surówka - 20359 przepisów (strona:427/1358)

Klopsiki wieprzowe w sosie musztardowym 64

wielki zawód My (na początku). Finalnie wszystko pięknie opierdzielił do końca. Na drugi dzień też wjechała kasza. I również została wyzerowana. Da się? Da się. Polecam klopsiki zjeść z surówką z kiszonej kapusty. Tą zwyczajną. To było naprawdę świetne połączenie. Smacznego. Składniki: 500 g mielonego mięsa (ja użyłam łopatki wieprzowej) 3 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 cebula 2 ząbki

Kardamonovy
Kotlety folwarczne – zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami 64

pyszne zrazy z mięsa mielonego faszerowane serem żółtym z sosem śmietanowym z pieczarkami i porem świetnie sprawdzą się na domowy obiad dla całej rodziny. W towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki tworzą bardzo smaczny posiłek, który zadowoli nawet wybredne podniebienia. Danie, choć proste i z niewyszukanych składników, jest zaskakująco pyszne.   Składniki na kotlety folwarczne (7-8 sztuk): 500 g mięsa

e-PrzepisyKulinarne
Kakory – pieczone pierogi 83

pierogi. Rozmieszaj białko jajka rózgą lub widelcem. Posmaruj pierogi. Nakłuj każdy z nich wykałaczką. Wstaw do piekarnika. Piecz 30-35 minut. Wyjmij z piekarnika. Podawaj na ciepło z dowolną surówką. Smacznego! Artykuł Kakory – pieczone pierogi pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Pieczony pstrąg 67

ryby i owoce morza. W moim dzisiejszym przepisie jest koperek, który też świetnie do ryby pasuje. Dodajcie co lubicie. Z tego co pamiętam pstrągi zjedliśmy w najnudniejszą na świecie surówką (a jednocześnie najlepszą) z kiszonej kapusty. Lubię no. I pewnie większość z Was też. Składniki: 2 średnie świeże wypatroszone pstrągi 3 ząbki czosnku pół pęczka koperku 3 plasterki cytryny sól

Kardamonovy
Indyk w sosie musztardowym – pyszny przepis na obiad 91

sosie musztardowym to proste do przygotowania i pyszne danie, które możemy podać na sycący obiad dla całej rodziny. Mięso świetnie smakuje podane z ziemniakami, kopytkami lub makaronem i surówką z kapusty kiszonej albo buraczków. Takie eskalopki są soczyste, delikatne i rozpływają się w ustach, a delikatny sos musztardowy ze śmietaną stanowi ich dobre uzupełnienie. Bardzo lubię mięso z indyka, gdyż

e-PrzepisyKulinarne
PSTRĄG Z GRILLA Z MASŁEM CZOSNKOWO-ZIOŁOWYM (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 101

serwować z mixem sałat oraz świeżymi, grillowanymi lub gotowanymi warzywami. A tutaj przypominam przepis na równie pysznego pstrąga w rozmarynie , którego przygotujecie w piekarniku. Makro całości (bez cytryny i surówki z warzyw): 370 g, 867 kcal, B 56 g, T 69 g, W 6 g. W 100 g: 234 kcal, B 15 g, T 19 g, W 2 g. Artykuł

Ola la LCHF
Faszerowane pieczarki, nadzienie z mięsa i kaszy 74

odwrócić do góry dnem i nałożyć porcje mięsa. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec grzybki 30 minut. Następnie przykryć płatem sera i piec jeszcze 5 minut. Podawać z surówkami lub warzywami gotowanymi. Polecam, mi bardzo bardzo smakowało

Kuchnia Pokoleń
Schab w sosie słodko-kwaśnym z ananasem 69

schabu w plastrach to świetne danie dla gości i nie tylko. Schab w sosie słodko-kwaśnym wspaniale smakuje z ryżem, na przykład basmati. Pasują do niego proste, chrupiące surówki. Bardzo polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na pyszny schab :) Schab w sosie słodko-kwaśnym z ananasem, składniki: ok. 700 g schabu w plastrach, mała papryka, cebula, 2 ząbki czosnku

Lekcje w kuchni
10 sposobów na tanie i szybkie obiady 65

prostszego, resztki mięsa w sosie czy zupy wkładamy do czystego słoika, porządnie zakręcamy i wkładamy na pół godziny do piekarnika. W dniu, gdy absolutnie nie mamy czasu, dokupujemy gotową surówkę i odkręcamy słoik. 7. Mrożenie jedzenia Lista produktów, których nie można mrozić, jest naprawdę bardzo krótka. Dla ciebie najważniejszą informacją jest jednak ta, że mrozić można gotowe dania. Jeśli jeden

ProstePesto.pl
Kurczak w sosie śmietanowym z cukinią i pomidorkami koktajlowymi 76

patelni przed wlaniem wody lub bulionu, to gwarantuje pyszny smak sosu. Duszony filet z kurczaka w sosie śmietanowym z cukinią świetnie smakuje z ziemniakami, ryżem lub kaszą i prostą surówką.  Jeśli nie macie pomysłów na obiady dla rodziny, zajrzyjcie też na portal kulinarny  Przepisy.pl  - znajdziecie tu mnóstwo inspiracji na pyszne, sezonowe dania z piersią kurczaka, mięsem mielonym

Lekcje w kuchni
Wieprzowe pulpeciki w sosie kurkowo-śmietanowym z przepisu taty 63

sosie kurkowo-śmietanowym z przepisu mojego taty. Przepyszne danie obiadowe dla miłośników grzybów. Idealny obiad podczas sezonu grzybowego. Najlepiej smakuje podane z ugotowanym makaronem, kaszą lub ziemniakami i domową surówką. Palce lizać!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 600 gram mięsa mielonego wieprzowego ok 250 gram kurek 2 marchewki 2 średnie cebule pół małego selera 2 łyżki świeżej natki pietruszki

Blog kulinarny S9.PL
Kurczak na chlebie – super zapiekanki chleba tostowego 61

piersią z kurczaka, pieczarkami i serem żółtym. Takie danie jest bardzo sycące, więc można je przygotować również na szybki obiad w towarzystwie sosu czosnkowego czy ketchupu i ulubionej surówki. Zapiekanki lubią wszyscy, gdyż są bardzo smaczne, wręcz uzależniające, dlatego świetnie sprawdzą się na wiele okazji, zwłaszcza, że są dość szybkie do zrobienia i nie wymagają wielu składników. Składniki na kurczaka

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak pieczony na soli 99

Prosty i pyszny obiad dla całej rodziny. Takiego kurczaka przygotujecie w kilka minut + pieczenia i jest naprawdę pyszny i soczysty. smakuje idealnie z ziemniaczkami i surówką. Polecam ,spróbujcie koniecznie

Swojskie jedzonko
Kasza gryczana z łososiem i warzywami 95

wyniku tzw. czyszczenia lodówki… Ale ostatecznie wszystko tutaj świetnie się wpasowało i wyszło coś pysznego i zdrowego. Z czerwoną kapustą często mam taki problem, że po przygotowaniu wyśmienitej surówki, zawsze zostaje mi część warzywa. No i tym razem wykorzystałam je w pełni Serdecznie polecam to danie i zapraszam do przepisu! Czy moje dzieci chętnie zjadły taki obiadek? Antoś skubnął

Natka Pietruszki
Gołąbki bez zawijania-pyszny i łatwy obiad (super przepis)+FILM 99

wszystko dokładnie mieszamy do połączenia.  Sosem zalewamy gołąbki, garnek przykrywamy i dusimy całość na małym ogniu ok 25-30 minut. I gotowe. Gołąbki można podać z ziemniakami i surówką lub same np z chlebem. Są pyszne, wilgotne. Można je spokojnie odgrzać np na drugi dzień.  Gorąco polecam i życzę smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku