suszona wołowina - 1161 przepisów (strona:69/78)

Trendy, regionalizm i rewolucja. Moskole z niebanalnym masłem 268

coraz więcej specjalistów od ramenu a o swojski, wspaniały rosół coraz trudniej. Zapytacie co to jest bibimbap? To takie danie koreańskie oznaczające dosłownie „wymieszany ryż”. Ryż miesza się z wołowiną, warzywami, na wierzch jajko i doprawia mocno pastą z papryczek chilli. Coś jak nasze łazanki, tylko że inaczej i bez jajka Czeka nas świetlana kariera wytrawnych lodów. Jadłam chrzanowe(...)miękkie placuszki. Do takich placków pasuje masło czosnkowe, bryndza (ale na nią teraz nie ma sezonu), kwaśna śmietana, a nawet miód. Ja proponuję zrobić masło z ziołami i suszonymi pomidorami. Kostkę dobrego, miękkiego masła mieszam z utartym ząbkiem czosnku, szczyptą soli, posiekanym drobno koperkiem i pietruszką (po garści), dodaję kilka krople soku z cytryny i 5-6 drobno posiekanych

ladykitchen
Domowe burgery i najlepszy przepis na bułki 127

Domowe burgery miały swoje pięć minut w sieci. Była moda, był szał, było darcie szat i puszenie ogona, kto ma lepszy pomysł czy przepis na kawał

ladykitchen
Jak przedłużyć trwałość żywności? Przechowywanie próżniowe. 111

moim blogu, przykładem może być choćby przepis na chrupiące ziemniaczki z ziołami i serem (z patelni) . Poza tym nie raz wspomniałam Wam jak ja przechowuję żywność – mrożę ją, suszę (i teraz np. mam zapas lubczyku z działki) lub robię najróżniejszy przetwory. Dziś jednak napiszę Wam kilka słów o jeszcze jednej możliwości jaką jest przechowywanie próżniowe . Na czym polega pakowanie(...)biały ser). Zgrzewarka próżniowa jest odpowiednia do każdego rodzaju żywności: mięs, warzyw, owoców, sosów, zup, kawy ziarnistej, artykułów sypkich jak kasze, ryże itd. Przykładowa ważność produktów po zapakowaniu próżniowym: wołowina, wieprzowina, jagnięcina, drób – okres przechowywania 2-3 lata w zamrażalniku mięso mielone – okres przechowywania 1 rok w zamrażalniku ryby – okres przechowywania 2 lata w zamrażalniku orzechy i nasiona – okres przechowywania

Słodkie okruszki
Tydzień Kuchni Chilijskiej w warszawskim Hotelu Bristol 106

część tego z czego słynie Chile. W południowej części kraju w sprzyjającym wilgotnym klimacie na ogromnych zielonych terenach doskonale rozwinięta jest produkcja zwierzęca. Chile eksportuje ponad 130 gatunków jagnięciny, wołowiny, wieprzowiny i drobiu. Nie sposób nie wspomnieć o tym, że Chile zajmuje 8 miejsce na świecie w produkcji wina. Doskonały zróżnicowany klimat i 450 letnia tradycja powoduje że wina(...)bananów i Brzoskwiń. Z przyjemnych i długim finiszu. W końcu przyszedł czas na dania mięsne: Żeberka wołowe / polędwica wołowa / quinotto z warzywami / orzechy włoskie Jagnięcina / liście botwiny / pszenica mote / suszone grzyby Do nich zaproponowano nam wino Marques De Casa Cabernet Sauvignon. Typowy, bardzo przyjemny przykład chilijskiego Cabernet Sauvignon z Maipo Valley. O pięknym głębokim czerwonym kolorze i aromacie wiśni

królestwo garów
Policzki wołowe w sosie winno - czekoladowym, grillowanym brokułem, groszkiem, karmelizowaną z masłem orzechowym szarą renetą i 89

Za tym policzkiem wołowym niesie się cała historia i proces przygotowania, długi ale wart każdej minuty włożonej w przygotowanie go. Ot tak, pewnego zimowego dnia - a

Mango Papaja
Rosół wołowo -drobiowy. P.S. Sto lat Kochanie! 178

dziecko właśnie bierze.  To on pilnuje, żeby dzieci chodziły w papciach i miały koszulki włożone do środka, a plecy nie były gołe.  To on kąpie dzieci i suszy Hani włosy.  On też chodzi na wywiadówki i płaci wszystkie rachunki (no prawie wszystkie..).  To on pamięta o rozliczeniach, ważnych terminach i buduje dzieciom namioty z koców(...)kuchenki gazowej, na której mogłabym opalić cebulę, używam do tego celu palnika do crème brûlée (do deseru użyłam raz, do opalania cebuli już wiele razy). Składniki: ok. 400 g wołowiny (np. antrykotu z kością) 2 duże tylne ćwiartki kurczaka (ze skórą) 3 l wody 4 średnie marchewki 2 małe pietruszki 1 por (cały lub tylko biała część) ½ średniego selera

bistro mama
Klopsiki w sosie słodko kwaśnym 270

Klopsiki w sosie słodko kwaśnym. Mięsne klopsiki w pysznym sosie z noodles ze słodkich batatów to moje kolejne odkrycie. Żyć nie umierać. Jedzenie cieszy, gotowanie cieszy

codojedzenia
Pierogi z mięsem 237

Te pierogi to idealne danie które może powstać kiedy gotujesz rosół. Możesz je zrobić tego samego dnia lub dnia następnego po ugotowaniu domowego rosołu, dzięki temu

nietylkopasta.pl
Papryka faszerowana kaszą gryczaną 236

Większość przepisów pokazuje sposób przygotowania papryki faszerowanej mięsem mielonym z dodatkiem ryżu. Ja natomiast w tym wpisie chciałbym Wam pokazać jak możemy przygotować jeszcze bardziej zdrową

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
140. Dynia w środku zimy czyli dyniowe chili con carne. 199

Kochani,  nie da się ukryć, iż mróz za oknem doprowadza nas wszystkich do wielkiego lenistwa ( a także szału!) i jedyne o czym marzymy po powrocie

Symfonia Smaków
Kohersen Mycook - więcej niż robot kuchenny 109

zupę krem z kalafiora, to uda się przyrządzić krem z brokułów, pomidorów i wielu innych warzyw. Jeśli da się przygotować curry z kurczaka to równie smaczna będzie potrawka z wołowiny, ale na takich zasadach powstaje również węgierski bogracz gulasz i chili con carne. Podobnie było z sosami, pieczywem,   ciastami i napojami. I tak drogą analogii tworzyliśmy kolejne potrawy, dopasowane(...)gryczanej. Robot równie dobrze poradzi sobie ze zmieleniem wszelkiego rodzaju kasz, orzechów, kawy, ziaren, jak i mięsa (odpadło mi uciążliwe mycie wałka i sitek z maszynki do mięsa), czy suszonej włoszczyzny na domową vegetę. Przygotowanie cukru waniliowego z prawdziwą wanilią lub cukru z kardamonem zajmuje dosłownie pół minuty, a masy marcepanowej 5 minut. Kohersen Mycook - więcej niż robot kuchenny

Cztery Fajery
Gołąbki bez zawijania z sosem grzybowym 324

Dzisiaj na blogu przepis na szybkie gołąbki z siekaną kapustą, ryżem i mielonym mięsem podane z sosem z borowików. Polecam! Składniki: 400 g ryżu arborio ok

Czerwień i błękit
GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! 193

jadam dość rzadko, ponieważ bardzo trudno dzisiaj znaleźć mięso dobrej jakości, zazwyczaj mamy do wyboru albo dwutygodniowe hodowlane kurczaki, pasione wszystkim aby tylko szybko rosły, albo mięso wieprzowe. Dobrą wołowinę kupić, to jakiś cud, wszędzie tylko kurczak, i wieprzowe, ewentualnie jakaś kaczka.  Jeśli spotykam mięso wołowe, w sklepach mięsnych, to raczej nie ma ono, nic wspólnego z ładnie przerośniętym(...)ryba się Wam tylko spali, a nie będzie dobra w środku.  Na patelnię dokładamy szparagami i podsmażamy około 2-3 minut, z dodatkiem zmielonego różowego pieprzu i suszonego chili. Grillując rybę nie zapomnijcie o jej grzbiecie, za pomocą łapek, przytrzymaj rybę w pozycji, jak na zdjęciu powyżej, aby grzbiet ryby również był idealnie wysmażony. Ryba nie może być

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania