suszony schab - 1137 przepisów (strona:28/76)

schab ze śliwkami w rękawie pieczony... 173

Składniki: schab bez kości 1,5 kg, suszone śliwki kalifornijskie 20 dag, tymianek 1 łyżka, kucharek 1 łyżka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, masło 2 łyżki świeży kawałek schabu opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, ostrym, długim, cienkim nożem zrobić "tunel" dla wkładania śliwek: wbić nóż w środek

W Mojej Kuchni Lubię
Schab ze śliwką. 130

jako wędlinę na kanapki. W każdej wersji jest bardzo smaczny :) Pasuje na co dzień i na święta. Spróbujcie, myślę że będzie Wam smakował :) Składniki: schab ok 1 kg. (ja miałam 750 g,) śliwki suszone sól, pieprz czosnek granulowany papryka słodka i ostra majeranek olej Wykonanie: Schab naciąć w środku ostrym, długim nożem na wylot. Najpierw z jednej potem

Agusiowe smakołyki
Schabowy po chłopsku w nowoczesnej wersji 97

łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki 2 ząbki czosnku 3 plastry sera tylżyckiego lub innego Sól Pieprz cytrynowy Papryka słodka mielona Bazylia suszona 1 sucha bułka Ziarna słonecznika Ziarna sezamu Mąka tortowa 2 jajka 1 cebula Olej rzepakowy Wykonanie: Schab podzielić na plastry grubości ok. 1 cm. Rozbić tłuczkiem do kotletów. Czosnek obrać. Koncentrat pomidorowy Pudliszki wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez(...)łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki 2 ząbki czosnku 3 plastry sera tylżyckiego lub innego Sól Pieprz cytrynowy Papryka słodka mielona Bazylia suszona 1 sucha bułka Ziarna słonecznika Ziarna sezamu Mąka tortowa 2 jajka 1 Cebula Olej rzepakowy Sposób przygotowania Schab podzielić na plastry grubości ok. 1 cm. Rozbić tłuczkiem do kotletów. Czosnek obrać. Koncentrat pomidorowy Pudliszki wymieszać z czosnkiem przeciśniętym

Przepisy Babci
Schab z białą kiełbasą podany na sałatce z fiołków 207

wykorzystałam do tej potrawy :) Składniki:1 kg ładnego schabu bez koś3-4 pęta białej, surowej kiełbasy6 plasterków boczku1 jajkook. 1 łyżki bułki tartej2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki siekanego czosnku niedźwiedziego (można pominąć) sól, pieprz2 ząbki czosnku3 łyżki suszonego majerankuolej do smażeniasznurekdodatkowo:1 opakowanie świeżego(...)młodego szpinakugarść fiołkówgarść stokrotekwinegret Białą kiełbasę pozbawiamy z osłonek. Mięso z kiełbasy mieszam z jajkiem, bułką tartą, posiekaną natką oraz posiekanym czosnkiem dzikim oraz suszonym majerankiem. Doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy. Schab rozcinamy wzdłuż na jeden duży płat i lekko rozbijamy aby uformować jak największy płaski prostokąt. Z obydwu stron posypujemy solą i pieprzem

Bon Appetit Małgorzaty
Schab gotowany w zalewie z dodatkiem majonezu / Pork loin cooked in a marinade of mayonnaise 320

domowych wędlin nie muszę chyba nikogo przekonywać - w dobie szerokiej oferty sklepowych smakołyków nafaszerowanych ulepszaczami nie ma to jak domowe, 100% pewne i zdrowe wędlinki.Schab dotychczas piekłam w piekarniku, tudzież suszyłam w skarpecie (polecam!). Tym razem wzięłam się za wersję gotowaną i przyznam, że to chyba najlepsze rozdanie! Mięso wyszło mięciutkie i soczyste nie tracąc jednocześnie na aromacie, dzięki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Schab ze śliwką i boczkiem. Domowa wędlina, danie obiadowe. 167

ciepło jako dodatek do obiadu. Stanowi doskonała propozycje na zbliżające się święta. Dziękuję wszystkim za odwiedziny i zapraszam do wirtualnego poczęstunku :) Składniki - 1.20 schabu bez kości - 200 gram śliwek kalifornijskich suszonych bez pestek - 100 gram boczku wędzonego - sól, czosnek mielony, majeranek, kminek mielony, papryka mielona - olej Dodatkowo - folia aluminowa Wykonanie Schab obieram z błonek i zbędnego tłuszczyku, płuczę

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczony schab ze śliwkami 171

Pieczony schab ze śliwkami Na świątecznym stole nie może zabraknąć tak pysznego schabu ze śliwkami. Taki schab, można podawać na zimno i na ciepło. Składniki: schab bez kości - ok. 1,5 kg śliwki suszone - 200 g oliwy z oliwek -4 łyżki majeranek - 1 łyżka sól i pieprz Przygotowanie: Schab opłukać, osuszyć. Natrzeć mięso solą , pieprzem i majerankiem, odstawić najlepiej

Kuchnia Danusi
Schab ze śliwką z szynkowaru 297

zalewy na co najmniej 2 doby (u mnie kilka godzin + szprycowanie). Wyjmujemy schab z zalewy i ostrym nożem robimy otwór. Do otworu napychamy suszone śliwki. Składniki posypki mieszamy ze sobą i obtaczamy nią schab. Przekładamy schab do woreczka i umieszczamy go w szynkowarze. Szynkowar zamykamy, dociskając sprężyną i odstawiamy do lodówki na kilka godzin (u mnie

Mam apetyt na ...
Roladki ze śliwką 156

wpasują się w świąteczne menu. Danie możemy podać tradycyjnie z ziemniaczkami lub w towarzystwie dowolnej kaszy. Zamiast schabu możemy wykorzystać filety z kurczaka lub indyka. Polecam! Roladki ze śliwką Składniki na 4 roladki: 4 plastry schabu 4 plastry surowej szynki wędzonej garść suszonych śliwek 0.5 l bulionu warzywnego przyprawy: sól, pieprz, majeranek, musztarda łyżka mąki + łyżka kwaśnej śmietany

Smak mojej kuchni
Rolada schabowa z żurawiną w sosie chrzanowym 173

roladę. Mięso solimy i pieprzymy (z obu stron), następnie smarujemy chrzanem śmietankowym . W tym czasie na schabie układamy plastry szynki parmeńskiej (albo podsmażamy plastry boczku i potem układamy je na schabie). Następnie na boczku smarujemy żurawiną ze słoiczka a potem posypujemy suszoną żurawiną oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki.Schab ściśle zwijamy w roladę i związujemy sznurkiem. Wkładamy do rękawa(...)chrzan tarty oraz sok z połowy cytryny, cukier i sól do smaku. Na koniec dodajemy koperek i zioła prowansalskie. Zagotowujemy i czekamy aż sos się zredukuje. Podajemy do mięsa. schab nadziewany żurawinąkliknij: akcja: mięsna rolada

Bon Appetit Małgorzaty
Schab ze śliwką i morelą w galarecie 187

Schab ze śliwką i morelą w galarecie 1 kg schab bez kości, 150 g śliwki suszone bez pestek, 150 g morele suszone  Sól, 0,5 kostki masło, 1 szt cytryna, pieprz 1,5 szkl wywar mięsny, 3 łyżeczki żelatyna DEKORACJA 0,5 szt ogórek świeży, 2 liście sałata, 1 szt papryka czerwona świeża, por liście, 1 gałązka(...)natka pietruszki PRZYGOTOWANIE:  Morele i śliwki opłukać w ciepłej wodzie, osączyć. Schab opłukać, osuszyć. Zrobić nożem w środku schabu otwór i włożyć śliwki. Na koniec otwór spiąć wykałaczkami. Schab ułożyć na wysmarowanej masłem blasze, posypać wiórkami mrożonego masła. Wstawić do piekarnika na 1 godz. w 180 stop, polewając wytwarzającym się sosem. Mięso ostudzić i pokroić w plastry. Żelatynę namoczyć

Kuchnia Danusi
Schab w 5 minut 133

jest niezwykle delikatny, soczysty, pyszny... Możecie go robić z różnymi przyprawami, a i tak będzie dobry :-) Ja mam tu taką wersję... SKŁADNIKI ok. 1 kg schabu bez kości 1 łyżka soli 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżeczka pieprzu 4 ziela angielskie 4 liście laurowe woda (tyle, by skryło mięso) Schab myjemy, osuszamy i obwiązujemy nitką lub wkładamy do siatki

Czary - gary w kuchni
SCHABOWE MOCNO CZOSNKOWE 137

schabu bez kości 2 ząbki czosnku drobno posiekane Sól pieprz do smaku 2 łyżki czosnku granulowanego oraz niedźwiedziego 2 łyżki pomidorów suszonych z czosnkiem Bułka tarta do panierki Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Schab kroję na kotlety . Mi wyszło ok 8 kotletów z kawałka 0.5 kg. Rozbijam dokładnie.  Każdy kotlet doprawiam suszonym czosnkiem,czosnkiem niedźwiedzim ,solą ,pieprzem

Gotowanie Patki
SOCZYSTY SCHAB Z PIEKARNIKA 214

jeżeli nie, zawsze można go zamrozić i wykorzystać do przygotowania pysznego pasztetu, o którym w jednym następnych postów... Przepis znaleziony tutaj.Składniki:- 1kg schabu bez kości- sól, świeżo mielony pieprz- suszony czosnek- rozmaryn, tymianek, zioła prowansalskie, majeranek itp.- olej kokosowy bezzapachowy lub oliwa do obsmażenia mięsa- papier do pieczenia- blaszkaUmyty i wysuszony schab nacieramy solą, posypujemy świeżo zmielonym

Smaczne Zdrowe
Schab z jabłkiem i cebulką 152

możemy zabrać do pracy.   Składniki: 1 kg schabu 1 jabłko 1 cebula Marynata: 2 łyżki powideł śliwkowych ⅕ szklanki oleju rzepakowego 1 łyżka miodu ½ łyżeczki suszonego tymianku Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Schab oczyszczamy i myjemy. Osuszony nacinamy w odstępach ok 1½cm i nie docinając do końca nadziewamy krążkami cebuli oraz plastrami jabłek. Całość polewamy przygotowaną wcześniej

Kuchnia w czekoladzie