kaszę, rozgrzewamy olej i formujemy kotleciki ( ja pera kotlecików obtoczyłam w bułce natomiast resztę wykładałam łyżka od razu na rozgrzany tłuszcz). Smażymy na rumiano z każdej strony podajemy z surówką bądź sosem lub same :) Smacznego
Gotowanie...to proste !mnie zaskoczył. Kaczkę podałam na obiad, a mięso, które zostało dodałam do sałatki, którą pokażę wkrótce na blogu. Mięso idealnie pasuje do kapusty ze śliwką i grzybami lub do surówki z kiszonej kapusty . Prosty, wręcz klasyczny przepis znalazłam na Smacznej stronie Tesco . Składniki: 1 kaczka 1 kg jabłek 150 g masła 3–4 łyżki oleju przyprawy: sól, pieprz, majeranek
Czerwień i błękitracuszki. Przeważnie robimy takie tradycyjne kotlety ale warto zrobić coś prostego ale jednocześnie smacznego i szybkiego. Takie racuszki smakują dzieciom. Możemy je podać z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniDzisiaj mam dla Was przepis na łatwe danie obiadowe, czyli koperkowe pulpety. Najczęściej podaję je z ziemniakami lub ryżem oraz surówką. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1/2 kg łopatki wieprzowej, 1 cebula, 1/2 pęczka koperku, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, 1 litr wody, 1 łyżka mąki, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1,5 łyżki śmietany 18%, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE
Tradycyjna kuchnia Kasipóźniej przygotować w swoich kuchniach. Kilka propozycji dla Was już czeka w kolejce, a tymczasem po świąteczno - sylwestrowym objedzeniu zapraszam na coś lżejszego z piekarnika. W przypadku dzisiejszego obiadu surówkę możecie pominąć, zapiekane warzywa już wystarczą by całość dobrze wyglądała na talerzu :) Dzisiejsza inspiracja pochodzi od Krysi z moimi modyfikacjami. Składniki na 4 porcje: 600 g medalionów z indyka (możecie
Fabryka pomysłówdrobną kostkę, dodać do kapusty. Obrane jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do kapusty i cebuli. Wymieszać. Doprawić sola, pieprzem, cukrem i polać olejem. Ponownie wymieszać. Surówka idealnie pasuje do dań z różnego rodzaju mięs. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąkurczaka o mocnym posmaku czosnku. Zamarynowane w czosnku a potem upieczone są soczyste i smaczne a skórka chrupiąca. Można podać je jako danie obiadowe z ziemniakami czy frytkami i surówką lub po prostu z pieczywem. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniziołami i czosnkiem. Różnią się od oryginału zastosowaniem serka kremowego zamiast zwykłego twarogu. Masa jest dzięki temu gładka i łatwa do wyrobienia nawet łyżką. Usmażone placuszki świetnie smakują z surówką, zwłaszcza z ostrą rzodkiewką. Przygotowanie dania zajmuje mniej niż 30 minut, jest dobrym i szybkim pomysłem na każdą porę dnia. Składniki: 1 serek kremowy Arla Apetina czosnek i zioła
Wrzosowa Polanaawokado Bezy i pianki z ksylitolem Placek z awokado i mango Jaglane placki z gruszką Jaglane "Raffaello" "Nutella" z daktyli Dyniowe muffinki ryżowe Gryczane muffinki z buraków Pieczone kasztany Surówka z białą rzodkwią Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną Pieczona cieciorka Lekki krem orzechowy Hummus buraczany Żołnierzyki z owoców z dipem Frytki z batatów Różyczki z ciasta francuskiego Przekąska z białej rzodkwi
Be Fit Be StrongSkładniki: flądra 4 filety, masło klarowane 4 łyżki, przyprawa do ryb 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżeczka, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, koperek siekany 1/2 pęczka, surówka - w opisie umyte, osuszone filety flądry posypać przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny na gorącym maśle usmażyć filety na złocisto ziemniaki ugotowane w osolonej wodzie utłuc tłuczkiem ogórki zetrzeć na tace
W Mojej Kuchni Lubięprzede wszystkim dużo, dużo zdrowia, bo ono chyba jest najważniejsze. A ja mam dla Was dzisiaj kurczaka yakitori. Idealny na obiad lub na imprezę jako przekąska. Do tego proponuję surówkę z pora i pomarańczy . Składniki 2 podwójne piersi z kurczaka 3 łyżki sosu teriyaki 2 łyżki sosu sojowego 1 ząbek czosnku 1/4 łyżeczki imbiru 1 łyżka sezamu Mięso umyć
O kuchni z uczuciemrondla dodać ziele angielskie i śliwki. Uzupełnić płynem aby mięso było ledwie przykryte. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu w razie potrzeby uzupełniając płyn. Podawać z chlebem i ulubioną surówką. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do grubej kaszy ( typu pęczak ). Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancezostanie. Oprócz zapiekanki możecie podać kurczaka przygotowanego w chrupiącym cieście - takiego jak z KFC - tutaj przepis . Przygotować frytki lub upiec ziemniaki ( tu i tu ). Całość uzupełnić swoją ulubioną surówką - np taką oraz ulubionymi zimnymi sosami. Wszystko możecie podszykować wcześniej a nawet tylko odgrzać w piekarniku bezpośrednio przed podaniem. Jeżeli chodzi o ciasto, to ja uwielbiam te na zimno
Poezja Smaków - blog kulinarnyfasoli czerwonej, cebuli i marchewki, która nadała im delikatnie słodkiego smaku. Można wyczuć nutkę pikanterii za sprawą chilli. Kotlety z fasoli mogą być ciekawym urozmaiceniem obiadu, a w towarzystwie surówki i kaszy stanowić pełnowartościowy posiłek :) Składniki: 100 g fasoli czerwonej redkinley (Targroch) 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 2 łyżki siemienia lnianego mielonego przyprawy
Zdrowie na języku :Pminut - po upieczeniu mięso powinno odchodzić od kości. Przed upływem ostatniego kwadransa warto zdjąć pokrywę z naczynia. Podawać gorący i polany delikatnie sosem z pieczenia i np. z surówką. W dzieciństwie uwielbiam królika pieczonego przez Mamę w prodiżu. W pewnym momencie ktoś mi obrzydził to mięso, wmawiając mi, że jem baraninę (tej nadal nie znoszę i ze względu na kolor
Weekendy w domu i ogrodzie