rosołu czy resztek jakiegoś pieczonego mięska.Wystarczy usmażyć naleśniki,zrobić pyszny farsz,zwinąć,panierować i usmażyć.Gotowe - wiem,wiem,trochę czasochłonne...ale jakie smaczne.Można zjeść z pyszną surówką,pysznym czerwonym barszczykiem...idealne na różnego rodzaju przyjęcia.Tym razem użyłam mięsa z rosołu tj trochę kaczki i kury rosołowej oraz resztkę mięsa wieprzowego surowego,które usmażyłam. Ciasto naleśnikowe
Niespełnione zdolności kulinarneKartoflak czyli zapiekanka ziemniaczana to super propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Kartoflak podajemy ciepłe z surówką, polane keczupem lub innym ulubionym sosem. Składniki: 1 kg ziemniaków 2 pętka ulubionej kiełbasy 20 dkg wędzonego boczku 2 jaja 2 ząbki czosnku 5 łyżek mąki sól pieprz plasterki szynki Przygotowanie: Ziemniaki umyć, obrać, zetrzeć na tarce (można na średniej wielkości oczkach albo
Smaczne Potrawysolą morską i pieprzem tureckim. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy małe owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z dowolną surówką oraz ziemniakami
Bajeczna Kuchniaminuty umyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Powinny być miękkie, ale nie rozpadające się. Gotową rybę wyciagamy z piekarnika, dodajemy pomidorki. Polecam podawać z brązowym ryżem i surówką z kiszonej kapusty
Zawsze głodna!Dzisiaj zapraszam na dietetyczny obiadek. Ryba na parze, ziemniaczki w mundirkach na parze i surówka
Anioły w kuchniplastry, lekko rozklepać. Do panierowania wymieszać łyżkę maki, łyżkę bułki tartej, łyżeczkę soli i szczyptę pieprzu. Panierować i smażyć filety na złoty kolor. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką (dowolną
Gotowanie jest łatwePyszny pomysł na bezmięsny obiad- idealny na piątki i nie tylko :) Przepis na: Pulpety rybne Surówka pekińska
Tradycyjna Kuchniapokrojeniu pomarańczy. Pomarańcza nie zdąży się przypiec, ale stanie się bardziej soczysta i słodka. Odda część swojego soku rybie . Rybę podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika z sałatką lub surówką. Polać go sokiem wyciśniętym z cytryny i ułożyć na nim cząstki pomarańczy, z którymi się piekł. ----- Podobne: Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie Królik pieczony w winie Karp pieczony
Weekendy w domu i ogrodziesmaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor po 2-3 minuty . Kotlety możesz podać np. z puree ziemniaczanym i ogórkami kiszonymi lub ryżem, ziemniakami i ulubionymi surówkami. Kotlety smakują równie dobrze na zimno. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyrękę. I nieskromnie muszę przyznać, że wyszło niezwykle apetycznie. Na pewno tę sałatkę będę w swojej kuchni powtarzać. Zachęcam do wypróbowania :) ----- Podobne: Buraki z pomarańczami do obiadu Surówka z rukoli i mango do obiadu Zimowa sałatka owocowa
Weekendy w domu i ogrodziePyszny, niedrogi i szybki w wykonaniu obiad. Zajmie ci nie dłużej niż 30 minut! Przepis na: Pulpety w sosie pomidorowym Surówka z kiszonej kapusty Jako dodatek polecam kaszę gryczaną, jęczmienną, orkiszową.... Praktycznie każda idealnie pasuje
Tradycyjna Kuchniawrócić do domu mokrym po uszy:) Ale zabawa przednia. Po powrocie czekał na nich obiadek. Miałam dzisiaj obiad, który należy do moich najsmaczniejszych. Gulasz wołowy, podałam z ziemniakami i surówką. Prawda, że smacznie :) Taki dobrze doprawiony idealny na chłodne dni. Może się skusicie na takie mięso . Składniki 800 g wołowiny bez kości 2 łyżki masła klarowanego 1/2 l gorącej wody
O kuchni z uczuciemukładamy na blaszce i zapiekamy przez 15 min. w 200 st., następnie przewracamy na drugą stronę i zapiekamy kolejne 10 min. Kotlety idealnie sprawdzają się w burgerze, z surówką czy smarowane na chlebku
Łycha smakówmięsa) Od czasu do czasu podlewamy roladki wywarem aby góra nam nie wyschła. No i cóż :) gotowe. Moje pierwsze zapiekane mięsne tym razem roladki Podałam ze z ziemniakami oraz surówką :) mięsko w przekroju Jedno jest pewne ... czas rozpocząć szkolenie robienia zdjęć pełnym danią
W Moim Magicznym Domukaszą, np. jaglaną · ziemniakami · ryżem · surówką Zaczynamy od dokładnego opłukania grzybów , które następnie zalewamy 2 szklankami wody i wstawiamy na gaz, żeby się trochę pogotowały. Cebulę kroimy w piórka lub półtalarki, czosnek siekamy. Mięso rozbijamy delikatnie
Bazując na smaku