Inspiracja: Cannelloni z mięsem w sosie porowym wg Okrasy . Kuchnia Lidla. Przepis nieco zmodyfikowałam, używając tego, co akurat miałam pod ręką w lodówce. Cannelloni z mięsem
Kulinarne PrzebojeCzereśnie – 20 Czekolada gorzka – 25 Pestki dyni – 25 Wiśnie – 25 Gruszka – 30 Mleko sojowe – 30 Morele świeże – 30 Owoce cytrusowe – 30 Pomidory – 30 Twaróg odtłuszczony – 30 Brzoskwinie, nektarynki – 35 Fasola – 35 Groszek zielony – 35 Jabłka świeze, duszone, suszone – 35 Jogurt odtłuszczony – 35 Ryż dziki – 35 źródło: pixabay.com Te urządzenia mogą ci pomóc w walce o piękną sylwetkę! Sprzęt sportowy
DajetSkładniki: sałata batawska pęczek pokrojonych w kostkę lub talarki rzodkiewek ogórek konserwowy – ok. 3 sztuk pokrojonych w kostkę 1 duży pomidor 1 kulka mozzarelli pokrojona w kostkę 1 cebula puszka fasoli Piękny Jaś Jamar sól, pieprz, suszona bazylia oliwa z oliwek + sok z połowy cytryny Przygotowanie: Sałatę myję, suszę, rwę na mniejsze kawałki. Układam w misce sałatę wraz
Zasmakuj Kuchnidodać jeszcze trochę bułki tartej. Formujemy małe kulki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na patelni. Do rondla wlewamy bulion i pomidory z puszki, blendujemy i gotujemy na mały ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, suszonym oregano. Mąkę rozrabiamy w śmietanie i dodajemy do sosu aby go zagęścić. Zagotowujemy. Sosem polewamy makaron i na to układamy klopsiki
Delusional Trinełyżki otrębów owsianych szczypta sody oczyszczanej sól i pieprz do smaku odrobina oleju Nadzienie: łyżeczka masła szpinak liście Hortex 1/3 łyżeczki suszonego czosnku łyżka skórki otartej z cytryny 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu 50 g fety gruby plaster pomidora 2 włoskie orzechy Na początku zwracam się do tych nieprzekonanych, do szpinaku i otrębów. Ani jeden produkt, ani drugi
Dieta moja pasjaSałatkę robiliśmy już nie raz, ale czytając relację znajomych z Tajlandii, uświadomiliśmy sobie, że dla nas było to coś tak oczywistego, że przepis nigdy nie wylądował
slodkokwasnaplindyka 700 g sosu pomidorowego z puszki lub swojego 1 łyżka domowej vegety 1 łyżka suszon ych pomidorów z bazyli ą i czosnkiem Plenus 1 łyżka przyprawy do kurczaka Plenus 1,5 łyżeczki suszonego czosnku Plenus 2 łyżki masła 1 cebula sól, pieprz, szczypta chili do smaku makaron do spaghetti Wykonanie: Makaron gotujemy
Sama słodycz i szczypta chilijakości pszenicy. Specjalny proces mielenia pozwala otrzymać z niej mąkę, dzięki której makaron jest sprężysty i odpowiednio twardy. Wypracowany proces suszenia sprawia, że makaron nie skleja się, zachowuje naturalny zapach i złocisty kolor. Makaronowa sałatka z pomidorami Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 opakowanie makaronu Lubella Classic uszka 2 kulki mozzarelli 50 g kiełbasy chorizo 1 mała
Kulinarne przygody GatitySkładniki na farsz: 0,4 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 2 cebule, 4-5 ząbków czosnku, garść świeżej Bazyli ( lub suszonej), 2 łyżeczki oregano, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 3-4 łyżki oleju lub oliwy, 1 puszka pomidorów ( pokrojonych), 0,4l przecieru pomidorowego, sól, pieprz, Sos beszamelowy: 3 łyżki masła, 2 czubate łyżki mąki pszennej, 0,5 l mleka
Passion of CookingDzisiaj jedno z dań, które powstają na szybko w głowie i tak samo szybko są robione w kuchni. Szybkość to podstawa w czasie smażenia na woku
slodkokwasnaplserka ricotta lub tłustego, słodkiego twarogu 2 kulki mozarelli mielona gałka muszkatołowa pieprz sól czosnek granulowany SKŁADNIKI SOSU MARINARA 1 puszka pomidorów 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii pieprz, sól i cukier
Karo in the KitchenPotrzebujemy: opakowanie makaronu (ja wybrałam klasyczny - spaghetti) 0,5 kg mięsa mielonego 500 ml przecieru pomidorowego/własny sos z pomidorów lub pomidory z puszki bez skóry 3-4 plasterki sera żółtego 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek suszona bazylia oregano papryka słodka pieprz i sól Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy przeciśnięty przez prasę czosnek
Kolejny blog o gotowaniuosób: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 2 większe cebule, 5-6 ząbków czosnku, świeża bazylia ( lub suszona), 2 łyżeczki oregano, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, 3-4 łyżki oleju lub oliwy, 1 puszka pomidorów ( pokrojonych), 0,5l przecieru pomidorowego, sól, pieprz, 0,5 kg makaronu spaghetti, ser corregio Wykonanie: Na rozgrzanym oleju/oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę i przeciśnięty
Passion of Cookingkorycińskie (tu szalała mama, wzięła naturalny i z jakimiś ziołami)i kozi "Sir Grill", który mamy zamiar ugrilować i spróbować -pomidory o tak poetyckich nazwach jak zebra czy czarny tygrys, jeżyny i ciekawą czarną sałatę -aroniowy susz do przygotowywania herbatki -niepasteryzowane piwa (w tym migdałowe-hm?) -cydr trzebnicki (po degustacji- dobra rada, nie pijemy na pusty żołądek po całym
les mirabellesczosnku ( 2 do mięsa i 2 do sosu) 1 kula mozzarelli do zapiekania kilka pomidorków koktajlowych ok. 0,7 pasty z pomidorów. (Ja kupiłam przecier w butelce w biedronce za 2,99 zł jest super)! sól, pieprz suszone oregano i bazylia do sosu świeże oregano lub bazylia do dekoracji olej do smażenia Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę
Bon Appetit Małgorzaty