suszony schab - 1137 przepisów (strona:25/76)

Karminadle z fasolką szparagową i chili 126

pomidorowi... Nie mogło być inaczej! Do tego puree z mlekiem i ulubione dodatki - smacznego:) Składniki (na 9 kotletów): 330 g mięsa mielonego wieprzowego (łopatka, karkówka lub schab) 1 mała cebulka 1 suszony pomidor z zalewy połowa papryczki chili nieduża garść zielonej ciętej fasolki szparagowej przyprawy: sól, pieprz, majeranek, lubczyk, słodka papryka, kebab-gyros 1/3 szklanki wody olej rzepakowy

Zasmakuj Kuchni
Schab pieczony w ziołowej panierce 118

Schab pieczony w ziołowej panierce Składniki: Schab bez kości – 1 kg Suszone zioła: czosnek niedźwiedzi, majeranek, tymianek Sól, pieprz Czosnek – 3 ząbki Oliwa np. smakowa – czosnkowa lub cytrynowa – 3 łyżki + 2 do pieczenia Mąka pszenna – 1 łyżka Wykonanie: Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem, solimy i smarujemy oliwą. Następnie wszystkie przyprawy mieszamy z mąką i obsypujemy nimi schab z każdej strony

Kuchnia Bon Appetit
Schab duszony w sosie 1553

Schab przygotowany w ten sposób jest miękki i soczysty.  Składniki: 1 kilogram schabu sól, słodka papryka, pieprz, ziarna kminku, tymianek, rozmaryn, suszony czosnek 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 2-3 łyżki oleju 1/2 szklanki słodkiej śmietany min. 18% posiekana natka pietruszki, ok. 2 łyżki  Schab umyć, osuszyć, pokroić w dwu centymetrowe plastry. Posypać solą, pieprzem

Czerwień i błękit
Bigos 59

Składniki: ok. 500 g schabu ok. 600 g kapusty kiszonej ok. 600 g kapusty białej 40 g suszonych grzybów 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki domowej nalewki, u … Czytaj dalej Bigos

czarrna od kuchni
Soczysty schab duszony w leśnych grzybach, w dwóch wariantach czasowych:) 117

ogonki w drobna kostkę, kapelusze w plastry), dusić pod przykryciem około 5 minut, przełożyć do rondla. Na tej samej patelni rozgrzać pozostałą porcję oliwy i masła. Schab delikatnie natrzeć solą, pieprzem i suszonymi ziołami, posmarować z dwóch stron musztardą i włożyć na rozgrzaną patelnię smażąc do zrumienienia z obydwu stron, przełożyć do rondla, podlać wodą (bulionem) i dusić(...)dopieszczony czasowo i smakowo;)Składniki: 5 plastrów schabu 2 cebule 6 świeżych grzybów (maślaki, borowiki) 5 łyżek musztardy oliwa z oliwek (ok. 4 łyżek) + masło (2 łyżki) 3/4 szklanki wody (lub bulionu) składniki marynaty: 2 łyżki ziół prowansalskich 1/3 łyżeczki soli morskiej 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/3 łyżeczki papryki suszonej słodkiej 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Roladki drobiowe 225

Bardzo lubimy mięso drobiowe. Więc dzisiaj serwuję roladki drobiowe z schabem z linii Nove-Natura. Z dodatkiem papryki żółtego sera i doprawione suszonymi pomidorami z czosnkiem. Polecam. Składniki: 3 piersi z kurczaka schab wędzony z linii Nove -Natura żółty ser papryka czerwona świeża listki bazylii sól morska Kamis pieprz kolorowy Kamis suszone pomidory z czosnkiem Kamis 1 jajko

Ala piecze i gotuje
Roladki z piekarnika z serkiem i suszonymi pomidorami. 128

mięsa użyłam przyprawy od firmy Skworcu . Wszystkich zainteresowanych szeroką gamą przypraw, owoców suszonych, herbat zapraszam do sklepu internetowego http://www.skworcu.com.pl/ . Składniki: około 12 plastrów schabu 2 duże marchewki pokrojone w paseczki 1 słoiczek suszonych pomidorów w oliwie pokrojonych w paseczki 1 opakowanie serka śmietankowego w plasterkach 2 duże cebule pokrojone w plastry Przyprawa do mięsa od Skworcu sól(...)pieprz do samku musztarda 1/2 szklanki oliwy 1 łyżka oregano  około 200 ml wody Wykonanie:  Plastry schabu umyć, osuszyć i rozbić z obydwu stron. Lekko posolić i popieprzyć, każdy płat mięsa posmarować musztardą.Na górną część brzegu położyć plasterek serka, na serek kilka paseczków pokrojonej marchewki, cebuli i pomidorów.Zwinąć ciasno w rulon, spiąć wykałaczką

Sama słodycz i szczypta chili
Schab z warzywami 147

cebula czerwona 1/2 kulki mozzarella( ser żółty jak najbardziej) 1/3 bakłażana( użyłam cukinii) 1 łyżka sosu pomidorowego lub passaty( dałam keczup) sól, pieprz bazylia, oregano suszone oliwa natka pietruszki   Przygotowanie: Schab umyłam osuszyłam ręcznikiem papierowym i okroiłam na plastry. Trochę go roztłukłam, doprawiłam przyprawami ( polecam użyć jakie lubicie). Podsmażyłam na patelni z obu stron.Cukinie umyłam ,osuszyłam ręcznikiem

Różowa kuchnia
Roladki schabowe z szynką i serem zapiekane w sosie serowym. 437

serka topionego kremowego - pół szklanki śmietany 12 lub 18 % - 3/4 szklanki bulionu lub wody - 1 łyżka mąki pszennej - pół łyżeczki mielonej papryki - sól do smaku - suszony szczypiorek ( opcjonalnie ) Wykonanie Plastry schabu rozbijam jak na kotlety, na każdym z nich układam po plasterku szynki i sera. Zwijam w roladki i układam w naczyniu żaroodpornym łączeniem do dołu. W garnuszku mieszam

Kuchnia z widokiem na ogród
Schab z morelami i śliwkami 138

moreli. Owoce ładnie się komponują i mają ciekawe, trochę kontrastowe smaki. Schab z pewnością będzie ozdobą stołu, obok nudnych i tradycyjnych wędlin.  Składniki: 1 kg schabu bez kości 1/2 opakowania suszonych śliwek kalifornijskich 1/2 opakowania suszonych moreli kilka ziaren owoców jałowca pieprz ziołowy niewielka ilość oleju majeranek Zalewa: ziele angielskie liście laurowe pieprz ziarnisty majeranek owoce jałowca(...)czosnek Wykonanie:Wszystkie składniki zalewy zagotować w niewielkiej ilości wody. Następnie przelać do dużego garnka (jego wielkość zależy od ilości schabu) pełnego wody z solą. Włożyć do garnka schab i marynować przez noc.Po wyciągnięciu schabu z zalewy należy go umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Długim, ostro zakończonym nożem naciąć kieszeń w środku. Zrobić to z jednej i z drugiej strony schabu

Pasja Smaku
Schab pieczony (w boczku i z nadzieniem śliwkowym) 211

suszonych śliwek (lub żurawiny)  Przygotowanie: Krojenie schabu: Schab myjemy i osuszamy za pomocą papierowych ręczników. Nie ma potrzeby wykrawania tłuszczu,on się wytopi. Następnie kładziemy mięso na desce do krojenia i nakrawamy na grubość ok. 1-1,5 cm, ale nie docinamy do końca. Następnie odwracamy schab, aby można było nakroić kolejną część z prawej strony (jeżeli jesteśmy(...)czosnku i wszystkie przyprawy. Następnie przekładamy wszystkie składniki do blendera, dodajemy suszone śliwko (lub żurawinę) i miksujemy razem na średnich obrotach. Masa nie musi być idealnie gładka, a nawet nie powinna być taka (zdj. nr 5). Nadzienie odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni, a schab wyciągamy z lodówki. Przygotowanie rolady: Mięso wyjmujemy z marynaty, otrzepując

bistro mama
suszony schab 96

lodówki na 4-5 dni :) codziennie odlewamy soki,  które się wydzieliły i wycieramy naczynie papierowym ręcznikiem... Po 4-5 dobach już nie ma cieczy... ...teraz schab wyjmujemy z lodówki i suszymy w ciepłym, przewiewnym miejscu... Najpierw jednak nakładamy pończochę :) przewijamy podwójnie zawiązując na końcu... Wieszamy na minimum 5-7 dni :) ale  może wisieć i 4 tygodnie :) Można oprócz

chleba naszego
Schab ze śliwką w galarecie.-zaproszenie do akcji 136

śliwki ,zrobiłam go za duży . Po upieczeniu farsz śliwkowy wypadał przy krojeniu cienkich plastrów.  Jedynym sposobem uratowania pysznej przystawki ,była galareta . Składniki 1 kg schabu bez kości 200g śliwek suszonych 1 łyżka soli 1 łyżka pieprzu 1 łyżka majeranek 4 ząbki czosnku pomarańcz do dekoracji  3 łyżki żelatyny 1 litr bulionu lub rosołu rękaw do pieczenia Wykonanie(...)Krok 1 . Czosnek rozdrobnić dodać sól,pieprz,majeranem . Razem wszystko wymieszać. Krok 2 . Umyć i osuszyć schab . Długim ,cienkim nożem zrobić otwór w schabie . Pojedyńczo wkładać śliwki. Krok 3 . Wypełniony schab dokładnie natrzeć mieszanka przypraw. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Krok 4 . Włożyć schab do rękawa i piec ok 40-50 minut w temperaturze 200 stopni Krok

Eli Gotowanie
Boczek suszony,dojrzewający-a'la włoska Panchetta 222

Boczek  A'la Panchetta-to kolejna wędlina suszona która przygotowałam,był już schab(przepis na niego znajdziecie  TUTAJ ),Robiłam również karczek(przepis znajdziecie  TUTAJ ) Wszystkie wyszły naprawdę rewelacyjne.....polecam gorąco Płat boczku o wadze 1,5 kg Przyprawy : 3 łyżki czarnego pieprzu młotkowanego ( 2 łyżki dajemy do mieszanki peklującej, a 1 łyżkę po opłukaniu boczku(...)soli kuchennej 2 łyżeczki soli peklowej 1 łyżka ziaren jałowca  1/2 skl  cukru 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 5 suchych liści laurowych (rozetrzeć drobno) 2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu Przygotowanie: Mięso myjemy i starannie osuszamy ręcznikiem papierowym, dokładnie obtaczamy mięso w cukrze. Karkówkę przekładamy do metalowej lub szklanej  foremki,przykrywamy np.foli

Swojskie jedzonko