedna...MIEJSCE 1 zdobywa
Pora coś zjeśćDzień dobry!Ostatnio rozmawiając z Mateuszem doszliśmy do wniosku, że nie ma świątecznych ciasteczek kardamonowych... są cynamonowe, imbirowe, korzenne, piernikowe, a nie ma takich, które miałyby tylko w sobie kardamon.Nieco niedoceniana przyprawa prawda? Kojarzy się większości tylko z dodatkiem do kawy, a przecież można zrobić z nią ciasteczka!I tak oto obrałam kardamon, roztarłam go dokładnie w moździerzu i zabrałam
Pora coś zjeśćroku postanowiłam przygotować go w wersji mini, w sam raz jeden keks dla jednej osoby, także można go podarować jako jadalny prezent. W szczególności, kiedy dysponujemy eleganckimi, świątecznymi foremkami, w których możemy go upiec :-).Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćwiary i nadziei. Jednym słowem, życzę Wam wszystkiego, co potrzeba w nadchodzącym roku, mając nadzieję, że moje życzenia się spełnią! Wszystkiego dobrego, kochani, w ten radosny czas :] Ze świątecznymi pozdrowieniami, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkipomarańczy. Takie były czasy - wyczekiwanie świąt czy właśnie smak takich z trudem zdobytych produktów były wyjątkowe. Dzisiaj łapię się na tym, że część magii gdzieś się ulatnia, znika i świąteczny czas jest nie taki jak kiedyś. Być może po prostu jest to związane z innym odczuwaniem gdy dawno nie jest się już dzieckiem a być może dlatego, że żyjemy szybciej
Smaczna Pyzatych co nie lubią czekać na leżakowane ciasto piernikowe, szybka wersja świątecznego ciasta. Gorąco polecam :)Składniki:- 2 szklanki mąki- 2 łyżeczki sody oczyszczonej- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 1 szklanka mleka- 1 szklanka cukru- 1/2 słoika dżemu truskawkowego- 1/2 szklanki oleju- 3 jajka- 2 łyżeczki kakao- 1 tabliczka mlecznej czekolady - 200 g kremówkiPrzygotowanie:Jajka ucieramy z cukrem na gładką masę
Zainspirowana w kuchniweekend przed świętami, byłem wraz z najbliższymi w Berlinie. Gdzie odbywał się wielki jarmark świąteczny. Stragany uginały się od różnych smakołyków oraz artykułów dekoracyjnych. Można było poczuć nadchodzące święta. Zresztą proponuję wam jechać tam za rok. A oto parę zdjęć, które wykonaliśmy
cookplPrzepis znalazłam w kalejdoskopie kulinarnym. I gdyby nie on całkiem nie czułabym nadchodzących Świąt. Wczoraj uświadomiwszy sobie, że to już TYLKO dwa tygodnie... przeraziłam się!!! nie
Dzieje kuchennej WiewióryWielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc czas zacząć przygotowywać się na jej przyjście. Wypróbować przepisy na ciasta, mięsa, przekąski, zupy. U nas dziś znów słodko
Symfonia SmakówWszystkim obecnym i przyszłym czytelnikom bloga pragnę życzyć wesołych Świąt Wielkiej Nocy. Niech to będzie czas radości i przemiłych spotkań przy rodzinnym stole.
Przysmaki KarolkiDobrych kilka lat temu, jeszcze przed wejściem Polski do UE, pracowałam w UK jako au pair. Nie mogłam się nadziwić, że jakieś ciasto można piec przed
bistro mama