suszone grzyby - 2540 przepisów (strona:115/170)

Cannelloni z pieczarkami na parze 234

dużych pieczarek 6 szt makaronu cannelloni 6 łyżek pomidorów krojonych  4 łyżki startego sera  Przyprawy : bazylia  oregano  tymianek suszony  Pieczarki myjemy, obieramy i drobno kroimy.  Rurki makaronu cannelloni nadziewamy kawałkami grzybów. Makaron układamy na folii aluminiowej w parowarze. Urządzenie do gotowania na parze zalewamy wrzątkiem i włączamy na 25 minut. Pomidory krojone przyprawiamy

Parowar Faceta
Cukinia faszerowana grzybami i pomidorami 242

mielonego ok 300g podgrzybków 3 pomidory sól pieprz papryka słodka mielona oliwa z oliwek SOS: 2 szklanki przecieru pomidorowego bazylia suszona sól pieprz czarny Cukinii ściąć wierzch i wydrążyć ostrożnie środek. Oprószyć lekko solą i odstawić. Grzyby obgotować i pokroić według uznania. Dodać do ugotowanego na sypko ryżu. Cebulę pokroić w kostkę i razem z mielonym mięsem krótko

https:KKuchniaMniam
Normandzki chleb jabłkowy (bezcydrowy) wg Hamelmana 209

Plastry ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika nastawionego na temperaturę 120 °C. Jabłka powinny być suszone dopóty, dopóki nie będą suche, ale sprężyste. Możesz też wysuszyć w suszarce do grzybów i owoców, ale trwa to o wiele dłużej.Odmierz 155 g soku. Rozpuść w nim drożdże. W pozostałej części soku rozpuść sól. W dużej(...)dokładnego ich się połączenia. Wyłóż ciasto na oprószony mąką blat roboczy i wyrabiaj ciasto około 10 - 12 minut.Rozciągnij ciasto nadając mu postać prostokąta i wyłóż na nie suszone jabłka. Złóż ciasto, a następnie krótko i delikatnie je zagnieć, tak aby suszone jabłka zostały równomiernie rozmieszczone w cieście.Umieść ciasto w lekko natłuszonej misce. Przykryj folią spożywczą

Grahamka, weka i kajzerka
Proste trufle czekoladowe w buraczanej posypce 214

taki wieczór liczyć kalorie? Spróbujcie! :) Składniki: - 250g mascarpone - 200g czekolady deserowej - 50g suszonych buraków (można kupić od razu suszone, wcześniej suszyć je w piekarniku lub w specjalnej suszarce do owoców, warzyw i grzybów) Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i chwilę studzimy. Buraki rozdrabniamy w młynku lub malakserze na drobny proszek, a nawet pył. Mascarpone chwilę rozrabiamy mikserem. Ciepłą

Be Fit Be Strong
Sola na parze na pure z dyni i kilka słów o mojej diecie 183

sardynka, szprotka, wszystkie wędzone. Warzywa - fasola, groch, soczewica, ciecierzyca, bób, kapusta, brukselka, kalafior, cebula, czosnek, rzodkiewka, papryka, kukurydza, ogórki (świeże i kiszone), grzyby, warzywa marynowane. Owoce - wszelkie niedojrzałe, gruszki, truskawki, śliwki, czereśnie, ananas, wszystkie suszone, orzechy. Tłuszcze - wszelkie zwierzęce (smalec, słonina, łój), olej palmowy. Przyprawy - pieprz, papryka, ostre przyprawy, imbir, gałka muszkatołowa, ocet, majonez, chrzan, musztarda. Dodatki - brązowy

Codzienne Gotowanie
Obfita fotorelacja- Tajlandia od kuchni. Thai food ! ! ! Jedzenie w Tajlandii :) 250

tego lata będę z nimi szaleć :) Może skorpionika? A może polnego konika? Od wyboru do koloru Przypadkowo napotkany targ w Bangkoku. Herbaty, grzyby, ryby, owoce, zioła, kurczaki, słodycze. Jedzeniowy zawrót głowy. Stragan uliczny z suszonymi kalmarami i chyba łososiem... Tajska "włoszczyzna": trawa cytrynowa, galangal, liście limonki kafir.... Mango? zawsze :) A to co? Kasztany? Ktoś podpowie? Wędzone ryby... Świerze

Jemy Pijemy
Kurczak z pieczarkami wg J. Oliwera 340

tymianek, sól, pieprz szklanka białego wina 2 łyżki masła plus 2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Udka pozbawiłam kości, grzybki pokroiłam w plasterki, suszone pokruszyłam, kilka pieczarek zostawiłam, by ułożyć je na wierzchu Mięso z grzybami umieściłam w miseczce, dodałam wino, czosnek, tłuszcze, ziemniaki pokrojone w plastry Dodałam świeży tymianek, sól, pieprz i dokładnie przemieszałam Całość przełożyłam do naczynia

Proste Potrawy
MAKARON Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI 221

duuużo grzybów i to różnych, powstało naprawdę super danie, dużo lepsze niż to , który przygotowywałam dotychczas. Polecam ;-) Składniki: - 500g boczniaków - 250-300g pieczarek - ok.250g piersi z kurczaka - 250g mascarpone - 1 większa cebula - oliwa z oliwek lub olej kokosowy do smażenia - sól, świeżo mielony pieprz - rozmaryn (świeży lub suszony) - suszony czosnek (nie trzeba) - dowolny makaron Wszystkie grzyby

Smaczne Zdrowe
Zielone tagliatelle z kurkami i szpinakiem 197

grzybów mrożonych. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 180g zielonego tagliatelle 150g młodego szpinaku 150g kurek 1 łyżka suszonych ziaren słonecznika 1 ząbek czosnku 75ml słodkiej śmietany 18% 4 łyżki oliwy sól 1/3 płaskiej łyżeczki mielonego białego pieprzu 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej Instrukcje Szpinak i kurki dokładnie płuczemy, następnie osuszamy. Jeśli grzyby są duże, kroimy

Kulinarna Pokusa
Dynia zapiekana z grzybami 233

zapiekana z grzybami Składniki na 4 porcjeCzas przygotowania: 90 minutSkładniki: 2 średnie dynie Futsu black 340 g świeżych grzybów, u mnie podgrzybki 2 cebule 250 g mascarpone 3 łyżki serka śmietankowego 100 g startego parmezanu 3 jajka 1,5 łyżeczki gałki  muszkatołowej masło do podsmażenia grzybów sól morska świeżo zmielony pieprz Wykonanie:Grzyby czyścimy

Kulinarne przygody Gatity
Uszka z kapustą i grzybami 186

suszonych grzybów300 g kiszonej kapusty1 duża cebulałyżka masłasólpieprz1 listek laurowy4 ziarenka ziela angielskiegoCzas płynie nieubłaganie... i już mamy grudzień. Więc pomału nadchodzi czas na przygotowania do Świąt Bożego Narodzenia. Lubię tak sobie wszystko porozkładać w czasie, żeby na sam koniec nie stresować się, że czegoś nie zdążę. Dziś czas na uszka.Zaczynamy od przygotowania farszu. Grzyby przełożyć do niewielkiej

Świat Domowej Kuchni
Paszteciki z kapustą i grzybami 221

Pyszne drożdżowe paszteciki do czerwonego barszczyku. Paszteciki z kapustą i grzybami SKŁADNIKI:CIASTOmąka - 400 gdrożdże - 20 gjajko - 1 sztmasło - 50 gcukier - 1 łyżeczkasól - 1 łyżeczkamleko - 200 mlFARSZkapusta kiszona - 750 ggrzyby suszone - 2 garściecebula - 1 sztsól i pieprzliść laurowyziele angielskieolejDODATKOWOmak do posypania PRZYGOTOWANIE:CIASTO Rozetrzeć drożdże z cukrem, zalać ciepłym mlekiem, dodać mąkę i sól, zarobić(...)ciasto, dodać stopiony tłuszcz, starannie wyrobić, pozostawić do wyrośnięcia. FARSZ Grzyby namoczyć na całą noc, ugotować do miękkości w wodzie w której moczyły się grzyby, odsączyć, pokrajać w paski, dodać do kapusty. Kapustę posiekać, ugotować w wywarze z grzybów, dodać do kapusty liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć

Kuchnia Danusi
Schabowy w panierce z borowików 165

Sezon na grzyby trwa, więc trzeba to wykorzystać.  Dzisiaj kotlet schabowy - tradycyjny wcale nie musi być nudny :) Składniki: 4 porcje schabu na kotlety 10 g suszonych borowików 1 jajko sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Rozklepać delikatnie kotlety, przyprawić solą i pieprzem - odstawić na 1h do lodówki. W miseczce bełtamy jajko, w blenderze blendujemy(...)grzyby. Kotlety panierujemy w jajku następnie w grzybach. Smażymy na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej ze stron. Można podawać z sałatką z buraczków idealnie się razem komponują :)  Smacznego

Niezły Młynek
Uszka wigilijne 161

wyobrażacie sobie jak smakują z borowików przyrządzone?! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju 1/2 szklanki gorącej wody farsz 200 g suszonych borowików 1 cebula 1 łyżka masła sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Grzyby moczymy w wodzie kilka godzin.  Wymoczone grzyby przepłukujemy zimną wodą. Przełożyć do garnka, wlać 3 litry  wody. Gotować

kgwjanczewo
KURKI W ZALEWIE Z DODATKIEM PAPRYKI 91

ocet winny 6% szklanka cukier 1/2 szklanki liść laurowy 2 szt pieprz w ziarenkach 6 szt papryka słodka 1 łyżka suszony estragon 1,5 łyżki sól 1 łyżka kwasek cytrynowy szczypta Sposób przygotowania Grzyby oczyścić umyć i osączyć. Paprykę umyć, pokroić w paski, a cebulkę w plasterki. Zagotować 2 szklanki lekko osolonej wody z dodatkiem kwasku cytrynowego. Wrzucić

Darcia w kuchni
Chińszczyzna z wieprzowiną na carpaccio z cukinii 179

porcje:1 woreczek białego ryżu1 woreczek dzikiego ryżu2 schaby z wieprzowinymrożona mieszanka chińska z (marchewką, cebulą kiełkami fasoli mung, pędy bambusa, grzyby chińskie, papryką, porem)przyprawy po 1 szczypcie: imbir, kurkuma, curry,  papryka mielona, suszona kolendra, kmin, pieprz, kardamon, 2 łyżeczki sosu sojowego, sól i pieprzCukinię myjemy i kroimy cieńcie plastry obieraczką do warzyw

Bon Appetit Małgorzaty
ŻEBERKA NA KAPUŚCIE 150

podane  żeberka. A do tego koniecznie ziemniaczki w mundurkachSkładniki:1 kg kapusty1/2 kg kapusty kiszonej20 dag boczku wędzonegopętko kiełbasy5 żeberek4 marchwiegarść suszonych grzybów3 liście laurowe Kamis5 ziaren angielskich Kamis4 pieprze ziarniste Kamissól do smakuWykonanie:Grzyby moczymy najlepiej na noc. Kapustę szatkujemy wrzucamy do garnka,dodajemy umytą i wyciśniętą kapustę kiszona. Zalewamy wodą- na wysokośc kapusty. Dorzucamy pokrojoną

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania