obowiązkowo coś "zielonego" :) Szaszłyki i frytki powędrowały razem do piekarnika. Po około trzydziestu minutach wyjęłam mięso i jeszcze chwilę zapiekałam bataty, ustawiając funkcję grilla. Powoli rozkręcamy się po świątecznym leniuchowaniu. Pogoda nas rozpieszczała :) Pora wyciągnąć rower z piwnicy, odkurzyć kijki do nordic walkingu, ewentualnie wyczyścić buty do joggingu i zadbać o formę :) Składniki: filet z piersi kurczaka ulubione przyprawy
zadanie-gotowanieŚwięta mają to do siebie, że mijają nie wiadomo kiedy. Po tym błogim lenistwie, świątecznym obżarstwie mamy ochotę na coś lekkiego. Ta sałatka z soczewicą i cieciorką jest lekka i sycąca. Spróbujcie sami Składniki: 1 puszka gotowanej na parze soczewicy 1 puszka gotowanej na parze cieciorki kilka pomidorków koktajlowych 1 mała czerwona cebula 1 ogórek wąż 3 łyżki oliwy
Z Majeczką w kuchniświątecznych smakołykach, suto zastawionych stołach postanowiłam wrócić do formy i zacząć o siebie dbać. Dziś zapraszam Was na pyszny lekki sos tuńczykowy z orkiszowym makaronem. Takie danie idealnie syci i dostarcza wielu cennych składników. Spróbujcie. Przygotowanie takiego obiadu nie zajmie Wam zbyt wiele czasu. Składniki: (na 1 sporą porcję) 2 łyżki łagodnego ketchupu * 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 puszka tuńczyka
Słodkie okruszkiTort upiekłam do świątecznej kawy. Jest pyszny, delikatny, słodki smak kremu przełamuje kwaskowata konfitura z czarnej porzeczki. Mojej rodzinie i gościom bardzo posmakował. A córka po wylizaniu wszystkich misek z kremów, zanim jeszcze skosztowała gotowego tortu, stwierdziła, że jest to najlepszy tort na świecie. I ja też tak myślę. Polecam, naprawdę warto! :) Wbrew pozorom jest bardzo łatwy do przygotowania
Smakołyki Asijeszcze jedną babkę. Mam bowiem pomysł i bardzo nie chcę z nim czekać do kolejnej Wielkanocy... Dzisiaj natomiast mam coś zaskakującego; nawet dla mnie. Ale jestem pewna, że po świątecznych smakołykach (tu jajeczko, tam sałatka, babki, mazurki i serniczki wpadają na talerze nie wiadomo kiedy; wszyscy to znamy. Wszyscy się wstydzimy, ale rozumiemy) przyda się przepis na coś, co będzie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSzybki i prosty przepis na smaczny obiad. Idealny po świątecznym obżarstwie – można też wykorzystać pozostałe wędliny. Składniki: 5-6 ziemniaków ok 250 g wędlin, kiełbas, boczku itp duża cebula marchew fasola czerwona konserwowa sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra, oregano Przygotowanie Ziemniaki, cebulę i wędliny kroimy w kostkę. Marchew w plasterki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy wędliny z cebulą
e-PrzepisyKulinarneZapewne macie już dość słodkości po świątecznej rozpuście. Ja z pewnością, więc od dziś wracam do swojego zdrowszego i lżejszego jedzenia. Jednak tymczasem na blogu mam dla Was propozycję na naleśniki, które wybraliście w akcji Gotowanie za Głosowanie. Możecie je spokojnie zrobić na leniwe niedzielne śniadanie. Gwarantuję, że jeden z pewnością zaspokoi Waszą ochotę na słodkie na cały dzień. Brak
Fabryka pomysłówKochani Święta Wielkanocne minęły , szynka w galarecie była na stole. Jajeczka ozdobiły i zachwyciły swoim smakiem oraz oryginalnością, dodatkowo były piękną dekoracją Świątecznego stołu. Przystawka jest bardzo prosta do przygotowania, smaczna i zdrowa. Składniki: 15 wydmuszek szynka z kurczaka 100 g groszek marynowany 50 g marchewka ugotowana 50 g kukurydza konserwowa 50 g Dodatkowo
Różowa kuchniadługo czekamy, a potem tak szybko mijają. Dziś zapraszam Was na poświąteczną zapiekankę jajeczną z papryką i kabanosem. Jeśli tak jak mi i Wam zostało kilka różnych składników z świątecznych przygotowań, takie danie będzie idealne. Spróbujcie. Szybko się ją przygotowuje, a w smaku jest naprawdę fajne. Kabanosa możecie zastąpić np. kiełbasą pociętą w kostkę. Składniki: 2 jajka 1/2 łyżki posiekanego
Słodkie okruszkiwyglądają jak jajka faszerowane, a to kruche ciasteczka jajeczka. Nie ukrywam – jest przy nich trochę pracy, ale zapewniam, że dla takiego efektu warto! U mnie trafiły też do świątecznego koszyczka. Składniki: 125 g zimnego masła 180 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 50 g cukru pudru kilka kropel aromatu cytrynowego konfitura brzoskwiniowa kilka łyżeczek
Pasja SmakuBaby ... mazurki .... serniki ..... makowce .... Już wszystkie wypieki gotowe . Już czas by świętowanie rozpocząć . Na ten świąteczny czas przyjmijcie ode mnie życzenia Niech te dni upłyną Wam w radosnej , rodzinnej atmosferze. Niech wiosna zapuka do waszych drzwi i opromieni słonecznym światłem. Cieszcie się chwilą , spokojem . Delektujcie się ciszą ,zapachem żonkili , śpiewem ptaków i smakiem kajmaku w mazurku :) WESOŁEGO
Malinowa Kawiarenkaczyli cud miód świąteczny makowiec Wesołego Alleluja! Przepis na makowiec posiadamy w rodzinie juz od dawna... Jednak w wersji bezglutenowo, bezjajeczno i bezlaktozowej powstal na nowo :) Podobnie jak moja rodzina, nie potrafie sobie wyobrazić świąt Wielkiej Nocy bez cud miód makowca... Ten był próbą utrzymania sposobu przyrządzania wg. przypisu rodzinnego, ale w tej "innej" wersji :) Składniki
Lajtkraft food intoleranceIdealne śniadanie nie tylko po świątecznym obżarstwie. Szybkie i mega smaczne. Składniki: słodka bułka drożdżowa 2 jajka pół szklanki napoju ryżowego oryginalnego Alpro 2 łyżeczki cukru brązowego, odrobina cynamonu olej do smażenia cukier puder Wykonanie: Jajka roztrzepujemy z napojem Alpro, cukrem i cynamonem. Słodką bułkę kroimy w plastry, moczymy w przygotowanej mieszaninie i smażymy
Malinowe Pocałunkipodołam aby nadać im odpowiedni kształt i żeby chociaż odrobinę przypominały te sympatyczne zwierzątka :) Myślę że najgorzej nie wyszło, więc postanowiłam się podzielić nimi z wami jednocześnie składając świąteczne życzenia ! Wesołego Alleluja !!! Składniki: szklanka mleka 3 szklanki mąki pszennej 80 g masła opakowanie drożdży suszonych pół szklanki cukru 1/4 łyżeczki soli 3 jajka 6 łyżek wody Przygotowanie: Masło roztapiamy
Taste Therapyyczenia zdrowych, radosnych i smacznych świąt Wielkiej Nocy przesyłam wszystkim, którzy tu zaglądają:) Pozdrawiam świątecznie:) Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku