susz - 5290 przepisów (strona:142/353)

Łazanki z kapustą i grzybami 849

chyba każdemu :) Makaron łazanki możecie podawać w takiej wersji z kapustą i pieczarkami jak podałam poniżej lub użyć dwóch innych kapuścianych dodatków, na które przepisy znajdziecie tutaj: Kapusta z suszonymi grzybami wigilijna lub Wigilijna kapusta z grzybami i żurawiną. Łazanki z kapustą […] The post Łazanki z kapustą i grzybami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
PIERNIKOWA BRIOSZKA 110

ochotę gdy tylko go zobaczyłam.Minął rok i w końcu zrobiłam,nie żałuję i podaję przepis z moimi zmianami. Składniki:   460 g mąki pszennej 100 g cukru opakowanie suszonych drożdży 80 ml letniego mleka opakowanie przyprawy do piernika 170 g roztopionego masła 2 jajka 100 g rodzynek namoczonych w rumie ( najlepiej parę dni wcześniej,dzień przed też będzie

Niespełnione zdolności kulinarne
Suszone banany 168

Będą wtedy mniej kaloryczne ale i tak osoby na diecie nie powinny ich jeść zbyt często. Zachęcam jednak by podczas rodzinnego oglądania telewizji najczęściej podjadane niezdrowe przekąski zastąpić właśnie suszonymi bananami. Ich jedzenie wyjdzie wszystkim na zdrowie, a dodatkowo wpłynie pozytywnie na proces myślenia i koncentracji co ma szczególne znaczenie dla uczących się dzieci. Czytaj więcej

Wiem co jem
Sałatka z pieczonym kurczakiem i KONKURS! / Roasted chicken salad 225

zapraszam! Scroll down for recipe in English Sałatka z pieczonym kurczakiem (4 porcje) Składniki: 2 szklanki posiekanego mięsa pieczonego kurczaka (lub innego mięsa jak masz pod ręką) ¼ szklanki posiekanej suszonej żurawiny ¼ szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1/2 szklanki słodkiej kukurydzy Bonduelle , odsączonej z zalewy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ¼ szklanki majonezu sól i pieprz

karmelowy
Sos pieczarkowy z porem 167

chili pokrojonej w drobną kosteczkę 250 ml śmietanki 18% do zup i sosów 250 ml śmietanki 30% sól, pieprz, słodka papryka, lubczyk, majeranek, vegeta natur, płaska łyżeczka suszonej cebuli Przygotowanie: 1. Na maśle przesmażam drobno pokrojoną cebulkę, następnie dodaje pokrojone w plasterki pieczarki, przyprawiam, duszę do miękkości. W połowie dodaję pokrojonego w plasterki pora, tę część białą + trochę zielonej, całkiem

Zasmakuj Kuchni
Mufinki z bakaliami 131

łyżeczki proszku do pieczenia  szczypta soli 1 szkl. mleka  1 rozbełtane jajko ½ kostki margaryny roztopionej i ostudzonej dowolne bakalie [ u mnie śliwka kalifornijska, rodzynki królowej i suszone owoce Helio ] Sypkie składniki w jednej misce,a mokre w drugiej.Do  sypkich dodać mokre i wymieszać.Dodać także pokrojone bakalie.Nakładać łyżką do foremek i piec ok. 20-30 minut

Moje domowe kucharzenie
Zupa pieczarkowa 119

Składniki 1 duża marchew 1 pietruszka 1  mały seler 1 łyżka masła 3 średniej wielkości ziemniaki 1,5 l bulionu warzywnego 200 g serka topionego (pieczarkowego) 1 łyżka suszonego lubczyku sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach. Lekko podsmażamy na maśle z pokrojonymi w kostkę ziemniakami

R'n'G Kitchen
Retrowarzywa 146

miętą oraz liśćmi buraka i czarnuszką, golonkę z jarmużową kiszoną kapustą i jabłkami, pieczony schab nadziewany skorzonerą, sajgonki z burakiem i łososiem, sushi z marynowaną brukwią, keks rabarbarowy z suszoną żurawiną i jagodami goji oraz… sernik z topinamburem i kasztanami. Prze-szał! Wyobrażacie sobie te wszystkie imprezy? Te zloty rowerowe? Te konsultacje miejskie? Z takim jedzeniem? Koniecznie sobie wyobraźcie

GRUBY WAŁEK
Strączki 198

soczewicy, batatów i buraków, kapusta z grochem i kurkami, hummus z mango i kokosem, pieczarki portobello faszerowane białą fasolą i pesto, pita z bobem i jagnięciną, pasztet sojowy z suszonymi pomidorami i bazylią, a na deser ciasteczka czekoladowe z soczewicą czy ciasto z fasoli adzuki z kremem a herbaty matcha. Pyszności! Łapcie książkę tutaj

GRUBY WAŁEK
Grzaniec zimowy 133

Grzaniec zimowy ! GRZANIEC: - 500 ml wina półwytrawnego różowego  - suszone wiśnie - łyżka - kandyzowany imbir- kilka kawałeczków - anyż 2 gwiazdki - cynamon - skórka pomarańczowa bądź plastry pomarańczy -  3- 4 ziarna jałowca - 2-3 łyżki miodu - kilka rodzynek  Całość podgrzej w rondelku! Podawaj gorące

SMYKWKUCHNI
Śledzie w sosie słodko-kwaśnym 7013

może tak Wam zasmakuje, że zrobicie go na te dwie okoliczności :) Przepis pochodzi z gazetki Moja kuchnia, nr 12/2009. W oryginalnym przepisie znajdziecie rodzynki, które ja podmieniłam na suszoną żurawinę ;) Więcej przepisów na Wigilię i Boże Narodzenie […] The post Śledzie w sosie słodko-kwaśnym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Bezglutenowe ciastka świąteczne z musli i chia 171

przepyszne ciasteczka z dodatkiem bezglutenowego musli i chia. Użyłam mojej własnej mieszanki musli w której znalazły się płatki kukurydziane, płatki z brązowego ryżu, kasza gryczana preparowana, rodzynki i kawałki suszonych moreli. Bardzo proste do wykonania i rewelacyjne w smaku. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 190 g roztopionego masła 140 g bezglutenowego musli z owocami ( u mnie miks własny) 100 g bezglutenowych płatków

Kuchnia bezglutenowa
Komosa ryżowa na słodko :) 147

bezglutenowe czy bezcukrowe. Tych kategorii jest o wiele więcej, dlatego zainteresowanych odsyłam do strony marki.  Ja tymczasem zapraszam Was na słodką miseczkę, w której znajdziecie przepyszną quinoę z suszoną morwą i migdałami. Całości towarzyszy kokosowy smak i aromat. Dobrze, że zrobiłam zdjęcie i choć odrobinkę spróbowałam, bo po chwili tylko usłyszałam - "a mogę to czarne "coś" zjeść, bo takie

Zdrowie na języku :P
Pyszny chleb z mąki pszennej i razowej 165

minuty – dodać mieszankę ziaren, naczynie zamknięte, interwał, 30 sekund -zostawić ciasto do wyrośnięcia Wyrabianie ręczne – na stolnicę wysypać mąki, zrobić dołek. Dodać sól, cukier, ziarna, płatki owsiane, suszone drożdże. Wlać trochę ciepłej wody i wyrabiać ciasto. Dolewać wodę podczas ugniatania, aż wszystko się połączy i powstanie sprężyste ciasto. Ugniatać około 10 minut. Ciasto włożyć do miski lekko wysmarowanej

Kuchnia Pokoleń
Tarta z tuńczykiem, kukurydzą i groszkiem w sosie pomidorowym 145

przekroju. Do przygotowania jest prosta, szybka (nie licząc czasu chłodzenia ciasta, ale można je sobie przygotować wcześniej) i oczywiście bardzo smaczna.  Smak można wzbogacić, dodając na przykład suszone pomidory czy paprykę. Składniki: Ciasto: 3,5 szkl. mąki pszennej 250 g margaryny 1 jajko 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu Farsz: 500 g włoskiego

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania