świąteczne przepisy - 9152 przepisów (strona:337/611)

Zimowe semifreddo z migdałami w cynamonowo - cukrowej skorupce i korzennymi ciasteczkami 220

powinniśmy poprawiać sobie nastroju czymś dobrym i kalorycznych, co zrekompensuje nam brak słońca i zimno?! Już samo przygotowywanie migdałów, zanurzanie ich w cynamonowym karmelu sprawia, że przenosimy się w świąteczny klimat, a aromat przypraw otula nas jak ciepły koc. Czy jest coś lepszego niż przygotowanie miseczki cudownie smakowitego sosu karmelowego, błyszczącego masłem i kremowego od śmietanki? Jest! Połączenie tego wszystkiego

Plate of Joy
Tort czekoladowy z cytrusami 150

robić zapasy tych produktów w MAKRO :) Dodatkowo zachęcamy do odwiedzenia strony MAKRO gdzie znajdziecie wiele inspiracji i przepisów! Jest całe trzydaniowe menu z czekoladą w tle ( KLIK ) i cudny świąteczny deser - gwiazda z musu czekoladowego ( KLIK ). Nasz tort piekliśmy z podwójnej porcji ciasta, aczkolwiek robiliśmy je na dwa razy. Z jednej porcji ciasta uzyskaliśmy dwa blaty tortu.  Składniki

Plate of Joy
Świąteczne przepisy od laureatów konkursu Zgotuj sobie sukces! 209

pasji -   KLIK Przypominamy Wam o tym wydarzeniu, ponieważ mamy dla Was niespodziankę. Zwycięzcy tegorocznej edycji konkursu postanowili przygotować dla Was kilka propozcyji na dania, które możecie przygotować na świąteczny stół. Igor Antoszewski i Michal Wester - zdobywcy I miejsca - przygotowali dla Was pyszną kaczkę z puree z topinamburu i czerwoną kapustę oraz krem z buraka z kozim serem i chrzanem

Plate of Joy
Rolada z piersi z indyka nadziewana jajkiem pieczona z lubczykiem. 199

też tak macie, że lubicie jeść daną potrawę przygotowaną tylko przez, na ten przykład, babcie? Babcia Żony Mej robi przy różnych świątecznych wydarzeniach, jak ona to nazywa, gniazdka, czyli roladki z piersi indyczej, pieczone w pieczarkach i cebuli. Inspirowany tym daniem stworzyłem jedną dużą roladę, którą nadziałem pięcioma jajami, a cebulę i pieczarki wykorzystałem również do nadzienia. Samo mięso piekło

BaRepas
Lasagne z makiem 112

Świąteczne Lasagne Włoska wersja naszego makaronu z makiem i bakaliami. Składniki: ·          2 duże opakowania maku,       ulubione bakalie(migdały, rodzynki sułtańskie, mieszanka keksowa ,żurawina),              6 jajek,              400g śmietany

Wielki apetyt
Jungle- zestaw do pieczenia-Test 105

wsadziłam o do gorącej wody i mogłam bawić się dalej. DecoPen to świetne urządzenie, z kórym poradziłą sobie nawet moja 4 letnia córka.Jeśli w tym roku planujecie dekorowanie świątecznych pierników na pewno przyda się wam w waszej kuchni. Jestem pewna,że ten zestaw zawojuje serca waszych maluchów.Od momentu pierwszej próby będą stałą częścia kulinarnego programu każdeo Kinderballu

Wielki apetyt
Liebster Blog 159

znasz języki? Niemiecki,angielski i Polski 10.Komedia czy horror? Horror. 11.Czy masz tatuaż? Tak Pytania Cudaismakiregionu : 1.Kto nauczył Cię gotować? Uczyłam się sama. 2.Owoce czy warzywa? Warzywa 3.Ulubiona potrawa świąteczna? Pierogi 4.Lato czy zima? Lato 5.Ulubiony napój? Mleko 6.Kulinarna podróż gdzie? Jeśli odbyta to Grecja,jeśli wymarzona to Chiny. 7.Pierwsze upieczone ciasto,jakie? Biszkopt z galaretką na ZPT w szkole

Wielki apetyt
Ciasto waniliowe z kakaowymi zawijasami 100

chwilę odwiedzą mnie goście.wpadłam do kuchni i zabrałam się za przygoowanie "małego co nie co".Ciasto wyszło pyszne do takiego stopnia,że śmiało mogę polecić je wam jako świąteczny wypiek. Składniki: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mleka 2 łyżki domowego cukru waniliowego (ewenualnie kupny wanilinowy-Polecam Oetker

Wielki apetyt
Święta Bożego Narodzenia- 2012r 168

pierwszy świętuje razem z wami. Z tej okazji chciałabym złożyć wam wszystkich słodkie,aromatyczne i kaloryczne życzenia. Niech wam wszystko wychodzi tak jak zaplanowaliście i to nie tylko przy świątecznych wypiekach. Pamiętajcie,że jest to okres,w którym jemy dużo i smacznie,więc nie żałujcie sobie nawet przez chwilkę. Dla nas to bardzo ważne święta i wszelkie przygotowania odbywają się

Wielki apetyt
Zakwas na żurek 101

Długo namawiana przez znajomych postanowiłam przygotować po raz pierwszy domowy zakwas na żurek świąteczny. Okazało się to wyjątkowo łatwe a żurek naprawdę boski. Mając taki zakwas każdy żur Wielkanocny nabierze wyjątkowego, głębokiego smaku. Składniki: 1 litr przegotowanej, ostudzonej wody 1 szklanka mąki żytniej 2 liście laurowe 2 ziela angielskie kilka ziaren kolorowego pieprzu 2 duże ząbki czosnku skórka z chleba

Wielki apetyt
Wielkanoc 95

święta przygotowaliście razem z moim blogiem i życzę smacznego! A tak na osłodę zobaczcie co się działo podczas Wielkanocy pod naszym dachem.      Smacznego!  Ps. świąteczne nie tuczy :D Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Jajka faszerowane 112

Jaja faszerowane robiłam po raz pierwszy, ale wiem już, że nie ostatni. W bardzo prosty sposób można zamienić gotowane jajko w świetną przystawkę. Na śniadanie jak znalazł, szczególnie świąteczne. Składniki: gotowane jaja pieczarki natka pietruszki papryczka chili sól pieprz bułka tarta masło roślinne Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,studzimy i przekrawamy na pół. Czyścimy ze wszelkich

Wielki apetyt
Przepis na masę makową 121

roku postanowiłam zabrać się wcześniej za przygotowanie niektórych rzeczy, niezbędnych do wypieków świątecznych. Mam już cukier , ekstrakt waniliowy i cytrynowy . Przyszedł czas na domową masę makową. Przepis jest bardzo łaty, więc nie bardzo rozumiem, dlaczego ludzie kupują gotowa masę makową ze sztucznym miodem i innymi cudami. Dzięki tej masie twój makowiec czy kluski z makiem nabiorą zupełnie innego smaku

Wielki apetyt
Senso- Gdańsk 137

program na antenie Radio Plus " Turek pomoże od kuchni " ) odwiedziliśmy restaurację Senso . Początkowo burza mózgów, gdyż trzeba było obmyśleć co dobrego dla was przygotujemy. Padło na stek w iście Świątecznym stylu, gdyż z sosem pomarańczowym i w korzennych przyprawach, podany z kaszą i cebulowym confit. Oczywiście relacji możecie posłuchać dziś (13.12.2013r) w godzinach 18.00-19.00 na antenie Radio Plus

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania