surówka - 20359 przepisów (strona:656/1358)

Miodowe żeberka z piekarnika 136

folią aluminiową, Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st ok 30 min , następnie zdjąć folię i przyrumienic, przez jeszcze ok 15 min. Podawać z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką z botwinki

Gotowanie jest łatwe
Filet z indyka faszerowany żurawiną i sliwkami 149

godzinę, Rozerwać i rozchylić folię aluminiową i wstawić jeszcze na ok 15 min w celu zrumienienia mięsa. Można podać jako obiad z pieczonymi ziemniaczkami, sosem żurawinowym i surówkami. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Medaliony z piersi kurczaka w ziarnach sezamu i dyni 153

posypkę. Maczać z obu stron i na wolnym ogniu smażyć na złoty kolor po ok 3-4 min z każdej strony.  Podawać z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką z sezonowych sałat

Gotowanie jest łatwe
Gulasz otoczony fasolkami 174

dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić ok 40 min z przyprawami, w razie potrzeby dolać odrobinę wody.  Gotowy gulasz układać w gniazdku z długich fasolek , podawać z surówką i ziemniakami z wody

Gotowanie jest łatwe
Udziec indyczy w sosie śliwkowym 138

czasu do czasu obracać mięso. Kiedy mięso będzie juz miękkie, wyjąć je a sos zmiksować przy pomocy blendera. Mięso pokroić w plastry, podawać z frytkami i sałatką lub surówką. Polać sosem śliwkowym

Gotowanie jest łatwe
Golonki pieczone w piwie 165

Piec w temp 190 st przez 30 min. Następnie odkryć ziemniaki, wstawić brytfankę z golonkami i uruchomić termoobieg. Zapiekać ok 20 min aż do zrumienienia. Podawać z buraczkami lub surówką z kiszonej kapusty

Gotowanie jest łatwe
Pęczotto z suszonymi grzybkami na czerwonym winie 115

podlewać wodą aż kasza będzie prawie miękka. ok 30 min. Wtedy odparować nieco , wyłączyć ogień i na ok 15 min pozostawić pęczotto pod przykryciem. Podawać posypane natką pietruszki z surówką lub sałatką

Gotowanie jest łatwe
Kotlety sojowe 104

masy sojowej, cebulę drobniutko posiekać, dodać jajko i przyprawy, wyrobić masę , uformować 6 kotletów, panierować w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć kotleciki na złoty kolor. Podać z surówką

Gotowanie jest łatwe
Pieczone żeberka i ziemniaczki 149

folią aluminiową, obie brytfanki wstawić do piekarnika i piec w 200 st ok 1 godziny. Przed upływem tego czasu odkryć ziemniaki by się przyrumieniły. Do tego dania  podałam surówkę z kiszonej kapusty z olejem nierafinowanym

Gotowanie jest łatwe
Pierś z kurczaka gotowana na parze, marchewki glazurowane i surówka z białej kapusty. 186

łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego szczypta mięty  szczypta bazylii pół łyżeczki słodkiej papryczki 300 g marchewki (drobnej) 2 łyżki miodu 2 łyżki nalewki lub wina na surówkę biała kapusta marchewka cebula cukier sól sok z cytryny  oliwa Piersi z kurczaka zamarynować w roztworze przygotowanym z oliwy, octu balsamicznego i przypraw.  Marchewki oczyścić i ugotować na półmiękko

Gotowanie jest łatwe
Kurczak w ziołach, ziemniaki i dynia hokkaido z piekarnika 162

czasie zdjąć folię, obok wstawić jeszcze dynię hokkaido i piec wszystko jeszcze ok 30- 40 min. pod koniec włączyć termoobieg do lepszego przyrumienienia. Dodatkowo można podać surówkę, Ja zrobiłam z marchewki i pora, z oliwą

Gotowanie jest łatwe
Roladki z suszonymi pomidorami i wędzonką i soczewica . 155

posypać ponownie przyprawami i na sam wierzch po szczypcie brązowego cukru. Wstawić do piekarnika na 30 min w temp 180 st z termoobiegiem. Ja podałam roladki z soczewicą i surówką

Gotowanie jest łatwe
Kotlety z kaszy jęczmiennej 137

Pyszne i proste jarskie danie, które doskonale sprawdzi się jako zamiennik mięsnych kotletów. Podałam z sosem pieczeniowym i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: 200 g kaszy jęczmiennej perłowej 2 małe cebule 2 jajka 3 łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Można ją nawet lekko rozgotować. Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy

e-PrzepisyKulinarne
Ryba w papilotach z warzywami na parze 202

pierwotnym zamiarze papiloty miały być umieszczone w piekarniku. Jednak tak przygotowana rybka miło mnie zaskoczyła. Z podanych składników powstały 4 porcje. Danie podałam z ziemniaczkami z wody i bukietem surówek. Proporcja na 4 porcje: - 400 gr ryby ( u mnie filet z pstrąga tęczowego) - 2 średnie marchewki - 1 mała pietruszka - 1 mała cukinia - 4 plastry cytryny - 1/2 pęczka koperku - sól, pieprz

kawawszklance
Kaszotto z kurczakiem i porem 401

uzyskania pożądanej miękkości pęczaku. Na koniec dodać łyżkę masła i pieprz. Wyłączyć ogień, przykryć i odstawić na około 5-10 minut. Podawać posypane odłożoną częścią pora w towarzystwie ulubionej surówki. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody

kawawszklance