Wykwintna surówka z selera z mango. Wykwintna ze względu na walory smakowe, ale i seler pokrojony w cienkie paseczki prezentuje się dostojniej niż potraktowany jarzynową tarką ( przepis tu ). To właśnie dodatek mango -"owocu młodości" nadaje jej niezwyłego, wykwintnego smaku. Duet nie tylko smaczny, ale niezwykle korzystny dla naszego zdrowia. Seler - dostarczy witamin, ułatwi ochudzanie przyspieszając matabolizm, a mango
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jako makaron a może jako krokiety? Dobre są zawsze i wszędzie. Tym razem zaproponuję naleśniki z tartymi ziemniakami, inne niż tradycyjne ale jakie pyszne . Ja podałam je z surówką chińską [ klik ] i sosem z mango [ klik ] , kombinacja rewelacyjna. Polecam gorąco. Ziemniaczane naleśniki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedopiekać makrele jeszcze z 5-8 minut makrela jest soczysta, aromatyczna, nie nasiąknięta tłuszczem, smakuje na ciepło i na zimno - można podać z czym się lubi np. ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej lub z pieczywem............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięGotowe mięso wyciągamy z piekarnika i odstawiamy na chwilę. Pozostałym po pieczeniu sosem możemy polać schab po wyłożeniu na talerz, najlepiej pieczone mięsa smakują z ziemniakami i jakąś domową surówką np. colesław
Piekielna Kuchnia Patinadmiaru soki, posiekać drobno. Dodać do ciasta naleśnikowego, przyprawić pieprzem i resztą przypraw, wymieszać dokładnie. Smażyć jak placki ziemniaczane. Podawać z naturalnym jogurtem, śmietaną, sosem mięsnym, z dodatkiem surówek - co nam tylko do głowy przyjdzie. Jeśli lubicie placki, to spróbujcie też moim placków z cukinii ...lub mojej wersji szwajcarskich placków ziemniaczanych rösti
Codzienna kuchnia niecodziennaSzybka, smaczna i zdrowa surówka- idealna do obiadu. Składniki: 1 seler 3 gruszki sól do smaku cukier do smaku pieprz do smaku 1 cytryna majonez Wykonanie: Gruszki, seler obrać i pokroić w zapałki, skropić sokiem z cytryny, przyprawić do smaku i wymieszać z majonezem według uznania
Tradycyjna KuchniaTradycyjna surówka z selera i jabłek. Składniki: 1 seler 4 jabłka 1 cytryna sól do smaku pieprz do smaku 10 dag płatków migdałowych majonez ze śmietaną Wykonanie: Selera, jabłka obrać i pokroić w zapałki, skropić sokiem z cytryny. Dodać 5 dag migdałów, wymieszać razem z przyprawami i majonezem wymieszanym ze śmietaną. Przełożyć do salaterki i posypać migdałami
Tradycyjna Kuchniaświeżego szpinaku, ok. 150 g 2 ząbki czosnku połowę słoika pomidorów suszonych 2 łyżki masła ser feta (opcjonalnie) sól pieprz DODATKI: ziemniaki w mundurkach rzodkiew ogórek zielony ulubiona sałata/ surówka świeży szpinak Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Szpinak opłukać, wysuszyć. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojony w drobna kosteczkę czosnek i podsmażyć z 1-2 min. Dodać do tego szpinak
Calzonella.comognia i trzymałem w cieple. Filety oprószyłem mąką, smażyłem na rozgrzanym oleju, na jasnozłoty kolor po 4-5 minut z każdej strony. Osączyłem na ręczniku. Podałem z sosem chrzanowym, surówką z kapusty pekińskiej i pieczonymi w ziołach ziemniakami pepite
R'n'G Kitchenpoukładać piersi natarte marynatą, jeśli marynata została to polać po wierzchu całość obficie posypać startym parmezanem, piec w 180 C około 35 minut kroić porcje i można podać z surówką jaką się lubi, ja podałam z mixem sałat z jogurtem.........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs
W Mojej Kuchni Lubięgórę kładziemy plaster mozzarelli na każdy kotlet(posypałam ser jeszcze papryką ostrą mieloną). Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Podajemy z ziemniaczkami (przepis) i surówką/sałatką. Smacznego
Moje-pitraszenietrzeba, dopraw jeszcze do smaku. W Magicznych smakach jak zwykle bardzo smacznie. Poprzednie relacje tu i tu . Na poniższych zdjęciach: zielona kasza gryczana, warzywa w ziołach, surówka z kapusty pekińskiej z zielonymi oliwkami, fasolka w sosie pomidorowo-daktylowym (zaskakująco dobre połączenie) i kotlety warzywne z ziarnami. Desery: szarlotka z żurawiną (ok, ale tarta cytrynowa o wiele lepsza
Qlinarnie i QlinarnieUwielbiamy majonez. A w zasadzie kto nie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Jajka z majonezem, majonez do sałatek, czy surówek no i do kanapek, nadający im niesamowitego smaku. Dobry majonez można jeść dosłownie łyżkami ze słoika, pod jednym wszakże warunkiem, że nie liczymy kalorii " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Sos majonezowy, zwany
Mieszam w GarnkuDzisiaj mam dla Was kolejny prosty pomysł na sałatkę: rzodkiewki, groszek i cebulka. Jako surówka do obiadu. Smacznie komponuje się z jakimkolwiek daniem, czy to na bazie ryżu czy ziemniaków. Smaczna, prosta w przygotowaniu i pożywna. Do jej przygotowania potrzebne nam będzie: 1 pęczek rzodkiewek, 1 miseczka groszku, 1 cebulka, oliwa z oliwek, ocet jabłkowy, odrobina kolendry. Przygotowanie sałatki: Umyć
MODA NA BIOzawijamy w rulony, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej, smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem na oleju z każdej strony na złocisto. Podajemy z dowolna surówką. Smacznego! http://dagoma.com.pl
Wanilia i Kardamon