Zapraszam do zapoznania się z szybkim i łatwym przepisem na pyszną sałatkę z ogórków do słoików. Dzięki nim możemy cieszyć się cudownym smakiem warzyw przez całą zimę. PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z OGÓRKÓW DO SŁOIKÓW (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 2 kg ogórków gruntowych 1 kg cukinii 0,5 kg papryki (czerwonej i żółtej) 250 g marchewki 4 ząbki czosnku
Przepiski.plmiętą, o którym pisałam tu w zeszłym sezonie :) Ale, ale! Pokrzywa nie tylko do picia! Jej majowe liście świetnie prezentują się i smakują jako farsze, czy elementy sałatek i surówek, dlatego dziś zapraszam Was na talerz sezonowej pyszności z pokrzywą na włoską nutę! Przed Państwem pyzate Gnudi, czyli włoskie kluseczki lekkie i puszyste, jak obłoczki zrobione z ricotty :) Nazwa tych
Kuchnia w Słońcu SkąpanaDzień dobry, zapraszam na kolejną super surówkę do grilla jak i do obiadu :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldDzień dobry, zapraszam na kolejną super surówkę do grilla jak i do obiadu :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldnigdy też nie usmażyłem panierowanego kotleta. Jeśli już to wolałem upiec rybę w piekarniku lub kombiwarze. Świetnie komponuje się z surówką z kapusty kiszonej i mamy idealny obiad... 😁 Link do filmu z przepisem: 046 Smażona ryba w panierce z sezamu i złotego siemienia lnianego Składniki: Ryba (dowolny
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePowinno to zająć dłużej niż godzinę, ale czas duszenia zależy od grubości kotletów. Bitki schabowe w sosie własnym dobrze smakują z ziemniakami, kaszą lub ryżem, a także surówkami, buraczkami lub mizerią. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na schab :) Polecam również polędwiczki wieprzowe w sosie własnym: Schab w sosie własnym, składniki: ok. 800 g plastrów schabu
Lekcje w kuchniKażdy kawałek kurczaka obficie smarujmy marynatą i posypujemy sezamem. Przygotowanego kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez około 40 minut. Podawać z ziemniakami lub ryżem, z dodatkiem surówki . Artykuł Kurczak pieczony w sezamie pochodzi z serwisu Alle Dobre
Alle Dobre!rewelacyjnie. Powiem Wam szczerze, że nie wyobrażam sobie sytuacji, gdybym miała nie mieć kilku słoików ogórków kiszonych w swoim domu. Stanowią one świetny dodatek do różnego rodzaju sałatek czy surówek. W naszym domu idzie ich bardzo dużo, dlatego też staram się, aby każdej zimy przygotować kilkadziesiąt słoików, aby nie brakło. Kiszone ogórki oczywiście można zakupić w sklepie. Jestem jednak pewna
Przepiski.plgotowanych warzyw czy mizerią z ogórków. Ja osobiście lubię je najbardziej z kromką świeżego chleba. Można też je potraktować jak zwykłe kotlety i podać na obiad z ziemniakami i surówką. Składniki na gołąbki bez zawijania z młodej kapusty (około 18 sztuk): główka młodej kapusty (dałam stożkową o wadze 1 kg) 100 g kaszy jaglanej 800 g mięsa mielonego
e-PrzepisyKulinarnekoniec lata nie będę oszczędzać. Schab pieczony w ajvarze wyszedł naprawdę fajnie. Nie pamiętam z czym go zjedliśmy, ale zdecydowanie pasowałyby mi to niego utłuczone ziemniaki i surówka lub sałatka z jakimś sosem jogurtowym. Mizeria albo sałata z jogurtem. Na mizerię trochę za wcześnie, więc celujcie w sałaty. Parę dni temu kupiłam na próbę świeżego ogórka, był okropny. Wylądował
Kardamonovysól, pieprz, odrobina oleju i ulubione zioła. Takie ziemniaki możemy przygotować na grillu węglowym, gazowym, elektrycznym. Ziemniaki opiekane można przygotować na patelni grillowej lub w piekarniku i podawać z surówką do grilla z młodej kapusty, z sałaty lodowej lub kapusty pekińskiej. Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Grillowane ziemniaki, pyszne i aromatyczne. Możesz ugotować świeże ziemniaki specjalnie na grilla
Dieta moja pasjamięso przejdzie smakiem marynaty i będzie najsmaczniejsze. Można także je przygotować kilka godzin przed zapiekaniem, będzie równie smaczne. Udka zapiekane można podawać z ziemniakami, frytkami czy ryżem oraz ulubioną surówką. W każdym wydaniu smakują rewelacyjnie. PRZEPIS NA UDKA ZAPIEKANE Składniki 5-6 udek z kurczaka 3 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu
Alle Dobre!być zbyt gorący, aby farsz w środku mógł się zagrzać. Usmażone sajgonki wykładać na kratkę albo papierowy ręcznik i podawać z przygotowanym wcześniej sosem z czosnkiem i chili i surówka z kapusty. Jeżeli nie wykorzystaliśmy wszystkich płatów mrożonego ciasta na sajgonki, można je z powrotem zamrozić w szczelnym opakowaniu. Miłego gotowania! Sajgonki. Sajgonki
Moja Książka Kucharska