Zagotowujemy i zagęszczamy mąką roztrzepaną w zimnej wodzie. Całość ponownie zagotowujemy, jeśli sos jest zbyt gęsty dolewamy wody. Do sosu wkładamy żeberka i chwilę razem dusimy. Podajemy z ulubioną surówką oraz tłuczonymi ziemniakami lub kluskami polanymi powstałym sosem. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachstron. Usmażone placki układać na talerzach. Na środku każdego placka wyłożyć równomiernie sos z mięsem, placki złożyć na pół. Całość posypać drobno pokrojonym czosnkiem lub zieleniną. Podawać z surówkami i jeśli ktoś lubi - z kwaśną śmietaną
Nie tylko w kuchnipotraw w płynie 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, masło klarowane 1 łyżeczka, cebula 2 duże, jabłka 1 duże, woda 1,5 szklanki DODATKI: ziemniaki gotowane w mundurkach 10 mniejsze, surówka - w opisie udka kacze umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, naciąć skórę po skosie, natrzeć przyprawami i schować do lodówki na 1 godzinę, w garnku szybkowara roztopić masło, podsmażyć udka z każdej
W Mojej Kuchni LubięIdealna surówka na sezon dyniowy. Idealna jako dodatek do obiadu. Składniki: 15 dag oczyszczonej dyni 2 pomidory 2 jabłka 1 mały jogurt naturalny sól do smaku sok z cytryny do smaku 1 łyżeczka posiekanego koperku Wykonanie: Dynie zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z obranymi jabłkami. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, przyprawić do smaku, wymieszać z jogurtem i posypać
Tradycyjna Kuchniaminut w 180 stopniach. Po tym czasie zdjąć pokrywę i piec jeszcze 5 minut, by mięso jeszcze bardziej się zarumieniło. Swoją wersję podałam z leśnymi grzybami, kopytkami i surówką z kapusty pekińskiej. Polecam i życzę smacznego
Kuchnia w opałachkoperkiem Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Cytrusowa lemoniada Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia
Moja smaczna kuchniastrony Ulubione Przepisy . Mięso jest (a w zasadzie było :P ) bardzo delikatne i kruche, a całość bardzo dopełnia wyrazisty i dobrze doprawiony farsz... Do tego podałam kaszę gryczaną i surówkę z czerwonej kapusty. No co ja tu będę Wam opisywać, musicie spróbować! ;) Składniki: Mięso-marynata: 1,5kg schabu 2-3 ząbki czosnku rozmaryn sol, pieprz 2 łyżki oleju Farsz: 200g
Czerwona Porzeczkastrony pod przykryciem, to wszystko. Ściągamy z patelni, zostawiamy aby mięso odpoczęło, rozwijamy z papieru i możemy przekroić roladki schabowe na 3 części. Ja podałam Schab faszerowany podgrzybkami z surówką z włoskiej kapusty, z porem, marchewką, jabłkiem i sosem majonezowo-jogurtowym. Smacznego! The post Schab faszerowany podgrzybkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięochotę, a tego już dawno w ogródku nie ma (bo nie kupuję warzyw i owoców sezonowych poza ich sezonem). Innym razem potrzebujemy czegoś na już, bo czasu na przygotowanie surówki na obiadu nie mamy. Albo po prostu mamy ochotę na konkretną sałatkę, którą przygotowaliśmy w sezonie. Dziś proponuję przepis na sałatkę z buraków. Składniki : 3,5 kg buraków 5 papryk
Weekendy w domu i ogrodzieProsta i bardzo pyszna sałatka z pomidorów, którą można podać do obiadu, ale może również stanowić samodzielny posiłek. Składniki: ok 0,5 kg pomidorów (dałam malinowe
e-PrzepisyKulinarneMarchewka jest bardzo wdzięcznym produktem w kuchni, gdyż można z niej wyczarować mnóstwo fantastycznych dań, począwszy od prostych surówek i sałatek czy wybornie smakujących zup, kapitalna jest również jako dodatek do dań mięsnych (nie wspominając już o daniach wegetariańskich!), a skończywszy na aromatycznych i słodkich wypiekach oraz deserach! Dziś marchewka gra główną rolę, tym razem jako zdrowa słodycz/przekąska
Kraina Miodem PłynącaSpołem pisze, że wprowadza na rynek nowe produkty. Podpowiada przysłanymi przyrządami, że używa się ich do produkcji tej nowości. Nie wiem co to będzie ale ja typuję na surówki wielowarzywne do obiadu lub buraczki tarte. Ale jestem również bardzo ciekawa Waszych typów. Zapraszam Was do zabawy i wpisywania w komentarzu Waszych typów
Ala piecze i gotuje