wypieku nie potrzeba żadnego tłuszczu. Zwykły cukier zastąpiłam brzozowym (*) - dla mnie w smaku jest akurat, ale dodatkową słodycz można uzyskać poprzez posmarowanie kawałka ulubioną konfiturą lub dodania (przed pieczeniem) suszonych owoców. Mąka żytnia - w porównaniu do mąki pszennej - zawiera o wiele więcej błonnika, minerałów i przeciwutleniaczy. Oprócz tego, ze nadaje wyrazisty smak - to korzystnie wpływa na nasze zdrowie. Jednym słowem
Di gotujeSkładniki: 1 kilogram polędwicy wołowej surowej, 6 żółtek, 1/2 szklanki oliwy, 3 łyżeczki sosu sojowego, 2 cebule, 5-6 ogórków konserwowych, sól, pieprz, papryka mielona. Przygotowanie: Polędwicę myjemy i suszymy, a następnie mielimy lub siekamy na drobno. Do mięsa dodajemy przyprawy. Następnie wlewamy po łyżce oliwy i sosu sojowego. Odstawiamy na około 20 minut do lodówki. W międzyczasie kroimy
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniapierożków najprostszy dip keczupowo-majonezowy. składniki: ciasto 225 g mąki pszennej duża szczypta soli 2-3 łyżki oleju ok 90-100 ml letniej wody farsz 250 g ricotty 6 suszonych pomidorów z zalewy 1 mała czerwona cebula sól,pieprz oraz olej do smażenia Do mąki dodać sól, olej i wodę. Zagnieśc elastyczne ciasto, odstawić. Przygotować farsz. Do miski przełożyć ricottę
Monia miesza i gotujeporcji) Składniki: 2 bakłażany, pokrojone w 1 cm plastry 1 łyżka soli 750 g mielonego mięsa wieprzowego 1 cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka suszonego oregano 2 liście laurowe 1 łyżka mąki sól i pieprz do smaku 200 ml czerwonego wina wytrawnego 400 g siekanych pomidorów 2 łyżki passaty 7 łyżek oliwy z oliwek
karmelowykaczki 1/2 średniej marchewki 1/2 szalotki lub niedużej cebuli 1/2 łodygi selera naciowego 1/2 białej części pora 1 mały,rzymski pomidor 1/2 łyżki listków świeżego tymianku (ewentualnie 1/4 łyżki suszonego) 1 mały listek laurowy 2 ziarna czarnego pieprzu 60 ml wina Porto Tawny (dostępne dobrej jakości do 20 zł, np. w Biedronce) 60 ml czerwonego, ulubionego wina 500 ml domowego
Moja DelicjaCytrusowa lemoniada Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Grzane wino z bakaliami Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Koktajl ananasowo - bananowy Koktajl bananowy z kiwi Kompot z jabłek Kompot z suszonych owoców Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami
Moja smaczna kuchniaenergii. Bez dodatku cukru, zawiera tylko naturalne. Świetna propozycja dla osób, które uczulone są na różne alergeny, jak i dla cukrzyków. W skład wchodzą daktyle, rodzynki, migdały, żurawina, wiśnia suszona, błonnik jabłkowy. https://www.facebook.com/RawAndHappy.eu/?fref=ts http://www.rawandhappy.eu
R'n'G Kitchenoraz minerałów. Jeśli chodzi o miód, najlepiej użyć prawdziwego, polskiego, a nie tego będącego mieszanką miodów spoza UE. No i oczywiście w żadnym wypadku nie kupujemy sztucznego. Kompot z suszonych owoców O ile nie jest słodzony toną cukru (który wg mnie i tak jest zbędny), może zdziałać sporo dobrego. Stanowi źródło błonnika i witamin, wspomaga wymiatanie resztek jedzenia z jelit
Powiedz dietom nie500g mąki pszennej + ciutkę do podsypania - 250ml letniej wody - 70g posiekanych orzechów włoskich - 30g rodzynek - 3 łyżki syropu klonowego - 30g świeżych drożdży - 3 łyżki oleju rzepakowego Krem daktylowy: - 150g suszonych daktyli - ziarenka z 1 laski wanilii - 3 łyżki kakao - 1/3 szklanka wody Z powyższych proporcji wyszły nam dwie średnie keksówki. 1. Zaczynamy od daktyli, które wrzucamy do salaterki i zalewamy
Kuchenne Wariacjezastąpić tradycyjną, niewiadomego pochodzenia wędlinę i inne cuda. Ten burger jest nadziany zdrowiem. Składniki 150 g mielonego mięsa z indyka zagrodowego cukinia baby kawałek dyni czerwona cebula solidna łyżeczka suszonego koperku szczypta kurkumy i curry 2 ząbki czosnku 4 łyżeczki mielonego siemienia lnianego pół łyżeczki mielonej kolendry sól himalajska do smaku natka pietruszki, posiekana drobniutko pół łyżeczki octu balsamicznego
Z Kuchni Do Kuchnidoskonały do deserów i wypieków - na nadchodzące święta jak znalazł - kolejna kompozycja, która baardzo przypadła mi do gustu (koleżankom z pracy również) fruit & crunchy - pyszna czekolada deserowa z suszoną morelą i chrupkimi płatkami Czekolady z pewnością zadowolą smakoszy oraz znajdą wiele zastosowań w przygotowywaniu słodkości. Smaki są wyważone, różnorodne, a przede wszystkim lekkie i przyjemne. Seria 70% kakao
Kuchnia po mojemudodatkiem do obiadu, polecam do mięsa i nie tylko. Składniki: 0,5 kilograma ziemniaków 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki przyprawy do ziemniaków 1 łyżka suszonego koperku sól 1/4 szklanki oleju Sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy, przekładamy do garnka, wlewamy wodę, solimy do smaku, gotujemy 5 minut od momentu zagotowania, odcedzamy. Ostudzone kroimy w ćwiartki, olej
Bajeczna KuchniaCIASTKA KORZENNE Z MASZYNKI GOŁĄBKI Z RYŻEM I MIĘSEM SAŁATKA JARZYNOWA BIGOS Z KAPUSTY KISZONEJ KULEBIAK FRANCUSKI PISZINGIER KAWOWY KURCZAK W SOSIE Z KAWY PIEROŻKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ I SUSZONYMI GRZYBKAMI SAŁATKA ŚLEDZIOWA POD PIERZYNKĄ SOS CZEKOLADOWY
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSYROP CYNAMONOWY DO KAWY LUB HERBATY LODY NA CIEPŁO CIASTO GALARETKOWE KLOPS W ŚMIETANIE SERNIK Z BRZOSKWINIAMI CIASTO BAKALIOWE CIASTO MAKOWO-JABŁKOWE BITKI W SOSIE MYŚLIWSKIM KOMPOT Z SUSZU BISZKOPT
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkicebulą dodać do gotującej się fasoli - z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Na końcu fasolkę zagęścić przecierem pomidorowym, doprawić (solą, pieprzem, majerankiem, ostrą papryką) i zagotować. Do fasoli dodatkowo dodaję suszone i świeże zioła. Nie podawałam ilości koncentratu, ponieważ jakościowo są one różne i jeden jest bardziej, drugi mniej "pomidorowy". Proporcje mięsa również zależą do indywidualnego gustu. (*) Fasolkę po bretońsku można
Di gotuje